reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

ja jestem w 32 tygodniu ciąży i mam prawie wszystko. Kołyska stoi, pościel do kołyski w szafie, wózek zamówiony, ciuszki poprane i poprasowane. Chyba mam już prawie wszystko, nawet wkładki laktacyjne i majtki jednorazowe. Brakuje mi tylko kosmetyków dla dzidzi (I TU PROSZĘ O RADĘ JAKĄ FIRMĘ WYBRAĆ)i trochę akcesoriów. Jak wychodzę do miasta, to nie mogę się oprzeć i zawsze coś kupię. Ciuszków to już chyba mam na pierwsze pół roku :-)

Jak chodzi o Johnssona to też słyszałam duzo niepochlebnych opinii niestety. Podobno bardzo uczulają.
Breta, myślę, ze w tym temacie trudno udzielić dobrej rady, wszystko zależy od maluszka, a właściwie od jego skóry, myśle wiec, ze kazda z nas bedzie musiała zastosować metodę prób i błędów.

Ja zorganizowalam sobie na pierwszych kilka dni sporo próbek (głownie Nivea i HIPP) i zamierzam zacząć od nich. jeśli dzidzi nie wyskoczy uczulenie po nivea to mysle, ze zostane przy tej linii.
Poza tym, na poczatek nie ma co szaleć. Najlepsze jest zwykłe dzieciece mydełko. Używajac od poczatku zelu do kąpieli (czy podobnych) mozemy miec sklonnosc do używania tych rzeczy w nadmiarze (bo kiepsko sie dozuje) a dla maluszka im mniej chemii na skórze tym lepiej.
Do tego jakaś oliwka lub oliwka w konsystencji balsamu, krem do pupy i na początek wystarczy... Więc w przypadku tej ilości mozna sobie pozwolić na testowanie, w razie czego my bedziemy używac jeśli dzidziom nie bedzie odpowiadać.. no.. moze poza kremem do pupy :-D

reklama
ja jestem w 32 tygodniu ciąży i mam prawie wszystko. Kołyska stoi, pościel do kołyski w szafie, wózek zamówiony, ciuszki poprane i poprasowane. Chyba mam już prawie wszystko, nawet wkładki laktacyjne i majtki jednorazowe. Brakuje mi tylko kosmetyków dla dzidzi (I TU PROSZĘ O RADĘ JAKĄ FIRMĘ WYBRAĆ)i trochę akcesoriów. Jak wychodzę do miasta, to nie mogę się oprzeć i zawsze coś kupię. Ciuszków to już chyba mam na pierwsze pół roku :-)

ja kupuję Bambimo i Nivea dla dzieci, zwłaszcza Nivea są świetne, chociaż mydełko koniecznie Bambino- ze względu na niemowlaczkowy zapach. Do Johnsona nie jestem przekonana, bo faktycznie moja córcia miała po nim siarczyste uczulenie i słyszałam od innych mam, że ich dzieci również niezbyt dobrze tolerują te kosmetyki.

no ja slyszalam ze nivea jest polecana :-) no i mydelko dla dzieci zamiast zelow do mycia i plynow do kapieli :-) ja czekam na paczke od ciotki, ciekawe jakie ona kosmetyki mi przesle :-)

Dziewczyny jeśli chodzi o firmę Johnson to powiem wam tak że moja Sandrunia miała tylko uczulenie na chusteczki z tej firmy:tak: A jeśli chodzi o kosmetyki to :no: sama osobiście używam dla niej płynu do mycia ciałka z tej firmy i czasem nawet podkradam dla siebie:zawstydzona/y::happy2: To naprawdę w dużej mierze zależy od skóry naszego bobaska:tak::-)

Czy któraś z Was miała styczność z kosmetykami "Bebydream" (chyba tak to się pisze), dostępnymi m.in. w drogeriach Rossmann?
Jeśli chodzi o pieluchy jednorazowe to stawiam na Pampersa, chusteczki chyba też, tylko nie wiem czy sensitiv czy zwykłe.
Ile opakowań pieluch kupić na początek ? :-)

ja dzisiaj kupiłam płyn do kąpieli Nivea i oliwkę o konsystencji balsamu, również nivea. do tego chysteczki nawilazane w pudełku nivea i jako wkłądy pampers sensitive (dwupakw promocji). a do buźki na spacery krem ochronny bambino (swoją drogą bambibo zostało wykupione przez nivea i novea jest ich producentem).
mam jeszcze z próbek płyn do kapieli z oliwką nivea i sudokrem.
do pupy mam krem bubchen i zasypke z tej firmy.
i kupiłam 1 paczke pampersów new born. wiecej nie dałam rady przyniesc:-D

nie , nie tylko ty tak szalejesz...wszystkie mamy chyba hopla na tym punkcie....;-)
ja dziś kupiłam kapciuszki z kubusiem, 3-pak body, gruby pajac na zimę ....
jakby tego jeszcze było mało, zadzwoniła mama, że znalazła fajne rzeczy na allegro (ona nie może licytować)...no i zaszalałam...no rzeczy nie były drogie , i fajne markowe ciuszki....:-pwygrałam 6 licytacji dziś....:-p:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

kurde....do czasu jak mały się urodzi wykupię całe alllegro...czy to już nałóg???? Najgorsze, ze matka mnie kibicuje: " nie łaź po sklepach, kup przez internet to ci przyniosą do domu, po co masz się trzęść w autobusie..."

Wrzucam zdjęcia. Trójpak body za 17,90 w C&A. Dwa ostatnie zdjęcia to używane z allegro(z wcześniejszego szaleństwa...). Ogrodniczki za 9 zł i komplet za 20.

reklama
Monika77, ja sie nauczylam,ze sama wszystkigo nie dam rady... na poczatku tez chcialam wszystko sama bo raz,ze najlepiej zrobie a dwa szybko i bez proszenia sie, ale szybko stwirdzilam,ze skoro ja pracuje 50 lub wiecej godzin tygodniowo to to nie jest fair zebym wszystko musiala sama jeszcze w domu robic... na Joe nie moge narzekac,bo jak mu powiem zeby cos zrobil to zrobi,ale troche mu zejdzie czasu... on tak bardzo przejal sie myciem podlogi,ze mi mopa zlamal,ale juz mam nowy ( smieje sie ze dla niego kupilam...)
a co do bycia w ciazy i z zalecenia lekarza nic nie robic,to ja nie mialabym skrupulow wykorzystywac rodzine,bo przeciez zdrowie a nawet zycie dziecka od tego zalezy... na szczescie ja lubie robotki reczne i one sa dobre w takich chwilach.... co do ksiazek,to wypozycz sobie z biblioteki nagrane na CD;wiem ze to nie to samo co czytanie,ale zawsze jakos czas szybciej ci zleci... albo zaloz pamietnik dla dziecka i pisz do niego codziennie listy...
chyba ci za duzo nie doradzilam... po prostu odpoczywaj,bo wkrotce bedziesz bardzo zajeta...

Do góry