reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

reklama
A ja nadal nie kupuje ubranek:wściekła/y: . jak na razie mam kilka bodziczków, może jakieś śpiochy, niedrapki na raczki skarpetki i sweterki ( a taka jedna pani z pracy specjalnie dla Rocha na drutach zrobiła:tak: i czapeczki tez).
I dwa kombinezonki mam jeden bardziej puchaty od drugiego.

Ale nie kupuję, bo czekam na paczke z Polski, którą mi mama wysłała, wypełniona skrbami dla malucha i dla mnie. Paczka miała przyjsc na poczatku października, ale gdzieś utkneła:wściekła/y: oh ta poczta polska:wściekła/y:
Mama zgłosiła reklamację, ale reklamacja może potrwać miesiąc... a paczka miała iść 4 dni..

Czasami kupuje ubranka dla córeczki mojej szwagieki:-) tyle choc radosci z wybierania malutkich cudeniek.

A dla Rocha to takie większe spodenki dzinsowe kupiłam, bo okazja była...:-)

Niom mezulo wczoraj sie wybral na zakupy, wrocil z tymi rzeczami:D... kochany jest normalnie...
Jedynym problemem sa potezne metki wewnatrz, mnie by uwieraly co dopiero maluszka, musze wymyslic co z nimi zrobic.

karlam1, to zalezy jaki masz wklad w srodku,bo tych pieluch jest wiele rodzajow. ale rzeczywiscie one schna dluzej niz zwykle tetrowe ( tutaj nikt sie tym za bardzo nie przejmuje,bo na porzadku dziennym uzywa sie suszarek do suszenia rzeczy). sa tez takie ktore maja "obudowe" pampersa i z przodu lub tylu maja niezszyte wejscie na zlozony wklad ( on jest zwykle kwadratowy z flaneli albo zlozonej kilka razy dla latwiejszego suszenia albo juz zszyty w mniejszy prostokat i tylko go wsuwasz w to wejscie). wieczorem postaram sie napisac wiecej o roznych rodzajech i znalezc odpowiednie zdjecia,ktore bede mogla zalaczyc. za kilka minut bede musiala leciec do pracy,bo tu jest dopiero 7 rano, a tak mi sie nie chce... wzielam sobie wolne w piatek z okazji moich urodzin i mialam takim cudem super dlugi weekend...

zalaczam jeszcze 3 zdjecia,ktore wlasnie znalazlam. jest to pielucha ktora mozna uzywac od noworodka do dziecka tuz przed korzystaniem z nocnika. po prostu odpowiednia ja sie sklada( pierwsze zdjecie) ; a na drugim zdjeciu jest wklad dopiety napami do pieluchy ( ten wklad jest roznej grubosci w zaleznosci od wieku dziecka). w ten sposob latwiej i szybciej sie suszy takie pieluchy.

reklama
A mi się wydaje , ze oprócz długiego suszenia, te pieluchy trudniej "oczyścić" z kupki....jak dziecko jest większe...
Ja to stawiam na jednorazówki.

aniay
ciuszki są prześliczne.

Do góry