reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

reklama
Ho, ho,ho Tynka jakie zakupy :szok:, jak masz 50zł to lepiej wrzuć im do skarbonki, a potem jak się uzbiera to coś fajnego bez okazji będą mogły sobie kupić :tak:, ja tak robię z Nikusiem :tak:.

tynka to zaszalałaś:tak:

Ja tam staram się odpuścić wielkie zakupy, chociaż przyznam,że odkryłam kilka rzeczy, których moje dziecko potrzebuje m.in. znikopis (tylko bez muzyczki;-))
Niepotrzebne zabawki oddajemy (na razie poszło kilka sztuk).
Nie chcę zagracać mieszkania, zwłaszcza,że Rochu i tak wybiera gwizdek i latarkę zamiast brzęczących zabawek. Może to akurat
teraz, a później mu się odmieni?
Lorien uważam,że jedna fajna zabawka lepsza niż kilka;-)
w razie co można rodzinke do zrzutki zaprosić;-)

zastanawiałam się nad laptopem, ale dochodzę do wniosku,że odpada. :-p
Będzie drewniana kolejka i kilka innych drobiazgów;-)

No faktycznie Tynka, pisałaś wcześniej, że macie refundację, zapomniałam :sorry2:.
A my z M. dzisiaj ustaliliśmy, że Niko na pewno dostanie drewniane klocki i samochód zdalnie sterowany, Tomek nie za bardzo chce garaż, ze względu na gabaryty, w sumie ma rację :nerd:.
A ja wymyśliłam, że chcę dla siebie łyżwy :tak: (ale to na urodziny od taty :-p).

Tynka niezły podział :tak:, a maskotek też nie lubię, nie mówię o jakiś dużych czy interaktywnych, ale o takich zwykłych 20cm, Nikuś się nimi w ogóle nie bawi :no: i jak mam okazję to komuś oddaję.

Tynka, ale macie super z tymi paczkami, najlepsza forma, u nas tylko paczki na mikołaja funduja, ale to sa tylko słodycze. Reszta musimy zając sie sami, a w zasadzie nasze portfele.
Ja dalej w lesie z prezentami, oprocz klockow nic, ale kupujemy konia na biegunach, co poza tym to nie wiem:no:. I zastanawiałam sie tez nad ta ciastoliną, ale nie wiem czy Julka jeszcze nie za mała na to i czy nie okazałoby sie ze zamiast cos lepic to zjadałaby wiekszość:baffled:.
Co do maskotek to u nas to samo, duzo dostała ... nie bawi sie żadną

zywa, ten laptop super. ;D chyba chrzestnemu podpowiem.
Wiadomo ze od jendych dziadkow dostanie konika na biegunach, od nas dostanie lalke ( maz takich kilka wypasionych kilka kupil kiedy byl jeszcze w irlandii i narazie leza nieodpakowane ;-)) no a jak kto bedzie pytal to jest odkurzacz i kuchnia zabawkowa do wyboru.Sadze ze nie bedziemy robic na urodziny jakis duzych prezentow. Duze dostanie na gwiazdke.
Co do zabawek ktore juz ma to ma dostep do malej czesci ktora miesci sie w skrzynce (takiej skladanej) + caly karton od telewizora zabawek ktore czekaja na podmianke jak jej sie ktorys pluszak znudzi. W sumie powinnam to przejzec i oddac ale kurcze chce trzymac dla nastepnego dziecka.... hmmm.

reklama
Tynka niezły podział :tak:, a maskotek też nie lubię, nie mówię o jakiś dużych czy interaktywnych, ale o takich zwykłych 20cm, Nikuś się nimi w ogóle nie bawi :no: i jak mam okazję to komuś oddaję.

U nas tez pluszaki nie zdaja egzaminu, mały ma ich kupe a i tak wiekszosc lezy w workach, chyba pooddaje dzieciom, od razu mowie, ze my mu nie kupowalismy ani jednej!

A ja wyznalazłam fajnego laptopa i już zatrudniłam chrzesnego, żeby HAni kupił. Jest fajny i myślę że najbardziej dostosowany do wieku naszych dzieci:tak:. Jest tam kilka zadań, które napewno bez problemu by wykonały. Same zobaczcie:
LAPTOP Z MYSZKA USB - LCD - PIANINO - KURIER DHL (472399506) - Aukcje internetowe Allegro

Fajny laptopek, Gracjan dostanie tez laptopa (wybralismy juz taki z Tesco za 89,99) w ramach prezentu mikołajkowo-imnieninowo-świątecznego (hehe) imieniny ma 18 grudnia, poki co nie rozumie jeszcze, ze w jednym miesiacu moze zgarnac trzy prezenty wiec trzeba z tego korzystac :-)

Do góry