reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

dziewczyny robiłam wczoraj świetną i szybką roladę a co najważniejsze dobra wyszła. Przepis z internetu.

SPRÓBUJCIE !!!!!

ROLADA JABŁKOWA
4 jajka
1/2 szk. cukru
3/4 szk. mąki
1 płaska łyżeczka proszku
5-6 dużych jabłek

WYKONANIE
Białka ubić z cukrem + żółtka + mąka z proszkiem.
Jabłka obrać i zetrzeć tarce o dużych oczkach – jak kto chce można osłodzić czy dać cynamon to już wedle uznania.
Blachę wykładamy pergaminem koniecznie potem kładziemy jabłka + ciasto , wyrównać
Piec na złoty kolor
Po upieczeniu wykładamy na ścierkę
Zdjąć pergamin
Zwinąć w rulon i zostawić do wystygnięcia
GOTOWE

I tak sobie pomyslałam że pewnie wersja z makiem też by mogła być albo z jakimś innym cudem.

reklama
A co tu tak cicho, nikt po Świętach już nie gotuje?:baffled:, ja przywiozłam sobie 6 słoików zawekowanego bigosu ale go jeść nie mogę bo mały płacze:-(, wiec dziś dawno już nie jedzony makaron z białym serem.

Ja powinna nie gotowac i nie jeść. odkąd prawie w dzień Rafał nie cyca, przytyłam 3 kg. Wczoraj eksperymentowałam na piersiach z kurczaka, robiłam w cynamonie- zjadliwe.

ja moze nie tyje, ale za to tez nie chudne :-(
Obiecalam sobie ze w Nowym roku bede jadla mnie jslodyczy, ale na dobrych checiach sie skonczylo...
Mam ochote na ciastka i pewnie zrobie te maslane od kasro ;-)

U nas wczoraj klasyka czyli gulasz, a dzis jeszcze wieksza klasyka czyli rosol :-)

Mam jeszcze garnek bigosu ktorego narobilam na Sylwestra z 3kg kapusty i sporo zostalo :sorry2:

wczoraj ryba z frytkami kapustką dziś zapiekanki :-)
Mysz też mam ten problem nie chudnę ani nie tyje i tak jak Ty obiecałam sobie jeść mniej słodyczy ale na obiecankach sie skończyło i to przeważnie wieczorem dopada mnie ciasteczkowy potwór

Ze mnie ciasteczkowy potwór w ogóle nie wychodzi. Zadomowił się na dobre. Ale chyba muszę twardo postanowić i przeposzczę jak się uda 40 dni. Ale to jeszcze troche czasu, mam nadzieję że kolejne kg sie do tego czasu nie pojawią.

u nsa krupniczek - ja z waga mam to samo odkąd Wojtek mniej cycuje ja przytyłam no i jeszcze z nudów jak mały śpi to podiadam - czyli bawie sie w odkurzacz:wściekła/y::zawstydzona/y:

reklama
Ja tez podiadam:zawstydzona/y:, czekoladę podiadam:zawstydzona/y:.

A dziś u mnie kalafior zapiekany z serem i białym sosem:cool:.

Do góry