reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

a tak wygladaja ich typowe jak nasze tetrowe pieluchy. sa one juz zlozone w odpowiedni sposob i przeszyte zeby sie nie rozkladaly w praniu. sa one tez w roznych rozmiarach. zlozenie w samym srodku jest najgrubsze. a zaklada sie je przez zlozenie na trzy weglug lini zszycia,nastepnie tak jak nasze polskie lub oni uzywaja tutaj takich specjalnych agrawek do pieluch ( to jest stary sposob) lub czegos innego czego nazwy zapomnialam ale wkleje zdjecie wieczorem,razem z instrukcja jak sie zaklada takie pieluchy.
mam nadzieje,ze za bardzo nie nagmatwalam...

reklama
nawet jak uzywasz pampersow to powinnas kupke wyrzucac do toalety i dopiero pampersa do smieci. mimo,ze wiele osob sie do tego nie stosuje. w Kanadzie jest nielegalne wyrzucanie pampersa z kupka w srodku.
tutaj sie zalacza taki a la prysznic do toalety( widzialam je tylko na zdjeciu,bo go polecaja matki za USA ktore uzywaja pieluch wielokrotnego uzytku),ktory ulatwia pozbywanie sie kupki- zdjecie zalaczone. Oprocz tego mozesz tez polozyc cos w rodzaju papieru toaletowego na pieluszce i jak jest juz pelna to wyrzucasz ten papier z zawartoscia do toalety( jest on biodegradalny) i pieluche do prania.
a swoja droga,jak twoja mama prala twoje kupkowe pieluchy,bo chyba nie bylo jeszcze pampersow wtedy? ( tylko sie nie obraz moim pytaniem)

o rany juz poskladane pieluchy w rozmiarach, hmmm mam wrazenie ze juz tylko w polsce kobiety wiedza co i jak robic bez takich ulatwien :-) hehhehe, ja tez bede uzywac jednorazowych :-) a co zrobie z kupka? kurde nie wiem hehhe :-)

Ewa
milego dnia :-)

aniay.. super są te ciuszki. Od wielu osób słyszałam, że w Anglii na wyprzedażach można kupić cuda za grosze...
Sama teraz obserwuje i licytuje na allegro paczki ubraniowe z Anglii. 50 pieknych ubranek za jakieś 200 zł to sie chyba oplaca...a jakie są cudne.. nie ma w Polsce takich... a jak są to kosztują ok 100 za sztuke!

Ewa- Krystyna,

Nie zamierzam pełnej pieluchy wyrzucać do śmieci :happy:. Ale napewno nie będę jej tak oczyszczać, jakbym musiała oczyścić tetrową przed wrzuceniem do pralki (drobne pozostałości mogą się w niej gromadzić ...).

A czemu mam się obrażać? - rozśmieszyłaś mnie tylko...:-) Moja mama prała pieluchy moje 26 lat temu. Płukała pewnie z kilka razy, pralki na początku nie miała, gotowała je w kotle...później to już była frania chyba z takim maglem u góry...ale i tak wygotowac pieluchy trzeba było w kotle...:szok::baffled::szok::sick: no i suszyły się potem na sznurkach rozwieszonych nawet w pokoju....

Wiesz, mi właśnie chodzi o to, aby uniknąć tych dodatkowych czynności związanych z praniem i suszeniem, mimo , że mam fajną pralkę... Mama mi zazdrości, że tetry nie będę używać.

Ja w Polsce też, podobnie jak ty, nie widziałam nigdzie zamontowanego takiego prysznica i sama go nie będę mieć.

a mnie - szczerze powiedziawszy - troche już męczą posty w stylu jak cudownie jest w Kanadzie czy też USA, jaka mają świetną opiekę zdrowotną, doskonale wynalazki montowane w każdym domu, cudowne warunki do bycia matką itd...
ale to tylko moje zdanie. Nie obraź się Ewo.

reklama
Kamila a będziesz używać tetrowych?

Te pieluszki kanadyjskie materiałowe zapinane są fajne:-)ale faktycznie ciężko je wysuszyć bez suszarki. Z pampersa całe szczęście u "nas" nie trzeba wyrzucać kupki:-DTetrowe stosowałam może jakiś miesiąc, nakupiłam ich 40 ale potem sie poddałam pod górą prasowania i prania:-)

Do góry