reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

zobaczcie dziewczyny co udalo mi sie wczoraj kupic. bylo na promocji polowa ceny dwa tygodnie temu,ale mi wykupili; zrobili znowu promocje w ostatnia sobote,ale tez za pozno pojechalam,bo znowu wykupili, na szczescie sprzedawca powiedzial mi,ze moze mi odlozyc jak dowioza i ktos do mnie zadzwoni,zebym odebrala... zabawka ta ma sluzyc od urodzenia do raczkowania... zobaczymy... wyglada fajnie...
chcialam was sie spytac,czy kupujecie tez takie cos co zalaczam na zdjeciu,bo nie wiem jak to sie po polsku nazywa;zdjecie 4.

reklama
Ewa-Krystyna, ta zabawka na zdjęciu nr 4, to chyba karuzela :)
Ja osobiście dostałam od siostry po jej córce, tylko że ja mam kołyskę, więc nie wiem czy nie będzie zaduża.

POwiedzcie dziewczyny czy kupujecie ciuszki w tzw. "ciucholandach"? Ja osobiście (za namową siostry) "wygrzebałam" sporo markowych, ładnych ciuszków (next, H&M, Disney). Nawet wczoraj kupiłam "nowiutki" pajacyk Nexta za całe 3,5 zł. i bluzę z kapturkiem (H&M) za ok. 4,5 zł. :). To nawet taniej wychodzi niż na Allegro i można sobie obejrzeć.

Kamilala piękne ubranka :-)
Ewa Faktycznie to jest karuzela. Ja na razie nie mam jeszcze tego urządzenia, ale czekam może ktoś z odwiedzających kupi ;-) Dziękuję ci za rady. Faktycznie jakoś muszę wypełnić sobie ten czas. Dziś robię duże zakupy na allegro :-) :-D i bardzo się z tego cieszę :-D
Breta witaj na forumie.

Ewa to jest karuzela i chyba jeszcze z projektorem...ja chcę coś takiego kupić - lub ewen. mały dostanie w prezencie od najbliższej rodziny- tylko ,że wtedy może mi nie pasowac do pościeli...a wolałabym by pasowała....A ja jeszcze jestem taka, że wolę sama wszystko wybierac, czy to do domu, czy dla dziecka...żeby mi pasowało....nielubię dziwnych prezentów w postaci , np. obrazów, których nie ma gdzie powiesić (bo ostatnio taki dostałam....).

Mam nadzieję, ze ta b. bliska rodzina (bracia, szfagierki, rodzice....) będzie się pytac co kupić małemu, (bo i tak coś kupią) , a nie wg. uznania pajace na 56....lub coś co już mam z akcesorii....:crazy:

Może jestem wybredna, ale same rozumiecie. Ja szukałam pościeli przez 4 miechy, a ktoś mi przyniesie powłoczki niepasujące do niczego i nie w moim guście...:-p

Co do tej maty do raczkowania, rzeczywiście jest fajna. Ja myślałam o kupnie takiej okrągłej z pałąkami t:-pakimi półokrągłymi, zabawkami, piszczałkami....ale to juz może ktoś życzliwy sprezentuje (babcia???:-p)...

Fajowa ta mata edukacyjna. Moja siostra zapowiedziala, ze też nam zakupi taką dla malej. Ma upatrzoną bodajrze z Tiny Love.
Karuzelka nad łozeczko tez, obowiazkowo! :-)

Wczoraj była u nas Maćka bratowa i zapowiedziała mi, że nie mam nic kupować z kosmetyków i akcesoriów butelkowych, bo oni nam to zakupią w prezencie. Mam tylko do niej przyjść do apteki (bo tam pracuje) i wybrać sobie co będę chciała. W sumie dla mnie fajnie, bo wolę sama wybrać jakiej firmy to mają być kosmetyki i butelki, niż ktoś miałby kupić coś co mi nie będzie odpowiadało. Tutaj w pełni zgadzam się z Kamilalą.
Kocyk welurowy chcę by kupili mi koledzy z pracy (bo taki mamy zwyczaj), ale chcę podać im dokładnie jakich rozmiarów ma być, z jakiego materiału i w jakich kolorach. Bo nie chcę dostać czegoś czego później nie będę używać, bo się okaże za mały lub za cienki :no:
Kamilala ale my wybredne jesteśmy :-) Zamiast cieszyć się z prezentów to jeszcze wybrzydzamy :-D hahaha

Mam problem. Muszę kupić dziś pieluszki tetrowe i flanelowe, ale nie wiem w jakich ilościach. Ogólnie zamierzam stosować pampersy. Możecie mi doradzić jaką ilość kupić flanelowych a jaką tetrowych?

Monika77, ja równiez planuje stosowac pampersy. tetry kupiłam 10 szt, flaneli jak na razie mam 3, moze jeszcze 2 dokupie.
jak bedzie mało, to w kazdej chwili możma wejsc na allego i przyniosą do domu:-D

reklama
Breta ja dla swojego maluszka nic nie kupowalam w ciucholandach, ale to tylko dlatego, ze odziedziczylam ciuszki po chrzesniaku i mam ich tyle, ze polowy pewnie wogole nie ubierze. :-( Ale takogolnie to kupuje. Np. wlasniechrzesniakowi czy znajomym dzieciakom. Dobrze, ze mam kolezanki z glowa i wola zamiast jednego ciuszku ze sklepu za powiedzmy 20-30 zl, dostac reklamowke ciuchow i do tego czasami taniej. :tak:

Do góry