reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

u nas dzisiaj zurek z ziemniaczkami i jajeczkiem:-)

Dziewczyny czy znacie jakis przepis na pyszne pierogi z kapusta i grzybami - żeby uszczesliwic tesciów łasuszków :-p

reklama
Mój przepis na PYSZNE pierogi z kapustą to pierogi w wykonaniu mojej mamy. Ciasto robi "na oko" woda i mąka. A farsz kapusta kiszona, grzybki suszone, cebulka , sól, pieprz. Dokładnych proporcji nie podam bo ich nie ma.

Od dwóch dni stoję na garach bo mama się rozchorowała i niestety leży w łóżku i gotowanie spadło na mnie. Dzis były zawijaski ze schabu, z ryżem i surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem.

oj zapomniałam rano wejsc na bb no i nie wiedziałam jak robic lasagne wiec jutro bedzie schab pieczony z ananasem do tego sałatka z kapusty pekinskiej, ananasa, rodzynek i majonezu a to tego kaszka kuskus.
Lasagne zrobie innym razem.

Dzis jedlismy leczo robione przez moja mame

pyzuncia ja polecam sałatkę z pekińskiej, rodzynek, BRZOSKWINI i majonezu. Mi bardziej smakuje niż z ananasem mimo że ananasa uwielbiam.

A u nas w domu już się świątecznie robi:-) Wczoraj upiekłam i udekorowałam ciasteczka maślane, a dzisiaj gwiazdki cynamonowo-migdałowe.

KASRO, czy mogęprosić o przepisiki,;-)
nigdy nie robiłam ciasteczek - a u mnie wszyscy uwielbiają "maślaki"...
te drugie też bym zrobiła...
dziś robie pierogi z kapustą i grzybami,
wieczorem ugotowałam farsz - teraz tylko prace plastyczne...:-D

aha,
wczoraj ustawiliśmy w pokoju młodego wielką choinkę i masz mały już nastrój świąteczny,
my jeszcze nie mamy - zawsze kupujemy żywą w doniczce - potem sadzimy u dziadka w ogrodzie,
ma już ich całą kolekcję...:-D

reklama
Do góry