reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe dziecko a ciąża

Hej. Jak sobie radziłyście/ radzicie, mając małe (jeszcze niechodzące) dziecko (8-10 kg) przy którym trzeba wszystko robić i jednocześnie będąc w ciąży, wiedząc, że nie możecie podnosić ciężarów ?

reklama
Hej. Jak sobie radziłyście/ radzicie, mając małe (jeszcze niechodzące) dziecko (8-10 kg) przy którym trzeba wszystko robić i jednocześnie będąc w ciąży, wiedząc, że nie możecie podnosić ciężarów ?
Wiesz, to chyba nie.jest tak, że nie można nosić. Ja mam 16 kg i też chce na rączki. Myślę, że na spokojnie ;)

Zaszłam w ciążę mając 16m bliźnięta. Podnoszenie i noszenie było moją codziennością aż do porodu. Urodziłam dopiero w 41tc. z tym podnoszeniem ciężkich rzeczy w ciąży to jest tak: jak przed ciąża nosisz te swoje slodkie 10-12kg to i w ciąży możesz o ile niw jwst zagrożona. Bardziej chodzi tu o takie jednorazowe podnoszenie. Jak przed ciąża leżysz a potem nagle chwycisz kanape to jest duży wysiłek i faktycznie może coś sie stać. Ale jak jesteś przyzwyczajona to apokojnei do końca ciąży powinno być ok. Są nawet kobiety które w zaawansowanej ciąży podnoszą ciężary 50-80-100kg, ale robią to od zawsze i wiedzą jak.

Hej. Jak ja zaszłam w ciążę moja córcia miała 5 miesięcy i ważyła jakoś ponad 5 kg. Leżałam w szpitalu na początku i kazali mi jej za bardzo nie nosić, ale jak można nie nosić tak małego dziecka. A jeszcze ciągle coś trzeba podnosić itp. Plamilam dwa tyg po wyjściu ze szpitala ale nie sądzę że noszenie dziecka i schylanie się miało coś do tego. Reszta ciąży przebiegła bez komplikacji i do ostatniego dnia nosiłam córkę na rękach ;)

Ja jestem w 24tc, synek ma 15miesiecy, waży 12kg. Robię wszystko, wliczając noszenie go gdy potrzebuje :) także jeśli ciąża nie jest zagrożona, to bez obaw :)

Zaszłam w ciążę jak synek miał 10 miesięcy i 12 kg. Zaczął sam chodzić jak miał 15 miesięcy. Ostatniego dnia ciąży go jeszcze nosiłam na placu zabaw, jak już czułam skurcze 😅 urodziłam 2 dni przed terminem zdrową córkę. Żadnych komplikacji w ciąży nie było. Jak już chodził sam to mu mówiłam, że mama go nie może nosić i musi sam iść, przez co ze mną potrafi spacerować 2 godziny na własnych nóżkach, a z tatą ledwo 2 minuty i już zmęczonego trzeba nieść 😁

Masz zagrożona ciąże?

Ja dzwigam nie raz 18kg synka ale w Formie pieszczot czy kiedy sytuacja tego wymaga .. I pracuje normalnie będąc mnostwo na nogach. Jezdze rowerem. 23tydz.
Nie zaszkodzi to zdrowej ciąży any z Głową i bez przesady w żadną ze stron

reklama
Zaszłam w ciążę mając 16m bliźnięta. Podnoszenie i noszenie było moją codziennością aż do porodu. Urodziłam dopiero w 41tc. z tym podnoszeniem ciężkich rzeczy w ciąży to jest tak: jak przed ciąża nosisz te swoje slodkie 10-12kg to i w ciąży możesz o ile niw jwst zagrożona. Bardziej chodzi tu o takie jednorazowe podnoszenie. Jak przed ciąża leżysz a potem nagle chwycisz kanape to jest duży wysiłek i faktycznie może coś sie stać. Ale jak jesteś przyzwyczajona to apokojnei do końca ciąży powinno być ok. Są nawet kobiety które w zaawansowanej ciąży podnoszą ciężary 50-80-100kg, ale robią to od zawsze i wiedzą jak.
Otóż to

Do góry