reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe ssaki - czyli wszystko o karmieniu piersią lub butelką:)

reklama
U nas mniej więcej wygląda to tak:
ok. 7.30 butla mleka ze 180ml wody
ok. 10.30 śniadanie (np. kanapki z wędliną/serem i pomidorem/ogórkiem, jajecznica, jajko na miękko, serek wiejski z pomidorem/ogorkiem/rzodkiewką szczypiorem, kaszka mleczno ryżowa, dobra parówka itp itd)
ok. 13.30 obiad i tu pełen wachlarz możliwości, bo Zuz je już praktyczno to, co my
potem jest drzemka do ok. 16. 30
ok. 17 kolacja typu serek/jogurt z płatkami, budyń, kisiel z owocami, kanapki, kawałek jakiegoś mięska do podziubania, kabanos, gofry, racuchy, owoce, warzywa etc. w zależności co jest akurat w lodówce;)
ok. 20 butla mleka z 210ml mowy i do łózka;)
W nocy nie jada już od dawna, budzi się raz góra dwa na picie.

ahahah oczywiście, że albo albo;D na śniadanie zje np. jedną kromkę przez cały chleb z wedliną i pomidorem albo jajecznicę z jednego jajka itp

Neftis, 11,5 godz. w nocy bez jedzenia! Jak ja Ci zazdroszczę!;-)
U nas w tym temacie coraz gorzej. Maja od 2 tygodni domaga się cyca w nocy z 5 razy:/ A nie mam za bardzo jak jej oduczać cycania, bo ciągle jak nie na wczasach, to u Dziadków, to wesela...

roseann, Zuzka nawet jak była jeszcze na cycu, to jadła tylko raz w nocy, nadrabiała za to w dzień;) mogła non stop wisieć na cycku

Roseann Jaśko przestał jeść w nocy jak miał 8 tyg:) jadł wtedy ostatni raz o 21:30 i budził się o 5 rano:) a teraz kolacje je o 19 a potem dostaje cyca o 4:50 jak ja wstaje do pracy:) ale je wtedy na spiocha:) w weekendy budzi się na jedzenie ok 7 rano:) może dlatego on taki chudy;)

Marcin też cycowy ;-) w nocy nie patrzę co ile je ale najdłużej jest do pierwszej pobudki ok 3h a potem to różnie co 2 h lub 1,5h. A jak miał temp to prawie cały czas na cycu. Może i źle robię ale nie wiem (nie chcę) jak oduczyć Go cycania w nocy. Dobrze by było przynajmniej je jakoś ograniczyć ale jak podstawiłam Mu bidon z wodą, to go odepchnął i co było robić?!

reklama
dziewczyny, a nie wydaje Wam sie, ze to budzenie moze wynikac z tego, ze albo Wasze mleczko nie wystarcza albo Waszym dzieciakom wcale nie chodzi o karmienie? mnie tu jedna z Was cos takiego zasugerowala jak martwilam sie, co to bedzie jak nie bedzie cyca, skoro z cycem Sara sie tak czesto budzi i miala absolutna racje, bo teraz odkad nie karmie Sara budzi sie w nocy raz lub wcale na mm, a nie 5 jak w ostatnich miesiacu karmienia.

Do góry