reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Monika ja mam 10 tetrowych bialych, 3 w sloniki i 5 flanelowych i mysle, ze spokojnie mi to wystarczy, bo mam zamiar korzystac z pampersow.

reklama
Kamilala ale my wybredne jesteśmy :-) Zamiast cieszyć się z prezentów to jeszcze wybrzydzamy :-D hahaha

No to ja tak podchodze do sprawy: jak ktos planuje wydać pieniądze-to może lepiej na to co się nam (mi i maluchowi) przyda....:-p

Oczywiście będę się cieszyć z wszystkich prezentów, ale najbardziej z tych potrzebnych:sorry2::rofl2::rofl2::-) z tego czego jeszcze nie mamy..., bo będzie mi szkoda, że ktos coś kupił i się marnuje...

Okropna jestem...

A pieluch mam 12 tetry ( w tym kilka kolorowych) i 5 flaneli:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Kamilala i Monika77, ja tez z tego wzgledu wszystko juz kupilam co chcialam z ciuszkow, bo mam to co mi sie podoba i co bede dziecku zakladac... z tego powodu tez chce zrobic liste w sklepie na baby shower,zeby goscie mi kupili tylko to co mi sie podoba, pasuje i czego potrzebuje... jestem pod tym wzgledem bardzo wybredna... tez lubie zeby mi wszystko do siebie pasowalo,a po za tym mam troche staroswiecki gust... moja przyjaciolka czekala z kupowaniem do baby shower'u ( miala termin na 27/10 a bs miala pod koniec wrzesnia), bo mi powiedziala,ze nie chce dublowac i chce najpierw zobaczyc co dostanie od ludzi.... mi wtedy szczeka opadla,bo ja bym nie wytrzymala tak dlugo zeby nic dla dziecka prawie nie miec... no i ona wiekszosc rzeczy przywiozla po swojej siostrzenicy ( ta ma 9 lat)...
Breta, ja nie kupuje uzywanych rzeczy ani dla siebie ani tym bardziej dla dziecka... kupilam tylko jeden zestaw na e-bay,ale nie sadze,ze go kiedykolwiek uzyje.... ja wole jedna rzecz a nowa niz kilka uzywanych ze sklepu z uzywana odzieza,ale to jest moje zdanie... nie mam jednak nic przeciwko kilku rzeczom uzywanym w spadku od kogos kogo znam...

Kamilala:"Oczywiście będę się cieszyć z wszystkich prezentów, ale najbardziej z tych potrzebnych
sorry2.gif
rofl2.gif
rofl2.gif
biggrin.gif
z tego czego jeszcze nie mamy..., bo będzie mi szkoda, że ktos coś kupił i się marnuje...

Okropna jestem.."

wcale nie uwazam,ze okropna jestes.... tylko logiczna...
a swoja droga to ja staram zawsze sie wyczuc lub po prostu pytam co kupic,bo lubie zeby obdarowana osoba byla rzeczywiscie zadowolona,a nie tylko w mojej obecnosci...

na zdjeciach sa ubranka,ktore ostatnio mi sie bardzo podobaja i zamierzam je szyc... one sa bardzo staroswieckie... ta niebieska sukienke juz uszylam...

jeszcze podobaja mi sie nastepujace... to wszystko jest bardzo staroswieckie i wielu osobom moze sie nie podobac,ale taki mam gust...

Ewa-Krystyna nie wiem czy twój gust jest staroświecki czy też nie, ale mnie się również podobają takie ciuszki :-D Jakbym miała zdolności krawieckie i miała mieć córcię to na pewno szyłabym jej takie sukienki :-D

Monika ja mam 40 tetrowych i 3 flanelowe.

A co do prezentów, to zapowiedziałam najbliższym, że na najbliższe pół roku mam już ciuszków pod dostatkiem i jak chcą ciuchy kupować to takie na 68 albo większe. Zobaczymy czy trafiło.

reklama
Zrobiłam dziś na allegro zakupy dla Witusia. Kupiłam 10 pieluch tetrowych - białych, 5 pieluch flanelowych też białych, prześcieradło frotte na gumce, pościel 4 elementową i rożek. :-D Wczoraj dostaliśmy od Maćka bratowej dwie powłoczki na kołderkę, kołderkę i podusię oraz 3 prześcieradełka płócienne. :-D Zostało mi jeszcze do kupienia: wanienka, przewijak, ręczniki i myjka, materac do łóżeczka. :szok: Kosmetyki mam dostać. Za to nie mam zupełnie nic dla siebie :szok: Muszę to nadrobić :tak:

Do góry