reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

u nas dzisiaj zurek z ziemniaczkami i jajeczkiem:-)

Dziewczyny czy znacie jakis przepis na pyszne pierogi z kapusta i grzybami - żeby uszczesliwic tesciów łasuszków :-p

reklama
Mój przepis na PYSZNE pierogi z kapustą to pierogi w wykonaniu mojej mamy. Ciasto robi "na oko" woda i mąka. A farsz kapusta kiszona, grzybki suszone, cebulka , sól, pieprz. Dokładnych proporcji nie podam bo ich nie ma.

Od dwóch dni stoję na garach bo mama się rozchorowała i niestety leży w łóżku i gotowanie spadło na mnie. Dzis były zawijaski ze schabu, z ryżem i surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem.

oj zapomniałam rano wejsc na bb no i nie wiedziałam jak robic lasagne wiec jutro bedzie schab pieczony z ananasem do tego sałatka z kapusty pekinskiej, ananasa, rodzynek i majonezu a to tego kaszka kuskus.
Lasagne zrobie innym razem.

Dzis jedlismy leczo robione przez moja mame

pyzuncia ja polecam sałatkę z pekińskiej, rodzynek, BRZOSKWINI i majonezu. Mi bardziej smakuje niż z ananasem mimo że ananasa uwielbiam.

A u nas w domu już się świątecznie robi:-) Wczoraj upiekłam i udekorowałam ciasteczka maślane, a dzisiaj gwiazdki cynamonowo-migdałowe.

KASRO, czy mogęprosić o przepisiki,;-)
nigdy nie robiłam ciasteczek - a u mnie wszyscy uwielbiają "maślaki"...
te drugie też bym zrobiła...
dziś robie pierogi z kapustą i grzybami,
wieczorem ugotowałam farsz - teraz tylko prace plastyczne...:-D

aha,
wczoraj ustawiliśmy w pokoju młodego wielką choinkę i masz mały już nastrój świąteczny,
my jeszcze nie mamy - zawsze kupujemy żywą w doniczce - potem sadzimy u dziadka w ogrodzie,
ma już ich całą kolekcję...:-D

reklama
Do góry