reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Karlam bociek. Ogladalam juz jakis czas temu, tam lozeczko z szuflada za niecale 200 zl, no i do tego jeszcze materac musimy dokupic. chce gryczano-kokosowy, cos kolo 60 zl kosztowal.

reklama
U mnie nic się nie zmienilo przez ten miesiąc, jeśli chodzi o ciuszki i łóżeczko. Ale jak tylko uporam się z kartonami z naszymi ciuchami, to chcę poprzewozić wszystkie ubranka i pozostałe akcesoria od mojej siostry i przyszłej szwagierki. Nawet nie wiem co tam dokładnie jest. Ale jak przywiozę to od razu zabiorę się za przeglądanie ich i zrobię listę co jeszcze muszę dokupić.

Mamuski a myslalyscie o poscieli?
ja ogladalam z Amy ale ona jets strasznie droga, zastanawiam sie nad kupnem poscieli na allegro, takiej 7 elementowej: poszewka na podusie i koldre, wypelnienie, baldachim, ochraniacze i przybornik.

tu jest nawet taka 10 elementowa :-)

http://www.allegro.pl/item129389122__10_el_posciel_90x120_dla_wymagajacych_.html

plus jeszcze chce dokupic rozek usztywniany bo czytalam ze usztywniane sa lepsza tylko znowu nie wiem czy lepiej usztywniany pianka czy kokosem :-)

ja tez patrzyłam na allegro. bo te firmowe są starsznie drogie. a takich zmian pościeli trzeba ze 3 miec. rozmawialam zkolezanką co ma małe dziecko i mówi ze nie warto kupowac drogiej pościeli, bo czeste pranie i tak ja zniszczy.
moze jeszcze się przejade na nas warszawski stadion zeby zobaczyc jak tam cenowo. i podotykac tych rzeczy. bo wydaje mi sie ze to co na allego można znaleźć i tam:happy:
bo jeszcze trzeba kocyki jakies, moze rożek, przewijak, pieluchy tetrowe i flanelowe. no i jakąś firaneczkę wesołą :-).
na allegro w sumie duża paka by wyszła i nie wiadomo jak koszty przesyłki w sumie.
jeszcze chwilę poczekam z zakupem tych rzeczy.

tą 10-elementową tez patrzyłam :-) i inne z oferty tego sprzedającego (chyab tego)

ta firma mamotato tez mi sie podoba, chyba najlepiej kupic taki komplet 6 elemntow i dokupic posciel 3 elementowa ;-) kurcze juz bym chciala kupic!! :-D :tak: ciekawe jakie beda ceny w styczniu :-) NIECH TEN CZAS LECI SZYBCIEJ!! ;-)

reklama
Karlam, Elżbietka bardzo śliczna jest ta pościel :-D aż sama bym kupiła. Tylko, że ja wiem, iż co najmniej 4 komplety pościeli będę miała. Nie ma tam tylko baldachimu. Nie wiem jakie są u was w pracy zwyczaje, ale u mnie jest tak, że jak któraś z kobiet rodzi, to reszta pracowników kupuje jej jakiś prezent. Mloda mamuśka wybiera sobie wówczas co chciałaby dostać. Ja się zastanawiam nad takim ślicznym kompletem pościeli z baldachimem albo nad grubym kocykiem, bo cienki też już mam. Chyba że podpowiecie mi coś innego :happy:

Do góry