AgaS-78
Fanka BB :)
Dziewczyny pytanko: Jak odciagacie pokarm???Po karmieni to co zostanie czy jakos miedzy karmieniami???No i jak z tego uzbierqc odpowiednia ilosc i jaka to ilosc???Chcialbym tez od czasu do czasu miec jakas rezerwe jakbysmy wyszli gdzies na dluzej lub zeby M sprobowal w nocy zapodac.
Navijko z tym sciaganiem to raczej nie powinnas kombinowac pomiedzy karmieniami , zeby nie bylo pozniej tak ze 1)na karmienie nie masz mleka 2) ciagle bedziesz miala pelne piersi.
Ja osobiscie sciagam po karmienu lub jak mam b.pelne to przed zeby pozniej maly ciagnal a nie dlawil sie mleczkiem
Zamrazam rowniez po minimum 180 ml.- to jest jak na teraz 2 porcje po 90 lyb na pozniej jedna porcja- no nie od razu cala, ale przy 2 woreczkach mam 2 porcje.
Pozatym ktoras z Was pisala jak dlugo mozna zamrazac- mam troche do tego inne odnosne- no ale widocznie polski sanepid ma inne zasady.
Tutaj co do mleczka gleboko mrozonego
tj. -10 stopnie mozna przechowywac od 6-12 miesiecy.
A tak wogole - to ja jak mleczarnie maly jest b. dobrym ssakiem wiec mlaka mamy co nie miara- i narazie nie trzymam diety- a jemy szczegolnie to nie przeszkadza- fajnie