reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Karlam przejdz sie na nasz targ. Ja ta moja kupilam za 7 zl i jest podobna do tych z drugiego zdjecia, dwukolorowa mam. Jak wejdziesz na targ od strony starego UM, to zaraz w pierwsza w prawo i babka stoi w pierwszej albo w drugiej alejce za warzywami, ma same dzieciece ciuszki, napewno ja zauwazysz.

reklama
Karlam .... jak rozmawiałam z Panią w sklepie to powiedziała mi, że takie czapeczki dla noworodków to trzeba oglądać w rozmiarze 36-38

Emilka miała obwód główki przy porodzie 33 cm( ale wtedy jeszcze było jajo) więć chyba MariaOla ma racje by kupić 36- 38 .Emilka teraz nosi rozmiar 43, no ale zawsze lepsza czapa większa niż mniejsza;-) .

Ja w sobotę dostałam kilka worków ciuszków od mojej siostry i przez ponad 3 godziny segregowałam je wg rozmiarów. Ciuszki mam od rozmiaru 56 do 92 :-D Narazie, bo reszta jest jeszcze u siostry. Teraz czeka mnie spisanie ile czego jest i oczywiście wypranie tego wszystkiego. Ale nie w tym problem. Wśród tych rzeczy jest ok 15 czapeczek w różnych rozmiarach, ale nie ma na nich metek (część z nich jest robiona na drutach przez moją babcię). Mam dwie białe cienkie czapeczki takie do szpitala, ale nie wiem która z tych cieplejszych będzie dobra na wyjście ze szpitala. Muszę je jakoś zmierzyć, a nie wiem jak. Czy obwód główki dziecka podawany jest w cm?

dzieki dziewczyny :-) Aph wiesz jaki ja len jestem? nie chce mi sie isc na targ hehehhe :-) ale moze przejde sie :-) ale najpierw musze zaczekac na ta paczke od ciotki :-) juz sie nie moge doczekac:-)

Dzisiaj zamowilam posciel, przescieradla i wiele innych rzeczy. No i z mojej listy zostalo mi tylko pare rzeczy do kupienia, ale tak wlasciwie, to nie musze ich kupowac, bo to takie dodatkowe. :-)

reklama
oto obiecane zdjecia pieluch "tetrowych". nie sa one ( zdjecia) najlepsze i nie moge zalaczyc innych aby wam pokazac jak one "leza" na dziecku. ale i tak mysle,ze sa warte zobaczenia...

Do góry