reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

reklama
Karlam masz rację !! cudo ten pokoik i tak wszystko ładnie skompletowane :tak:
Elżbietka gratuluję kolejnych udanych i ślicznych zakupów

Karlam- pokoik jest bajeczny. Śliczny poprostu. Widziałam podobne meble w sklepie - są okropnie drogie...mąż do nich podbiegł i zaczął się zachwycać , ale jak zobaczył cenę to go od razu na kilometr od nich odrzuciło!!!:-):nerd:

Xandii- a ja widziałam takie urzędzonko: długa rurka, wkłada się końcowke do noska a mamusia zasysa z drugiej strony - podobno jest to delikatniejsze niż gruszka...mam nadzieję , że mamie nie grozi polknięcie czegoś:-D

Elżbietka- śliczny komplecik! A jaki rozmiar czapeczki kupiłaś? - widziałam w sklepie dziwną rozmiarówkę: 44, 45, 46 itd.- nic na temat wieku czy tradycyjnie 56, czy 62....

A ja dzisiaj zaopatrzyłam się w bieliznę dla dzidzi: kaftaniki w dwóch najmniejszych rozmiarach, body, łapki niedrapki, czpeczki po kąpieli. Wszystko na warszawskim stadionie... Przykładowo takie samo body rozpinane z przodu - 8 zł, a w sklepie osiedlowym 18zł.

no pokoik cudo, widziałam na żywo te mbleki w sklepie, ich cena jest mniej cudna niz wygląd:-(

a czapeczke kupiłam rozm 41. czapeczki sa rozmiarowane obwodem główki. taki przeciętny noworodek ma obwód 36-39 cm. ale nie było akurat tych czapusiek w takim rozmiarze. a ta wydaje sie całkiem malutka, w środku ma puchaty polarek. kosztowala chyba 41 zł.

na stadion tez sie wybieram, coby popatrzec jak to sie ma cenowo i wizulanie do rzeczy z allegro. no i jak cos to sie zaoptrzyc.
atak wogóle w wawie jest całkiem przyzwoity cenowo i jaksociowo sklep na chojnowskiej. byłam, widziałam, macałam.

dzis dotarła dojarka :-) z allegro. całkiem przyzwoita. reczna medela za 21 zł.

na temat gruszek do noska- jeszcze nie myślałam aż o takich szczegółach, ale pewnie nie kupię takiej krótkiej, czyli inaczej twardej (składa się z dwóch elmentów- plastikowej nasadki i gumowej gruszki). Moja Olcia jak miała miesiąc dostała katarku, nie było na to innego sposobu jak wkropić sól fizjoligiczną i potem usunąć to z noska za pomocą gruszki. Miałam tą krótką i nic nie mogłam nią wessać. Szybko leciał mój mąz po zwykłą gruszkę (nr. 16-chyba- malutka) z długą końcówką- taką zwykłą pomarańczową, którą można również robić lewatywy -. No ta ssała jak trzeba. ;-)

Elżbietka, ty to już widzę tak konkretnie się przygotowujesz, aż mam kompleksy przy tobie:-) :-) :-) ;-)

to ja raczej przy was zaczne miec kompleks rozrzutnosci:zawstydzona/y: . ja po prostu nie potrafie sie powstrzymac.ale z drugiej strony skoro wiaodmo ze i tak bede musiala to kupic, to co za róznica czy już teraz czy za kilka tyg?:-)

reklama
my też narazie nie planujemy osobnego pokoju dla naszego maluszka.. więc poza lóżeczkiem z przewijakiem reszta wyposażenia (przede wszystkim komoda) bedzie zakupiona taka, zeby pasowała nam do sypialni przy zmianie mieszkania. Bo wiadomo, że potem gdy dzidzia będzie juz większa to i potrzeby mebelkowe się zmienią.

Do tego jakieś obrazki, fajna dzieciowa lampeczka.. zastanawiam się też nad taka rurą z siatki z IKEA przywieszaną od sufitu do kolekcjonowania niezbędnych drobiazgów..

ale to tak naprawdę pelną parą dopiero od listopada. Narazie pozostaję przy oglądaniu i porownywaniu ofert ;-)

Do góry