reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

reklama
Ela, ja tez mam z feretti poduszkę....więc jak ty będziesz robić: położysz małemu ją od razu czy nie....czy może te "wałeczki " dla niego kupic, aby nie wpadł nosem w poduszkę....?????

Czy kupić taką poduszkę jak ma Skakanka?

Skakanka, mój mały jak będzie miał charakterek po tatusiu, to raczej będzie się kręcił cały czas....:confused:

A te wałeczki i bezpieczna poduszka - odpuszczasz?

Ela, przeczytałam bloga o twoim Filipku- przepiękne...masz talent literacki, naprawdę bardzo mi się podoba.

Kamila moja Natalka ma charakterek właśnie po tatusiu:tak:ale do 4miesięcy można ją było zostawić na przewijaku i na łóżku.A teraz jest mała wiercipięta i nie usiedzi a przy przewijaniu jak jej się nie zabawia to też mi się na przewijaku obraca na brzuch i chce uciekać:-)dopiero teaz przewijanie jest trudne, na początku można spokojnie dziecię przewinąć ale ubierania po kąpieli to mało które dziecko lubi i najlepiej robić wszystko jak najszybciej, mieć wszystko przygotowane za wczasu itd.
A co do poduszki to jakaś wydaje mi się,że dobrze jak jest bo jakoś tak całkiem na płasko to nie wydaje mi się dobrze ani wygodnie, tak lekko podwyższone pod głową i to chodzi właśnie też o to ulewanie.Tak mi powiedziały pielęgniarki w szpitalu i myślę,że mają rację.A te wałeczki muszę jeszcze zobaczyć.A może ta poduszka co ją masz jest dobra bo nie jest gruba.

Ja miałam ostatnio poważną rozmowę z moją mamą i przyszłą teściową. Obie wiedzą, że w tym miesiącu u nas już krucho z pieniędzmi, ale kazały nam zrobić listę i kupić wszystko co potrzebne dla dziecka do końca tego miesiąca, a o pieniądze mamy się nie martwić. One nam na to dadzą :-) Kochane są są te babcie. Tak bardzo przejęły się stanem moich oczu i ewentualnym wcześniejszym porodem (ze stresu), że mam mieć już wszystko gotowe. One będą do mnie przyjeżdżać i wszystko prać i prasować, a ja mam odpoczywać i nie przejmować się niczym. A już na pewno nic w domu nie robić. Babcie i Maciek wszystkim się zajmą :-) Tylko, że oni nie mają pojęcia jaką frajdę mi odbierają robiąc to wszystko za mnie. Ale wiem, że robią to dla dobra mojego i dziecka, więc muszę im wybaczyć :tak:

Monika to bardzo ładnie z ich strony:tak:i że się ze sobą tak dobrze dogadują:tak:A Ty jak najwięcej odpoczywaj:-)

Monika wybaczyc musisz napewno i bedziesz dodatkowo po rekach calowac ;-) bo wiesz przyjemnosci zwiazane z przygotowaniami mozesz rownie dobrze koordynowac z pozycji łóżkowej :-) hehehe

Dzięki. Jestem im ogromnie wdzięczna za tą pomoc. Ale najbardziej cieszy mnie to, że Maciek tak tym wszystkim się przejął, że zabrania mi robić cokolwiek w domu ;-) Może to śmieszne, ale mój były mąż nie przejmował się mną wcale i teraz mam mężczyznę, który stara się mnie chronić i dba o mnie jak tylko może, a przy tym jest taki kochany :tak: :-D :-) Oj, ta wypowiedź chyba powinna znaleźć się w wątku o tatusiach a nie o ubrankach ;)

reklama
Do góry