reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

reklama
Zania - przynajmniej te resztki czasu ktory bede miala poswiece Jasiowi... :tak:
Generalnie to ja tez nawet w miare lubie gotowac, no ale teraz jak jestem sama to po prostu szkoda by m ibylo na to czasu.
 
Gdyby któraś chciala szybkie. smaczne i niezdrowe danie, to polecam kurczak cebulowy

2 duze lub 4 małe pieri z kurczaka (pojedyńcze)
2x zupa cebulowa knorr
śmietanka kremówka 200 ml

Piersi pokroić na średnie kawałki, panierowac w zupie (suchej oczywiście), układać ciasno w naczyniu żaroodpornym, posypać resztą zupy, zalać śmietana.
Wstawić do piekarnika - 45 min w temp. 160 st.

Podawać z ryzem i surówką:)
 
Gdyby któraś chciala szybkie. smaczne i niezdrowe danie, to polecam kurczak cebulowy

2 duze lub 4 małe pieri z kurczaka (pojedyńcze)
2x zupa cebulowa knorr
śmietanka kremówka 200 ml

Piersi pokroić na średnie kawałki, panierowac w zupie (suchej oczywiście), układać ciasno w naczyniu żaroodpornym, posypać resztą zupy, zalać śmietana.
Wstawić do piekarnika - 45 min w temp. 160 st.

Podawać z ryzem i surówką:)


Chętnie skorzystam bo mnie sie takiego cuś chciało, dziękować pani moderator.;-)
 
Witam wszystkie gotujące i mniej gotujące mamuśki. Ja często robię kartoflaka, czy ziemniaczankę jak kto woli. Jest przepyszna.

2,5 kilo ziemniaków surowych zetrzeć na tarce, (jak się komuś chce, ja to je miksuję w takim mikserze na miazgę)
pokroić i podsmażyć 1 kiełbaskę podwawelską,
2 cebule,
kawałeczek boczku wędzonego,
ok 30, 40 gram karczku surowego podsmażonego na patelni i pokrojonego bardzo drobno,
Wszystko razem wymieszać - czyli starte ziemniaki z tym mięskiem podsmażonym, posolić, dodać 2 ząbki czosnku i troszkę wegety, pieprzu.

Wlać do blaszki od ciasta i wstawić do piekarnika i piec tak długo, az skórka z wierzchu nie zarumieni się porządnie.
Generalnie je się to na ciepłi i zimno. Na ciepło przy nakładaniu na tależ rozwala się mocno, ale walory smakowe są najwyższej klasy.

Gdyby każdy kto zrobi i mu bedzie smakować zapłacił mi 1 zl to byłabym barrrrrdzo bogata. hihi
SAMCZNEGO !!!!!!
 
ja tu głodna siedze, bo mi sie nie chce kolacji dla siebie zrobic, wiec zjem zaraz kisiel nędzny, a wy tu takie przepisy podajecie. emilcia ziemniaczanka musi byc pyszna. na pewno sprobuje
 
reklama
Do góry