reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Aph no zestaw super :-) gdyby nie to ze juz lozeczko i materacyk mam to bym sie pewnie na taki zestaw skusila, ale zuwazylam ze nie ma mojego ulubionego wzoru w kolorze zielonym tylko tak jak zawsze only roz i blekit, no a przy naszych 60-70% to ten zielony by byl akurat, poza tym dzidzia bedzie u nas w pokoju a pokoj mamy zielono żółty :-) a co do baldachimu to ja chce kupic moskitiere wlasnie tą biala (neutralny kolor)

DŁUGA MOSKITIERA Z SZYFONU !! OD MAMO-TATO (132778463) - Aukcje internetowe Allegro

MOSKITIERA-BEZPIECZNY SEN TWOJEGO DZIECKA DARLAND (131685482) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Ja sie uparlam, ze chce lozeczko z szuflada, no i tak sobie mysle, ze napisze do nich i zapytam czy nie maja w ofercie za doplata. Ale to dopiero w grudniu.
A co do tej moskitery to w sumie chyba jest praktyczniejsza od baldachimu. Mieszkam prawie nad sama Bytomka i w lecie to poprostu strach okno otworzyc, bo komarow zatrzesienie :-(

dziewczyny,ponoć łóżeczka to przynajmniej z miesiac powinny stac rozpakowanez pudła (nie koniecznie skręcone), bo muszą sie wywietrzyc te zapchy lakierów i takie tam. tak nam powiedziano w sklepie.:shocked2:

dzisiaj oglądalismy mebelki Drewex, chyba weźmiemy je. zakup planujemy w listopadzie, wózek i fotelik odbieramy po prostu później (jak się kupuje wiecej rzeczy na raz to dają wieksze rabaty. my kupujemywózek, fotelik, łózeczko i komode w jednym sklepie i wychodzi nam około 500 zł rabatu)

dzisiaj na wycieczce oględzinowej kupiliśmy kombinezonik zimowy (rozm 62), czapeczke zimową i rekawiczki, szkoda ze nie było szalika do kompletu:-( .
i śliczne bodziaki, takie dorosłe, i troche wieksze, myśle ze na maj będa ok.

Elzbietko miesiac wczesniej??? Hmmm... moze i cos w tym jest, dobrze, ze to napisalas musze w takim razie zaciagnac mojego Piotrka do sklepu, bo kurcze lekazr mi grozi, ze jeszcze na swieta moge miec dzidziusia w domu. Wole isc z nim pokazac mu co i jak, zeby potem mi nie kupil na szybko czegos, czego nie chce. Chyba w takim razie tez w listopadzie po te lozeczko pojdziemy. :tak: Ale fajnie, przynajmniej bede miala pretekst. ;-)

my też wybralismy sie dzis do "Mama i ja" ale przede wszystkim na ogladanie i sprawdzanie cen (zanotowałam to, co mnie interesowało i teraz bedę porownywać z Allegro).
Trochę zglupialam jeśli chodzi o wózki... z 4 ktore typowalam byly 3 (nie ma w sklepach Hauck Traxxa:wściekła/y: ) a z tych 3 pozostalych tylko X-Lander wzbudzil moje zaufanie... ale niestety spacerówka tylko w jedna stronę :dry:
Bardzo przygladalismy sie deltimowskim wozkom - fokusowi i premierowi...
i niestety ale odpadły z rywalizacji. Spacerówki... są cokolwiek dziwne..
Kolejny w szranki stanął implast 4XL.. ogólnie Ql.. ale ta waga.. podejrzewam, że po dwóch tyg. użytkowania mialabym niezły biceps..

Wybralismy sobie łozeczko (Radek III z przykrywaną szufladą).. ale kupimy na allegro, bo wypada dużo taniej i w gratisie dają materacyk.
Z braku miejsca na przewijak na komodzie - sprawimy sobie taki na łózeczko... co do komody - to zapewne wybierzemy jakąś z normalnych mebli a nie dziecieca.. przynajmniej teraz, póki warunki metrażowe są tak ograniczone...

Przeczytalam caly wątek porad mam styczniowych 2006 dla nas. Interesujaca lektura. I postanowiłam zrobić sobie sama (na podstawie ich notatek) listę niezbednych rzeczy i sprzętów..

aha! a potem wysłałam meża na trening i wzorem Elżbietki zajrzałam do osiedlowego szmateksu. Wyszlam z niego z 6 fajnymi bawelnianymi body (biale z malymi aplikacjami), za ktore zaplaciłam całe ........ 6 PLN :-D

reklama
Do góry