reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

raczej 90x120.
Zastanawiam się też nad śpiworkiem do spania. Jest ponoc bardziej funkcjonalny. Ale na mojej liscie wpisałam go jako "opcjonalnie" tzn jak się bejbe urodzi to bede wiedziec czy jest taka porzeba (np. za bardzo rozkopuje pościel).

reklama
Ja kupuję większy rozmiar kołderki...na taki rozmiar będzie pościel która wypatrzyłam. Nawet nie wiedziałam że są mniejsze kołderki.

Dostałam dziś przesyłkę z allegro. Uzywany dresik za 11 zł. Śliczny. Było warto. Wylicytowałam też kombinezon ecrue z uszkami misia, łapkami misia na rękawiczkach i misem z przodu. Mam nadzieję, ze będę zadowolona. Ale już na allegro nie kupuję używanych rzeczy, bo się boję, ze przepłace z jakąś brzydką rzecz z ładnym zdjęciem (raz się zdarzyło).

Karlam te rozki sa super, sama tez taki chce, ale bede lupowac razem z posciela, zeby byl do koloru. I chce go wlasnie ze wzgledu na gosci, tylko jedno mnie martwi jak to wyprac?? Nie widzialam ich na zywo i niewiem, czy to idzie jakos wyciagnac, czy mozna tak w calosci do pralki wrzucic??
A co do tego podkladu??? Hmmm.. moze i przydatne, ale czy ja wiem, czy takie dobre, zeby dziecko na ceracie caly dzien lezalo, zero przewiewu od dolu. :dry: Jakos nie mam przekonania do tego. :no:

Na pozniej, jak juz dzidzia jest wieksza, to ok, bo sie sama potrafi przekrecic. Ale na poczatku to jakos mi sie to nie podoba.

Karlam, wystarczy ceratka na materacu,sa takie specjalne dla dzieci,ktore wygladaja jak przescieradlo,ale na nia i tak kladziesz wlasciwe przescieradlo. Pomysl o praniu- ceratki nie musisz prac,a przescieradlo to i owszem i jak znam Polske to mozesz je nawet wygotowac,a jesli bedziesz miala razem z ceratka to nie bardzo, poza tym ile pran taka ceratka wytrzyma?

reklama
Do góry