reklama
Karlam1
mamy styczniowe 2007 Mamusia Michasia :o)
Skakanka pytalas co juz kupilam wiec odpowiadam :-) dla siebie nie mam kompletnie nic!!! :-) nawet podpasek, ani pizamy, doslownie nic i narazie nie bede kupowac, a dla dzidzi to jesli chodzi o ciuszki to kupilam tylko jeden swetr, dwa kombinezony, jedne spodnie dresowe i komplet wyprawkowy (sliniak, kaftanik, czapeczka, rekawiczni niedrapki) i z ubranek to wsio...
za to kupilam wszystko z tej listy:
www.dzieci.lunar.pl
procz ceratki pod przescieradlo i kosmetykow, wiec naprawde nie wywalam pieniedzy na pierdolki ktore tak kochamy kupowac, tylko konkretna wyprawke kompletuje.....
aha ciuszkow wiecej nie kupuje bo mam od tesciowej, rodzice chyba mysla ze ja kupuje ciuchy i marudza ze juz tyle mam, a jak im mowie ze ciuchow nie kupuje to tak jakbym do sciany mowila :-( najbardzije denerwuje mnie to ze przez to ich marudzenie nie moge sie cieszyc tymi przygotowaniami bo mam stresa ze jak cos kupie to mi wypomna albo zamarudza :-(
za to kupilam wszystko z tej listy:
www.dzieci.lunar.pl
procz ceratki pod przescieradlo i kosmetykow, wiec naprawde nie wywalam pieniedzy na pierdolki ktore tak kochamy kupowac, tylko konkretna wyprawke kompletuje.....
aha ciuszkow wiecej nie kupuje bo mam od tesciowej, rodzice chyba mysla ze ja kupuje ciuchy i marudza ze juz tyle mam, a jak im mowie ze ciuchow nie kupuje to tak jakbym do sciany mowila :-( najbardzije denerwuje mnie to ze przez to ich marudzenie nie moge sie cieszyc tymi przygotowaniami bo mam stresa ze jak cos kupie to mi wypomna albo zamarudza :-(
kamamamusia
Fanka BB :)
Wiesz Karlam, nie martw się...my cię rozumiemy....a ja sądze , ze wcale nie nakupowałaś dużo - tylko to co niezbędne...a jakiś ciuszek od mamy, który się jej b. podoba, to dlaczego dzidziuś nie może mieć?
A jeśli chodzi o rady - Skakanka- może mi doradzisz?
Nie wiem czy kupowac taki śpiworek do łóżeczka, aby się dzidzi nie było zimno, bo czytałam , ze niektórzy pod tą "dużą" kołederką na początku dziecka nie kładą ...a pod czym twoja córcia spała na początku?
No i jeszcze chodzi o poduszeczkę. Mówia wszędzie, aby jej nie używać, ok. Ja mam poduszkę taka cieniutka - b. płaską, nie wiem czy ma centymetr w dolnej części. Czy takiej też nie używać? A po jakim czasie maluch może juz na niej spać?
A jeśli chodzi o rady - Skakanka- może mi doradzisz?
Nie wiem czy kupowac taki śpiworek do łóżeczka, aby się dzidzi nie było zimno, bo czytałam , ze niektórzy pod tą "dużą" kołederką na początku dziecka nie kładą ...a pod czym twoja córcia spała na początku?
No i jeszcze chodzi o poduszeczkę. Mówia wszędzie, aby jej nie używać, ok. Ja mam poduszkę taka cieniutka - b. płaską, nie wiem czy ma centymetr w dolnej części. Czy takiej też nie używać? A po jakim czasie maluch może juz na niej spać?
Skakanka
Mamy styczniowe 2007 Mama wyrodna;-)
Kamila z poduszki nie korzystam jeszcze teraz bo te z wypelnien sa bardzo duze i grube, kupilam Natalce taka bezpieczna poduszke ktora jest pod skosem.Poscieli na początku tez nie uzywalam i to dosc dlugo,spala w rozku bo noworodki lubia miec ciasno, spiworek mysle jest super ale nie mialam.
kamamamusia
Słuchaj, a ta bezpieczna poduszka, to taka piankowa , troche twardsza? A ten skos jest duży ? I napisz od kiedy jej zaczełas używać...bo ja już sama nie wiem...jak jest z tymi poduszkami - moja to jest płaściutka jak deska...a nie taka gruba...
Skakanka
Juz nie pamietam od kiedy czy od samego poczatku ale chyba tak, w szpitalu mimowily pielegniarki,ze teraz dzieci nie powinny miec calkiem plasko jak to bylo kiedys mowione bo przy ulaniu np,zeby sie nie zakrztusilo..
kamamamusia
nie, ja mam nie piankową tylko taka wypełnioną włóknami jakimiś antyalergicznymi....
a widziałam tez takie wałeczki dla dziecka, między które się je wkłada , aby się nie odwróciło chyba na buzię ...co ty na to skakanka?
a widziałam tez takie wałeczki dla dziecka, między które się je wkłada , aby się nie odwróciło chyba na buzię ...co ty na to skakanka?
Elżbietka
mother of two sons&angel
Kamilala, ja mam poduszeczke z kompletu feretti. on afaktycznei jest bardzo płaska, na kregosłup dziecka raczej nie zaszkodzi, bo jak połozysz na nią dziecko, ona się wgniecie, to nie bedzie żadnej różnicy (wysokosciowo).
ale chodzi o to, ze jak dziecko obróci sie na brzuszek i "zaryje" w tą poduszke noskiem, to może się udusić. bo ona jednak mięciutka, pomimo że prawie płaska
ale chodzi o to, ze jak dziecko obróci sie na brzuszek i "zaryje" w tą poduszke noskiem, to może się udusić. bo ona jednak mięciutka, pomimo że prawie płaska
reklama
Skakanka
Widziałam to gdzieś i wydawało mi się fajne ale może sobie już odpuszczę:-),z resztą jak będzie spać w rożku to się i tak nie przewróci.Te wałki są dobre,żeby dziecko nie przemieściło się w łóżeczku ale noworodek mało co się rusza, można położyć i tak będzie sobie leżał.
Podziel się: