reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

reklama
abeja, ja sie nie obrazam i wcale nie uwazam,ze tu jest lepiej czy w Polsce... wstawiam wam tylko zdjecia dla ciekawosci... tutaj tez sa problemy i wszystko nie jest tak rozowe jak sie co po niektorym ludziom w Polsce wydaje... ja duzo rzeczy dla dziecka przywiozlam z Polski lub sama uszylam... pieluchy tez mam tetrowe z Polski - ich zaleta jest,ze jak dziecko z nich wyrosnie to moge je uzywac do sprzatania,czego o kanadyjskich czy amerykanskich nie moge powiedziec... sama tez piszesz,ze licytujesz ubranka z Anglii bo w Polsce nie ma tak ladnych a jak sa to sa potwornie drogie- tutaj niestety sie z toba nie zgadzam. uwazam,ze wykonanie polskie jest dobre i jak pochodzisz troche po hurtowniach to tez znajdziesz taniej i bedziesz miala nowe a nie po nie wiadomo kim....
jakbys tez poczytala troche innych moich postow to tez bys zauwazyla co napisalam o opiece zdrowotnej w Kanadzie i w Polsce.... i nigdzie nie pisze ze sa roznego rodzaju wynalazki montowane w kazdym domu, bo np. suszarka do suszenia prania,zmywarka, lodowka czy kuchenka gazowa tudziez elektryczna to jest podstawowe wyposazenie kazdego nowo budowanego domu czy mieszkania.... co do tego prysznica przy toalecie to tez tego nie widzialam na zywo tylko na internecie na website dodtyczacym szycia pieluch... to sa rzeczy ktore maja ulatwic zycie... a to jak bedziesz odbierac twoje macierzynstwo to zalezy od ciebie i twojej postawy a nie od warunkow jakie masz badz nie...
i na koniec zeby juz sie wam nie naprzykszac z moimi postami,ogranicze sie tylko do czytania waszych...

mimo wszystko bylo mi milo tutaj wstepowac i uwazam za swietny pomysl to forum i mozliwosc wymieniania sie uwagami.
wszystkim styczniowka 2007 zycze szczesliwego rozwiazania w terminie i pociechy z dzieci!

W Polsce nie trzeba płukać pampersów, bo w Polsce to się one POPROSTU rozkładają przez 400-500 lat. Zaś w Kanadzie (kilku innych krajach) widocznie trzeba płukać, bo papmersy wykorzystuje się wtórnie np. robi się z nich tapety :cool2:
I proszę się tu nie kłócić dziewczyny :baffled:

Ewa-Krystyna Nie chcialam nikogo urazić. Możesz pisać co chcesz i kiedy chcesz, mamy wolność słowa. Mamy tez wolność opinii. Nie chce i nie mam zamiaru ani robic nikomu przykrosci, ani się kłócić.
Owszem, pisalaś o słuzbie zdrowia w Polsce in plus, ale po tym, jak Ela zrobiła Ci wykład. Nie wiem jak dziewczyny odbierają Twoje posty, to ich subiektywna opinia. Mi osobiscie ciężko odbierać je inaczej niż napisałam.
Niemniej jednak nie przeszkadzają mi one i nie sądze by kiedykowiek przeszkadzały we wlaściwym odbieraniu mojego macierzyństwa.
Poprostu ciężko się czyta ciagle o tym, ze coś jest super, lepsze, że są takie i inne ulatwienia. Bo każda z nas poza radościa napewno odczuwa też trochę strach jak sobie poradzi jako mama. Szczególnie, jeśli to pierwsza ciąża. I po co mam wiedzieć o nowinkach i innych wystrzałowych rzeczach ze świata? zeby mi przykro było że mnie na nie nie stać??
Popatrz na to z naszego punktu widzenia, a nie z perspektywy takiej, ze ktoś chcial Cie tu obrazic. Bo nikt nie chcial.

Co do ubranek, ktroe sobie licytuję. Ogladalam mase rzeczy w hurtowniach w kraju. Zarowno na pólnocy jak i południu. Dostalam też od rodziny z wysp ubranka stamąd. Zarówno nowe jak i używane. I w dalszym ciagu twierdzę, że brytyjskie są wykonane z lepszej jakości materiałów, mają ładniejsze fasony i ciekawsze kolory. I sa dla nas spokojnie dostępne i sporo tańsze. A to, ze ktoś ich już używał? Nie stanowi dla mnie problemu, ze nie wiem, kto w nich chodzil. Wypiorę i bedą ok. Nie wstydze sie, ze zdarza mi sie kupic sobie, meżowi czy dziecku ciuch w lumpeksie.

Tez bym se poszla do lumpeksu:tak: ale tu nie ma,jak mieszkalam w Polsce to pewnie ze tez kupowalam tam ciuchy i to jeszcze jakie :szok: Abeja jak masz okazje to pewnie ze kupuj:-) ja tez bym cos kupila ale coz nie ma tu takiego sklepu:wściekła/y:

reklama
Do góry