rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
No widzisz.Nic innego,tylko trzeba czytac etykiety i MOM omijać..rozalka, ja absolutnie nie panikuję, czuję się po prostu trochę oszukana (choć i tak nie zamierzałam dawać Zuzce dań mięsnych ze słoika).
Ale owszem, MOM zawiera zmielone ścięgna, właśnie wczoraj rozmawiałam o tym z osobą pracującą w przetwórstwie mięsnym i dokładnie opowiedziała mi jak wygląda mechaniczne oddzielanie mięsa... Układ trawienny niemowląt nie jest na tyle dojrzały, by dać sobie radę ze ścięgnami i innymi "perełkami"
Dziewczyny dajecie już dzieciaczkom kleik ryżowy lub kaszkę mleczno ryżową (smakową)? Chciałabym dać synusiowi tylko nie wiem, czy lepiej na śniadanie czy na wieczór? A i to trzeba dawać z łyżeczki czy mogę dać z butli TT? A jeśli tak to czy pójdzie to przez smoczek 2? Sorki ale jestem zielona w tym temacie Na razie mały je tylko mm i ma za sobą słoiczki: jabłko, marchew, jabłko z winogronem itp. Jeszcze zupki przed nami itd.
Moja uwielbia kaszke ryzową jabłkową,teraz daje juz na wieczór(wczesn iej rano,bo bolał maą brzuszek w nocy).
Izunia często przy ząbkowaniu dzieic nie chca jeść z łyżeczki,wkurzaja sie poprostu.