reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Elu ja tez wygralam laktator na allegro. Byl w zestawie z przewijakiem z Ikei, buteleczka do lekarstw, jakies body i cos tam jeszcze w sumie tez cos kolo 20 zl. A co do mebelkow to mi sie podoba kolor pierwszy, ale komoda z 2. Ni eidzie tego polaczyc?? ;-)

reklama
jak będziecie miały możliwosc i bedziecie w sklepie dzieciowym, zerknijcie na łóżeczko/komode drewex laura. ono naprawde wygląda bardzo ładnie :-) tak delikatnie.
w tym pierwszym zestawie, przynajmniej na fotkach, wygląda ze kolor łóżeczka i kolor komody nie jest taki sam:confused2: ale zobaczymy jak to wygląda na żywo. we wtorek się jeszcze wybieramy do dużego sklepu. mam nadzieje ze chociaz jeen zestaw zobacze na żywo.
pokoik mamy w kolorze delikatnie zielonym, wiec mebelki kolorystycznie pasują jedne i drugie, do dzisiaj byłam pewna ze te ciemne i już. ale jak zobaczyłam te drugie dzisaj, to juz sama nie wiem. te drewex są weselsze i "cieplejsze". a z tym bokiem opuszczanym, to chyab można go całkiem zdemontowac jak już dziecko będzie na etapie samodzielnego wychodzenia.
albo szczebelki jakos wyjać:szok:
jak znam siebie, to na dzień dzisiajszy obstawiam drewex:sorry2:

Elu,
ja bym wybrała ten bielony zestaw. Jest śliczny i "porządniejszy".
Szkoda, że u mnie nie będzie miejsca na taką właśnie komode z przewijakiem.
Z kolei kolor zalezy tez od tego czy masz osobny pokoik dla dzidzi czy musisz wkomponowac mebelki w to co już masz w domu....

Ja z kupuję łóżeczko Klupś - Radek VII z szufladą i wyjmowanymi szczebelkami, kolor słomka, do tego materac gry.-kokos. za 345 zł na allegro. Odbieram sama, bo wystawia je sklep Paulina, ul. Młoda 7, w-wa-Falenica - podobno b. duży sklep dla dzieci- jeszcze nie byłam.

Jeśli chodzi o pościel, to ja kupię albo Drewexu- błękitną z elfem lub ze śpiącym misiem, albo Amy błękitną z misiem i podwójnym bladachimem z moskitierą....wiem, ze nie sa za tanie, ale choruję na nie już od dawna i to jest choroba nieuleczalna....

A jeśli chodzi o "wpadki" na allegro , to tez mi się trafiła...:baffled:

Zaczęłam oglądac ciuszki dziecięce używane i spodobała mi się bluzka i bluza ( disneya) od pewnej kobitki, która napisała , że stan ubrań jest b. dobry. Kupiłam te dwie rzeczy za 29 zł. Odebrałam i cóż, bluza moze być, ale bluzka -to na stan b.dobry nie wygląda- poprostu jest sprana...i chyba będzie do bardzo brudnych zabaw dla dziecka...
Śledzę jeszcze aukcje , jeśli chodzi o kombinezony zimowe, bo można kupic firmowy i śliczny (na zdjęciu?!) o 100-50 zł taniej, taki używany....ale nie wiem czy się odważę kupić.

Kamilala, wlasnie wybieramy się w tym tygodniu do Falenicy, mam nadzieje ze uda nam sie:baffled: Jeszcze jutro podzwonie po sklepach i popytam w którym mają te komody do obejrzenia. bo kupimy i tak w innym miejscu.
a pokoik mamy oddzielny dla dziecka.na razie oprócz maleństwa bedzie tam stało biurko i komp, ale to w kącie:-p , a reszta jest dla maleństwa.pokój jest w kolorze jasniutko zielonym (pastelowe jabłko), kanapa, żyrandol tez zielone. a szafa komandor w kolorze bliżej nieokreślonym (grusza??). tak wiec wydaje mi sie zete białe będą się mniej "gryźć" z tymi kolorami.

co do używanych ubranek, ja kupowałam nie na allegro, tylko tu na BB. jestem z nich bardzo zadowolona. nie były najtańsze jak na użytki, ale w bardzo dobrym stanie, niektóre w idealnym, no i firmówki.

Mi mój kochany powiedział, ze pojedziemy tam jak zamówię to łóżeczko na allegro, żeby "dziesięć razy nie jeździć" :baffled: ...maruda.
Zato mam bliżej do Światu Dziecka w Centrum M1 i tam byłam 2 razy "zrobić rozeznanie". Jest tam drogo, więc raczej polecam obejrzenie ( bo jest duża wystawa) i kupienie taniej gdzie indziej.

U mnie dzidzia będzie koło naszego łóżka. Pokoik zatem wspólny. Przestawiamy meble do dużego pokoju , aby było miejsce na łóżeczko. Kolorystyka : żółto- niebieska. A na ścianie koło łóźeczka, chcę nakleić takie naklejki z kubusiem puchatkiem - tylko nie wiem czy piankowe czy takie cieniutkie, wyglądające podobno jak namalowane ( znowu na allegro). No i zegar mam z Kubusiem ( śmieszne , ale po 18-letnim bracie- zegar jest śliczny i nie wygląda na zdezelowany:-D), może jeszcze wcisne gdzies kubusiowy wieszaczek (tez allegro - coś nie mogę przekopiować linku).

Wiosną (mam nadzieję) przeprowadzam się do domku, gdzie mały będzie miał swój pokoik...i wtedy potrzebne będa mebelki.

Moj synek tez bedzie z nami w pokoju :-) Kamila1 nasze dzidzie beda mialy podobne pokojki ;-) wszystko co mam obecnie w pokoju jest w kolorze zolto niebieskim :tak: ostatnio kupilam zaluzje w kolorze zoltym no i teraz przydalo by sie pomalowac biale sciany na niebiesko :-) jesli chodzi o dodatki to tez mam kubusia puchatka piankowego :tak:

karola2007
u mnie ściany żółte. Firankę chcę zmienić na woal błękitny - czy coś w tym rodzaju i kupić dywan w kolorze niebieskim, bo mamy taki pseudo dywanik- miniaturka.
Napisz koniecznie czy jesteś zadowolona z tego kubusia piankowego ( czy to nie czasem takie naklejki do skomponowania obrazka: kubus i jego "świta"?). Ja już się palę do zakupu, cholerka nie wiem tylko czy piankowego kupić czy z tej cieniutkiej foli ( wygląda podobno jak namalowane)!
A może ty już przykleiłaś????

reklama
Mimo, że wiemy, iż będzie synek to nie robiliśmy pokoju typowo w kolorach "chłopięcych". Pokoik synka ma żółto-rude ściany, a pod sufitem jest border z brązowymi misiami. Jeszcze chciałabym dostać jakiś fajny obrazek z misiem, niekoniecznie Kubusiem Puchatkiem. Ale może jeszcze coś uda mi się dokupić.

Do góry