reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

reklama
U mnie wczoraj mielone z buraczkami a dzisiaj rosołek, mały też dwie łyżeczki pojadł i kurczaczek w sosie koperkowym i surówka z pora:-) tak się starałam aż rękę oparzyłam:wściekła/y:.
 
ja robie ze świeżej kapusty taki "odwrotne" gołąbki,
są łatwe w przygotowaniu i uwielbiane przez mijego mężą,
który nie jest absolutnie fanem gołąbków...:baffled:

1 kg białej kapusty
50 dag mięsa mielonego
½ szklanki kaszy manny
1 ½ szklanki ryżu
4 jajka
przecier pomidorowy
pieprz
sól
Wegeta
Sposób wykonania:
Kapustę drobno posiekać,
przełożyć do dużego naczynia,
dodać mielone mięso,
kaszę mannę,
surowy ryż,
jajka i przyprawy.

Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić.

Formować owalne "gołąbki".
Piec na rozgrzanym oleju, bez jakiejkolwiek panierki aż "gołąbki" nabiorą złotego koloru.
Usażone przełożyć do szklanej brytfanki, zalać wrzącą wodą (aż do zakrycia "kotlecików") dodać koncentrat + 2 kostki rosołowe.
Piec 1 godz. w temp. 200st.
Po upieczeniu można delikatnie wyjąć gołąbki i "dokończyć wg uznania sosik - tj. zagęścić mąką, dodać śmietanki lub przyprawić wg uznania.
Ja najczęściej zwykle tylko dolewam gorącej wody,
bo te surowe składniki (ryż, kasza manna)
lubieją doszczętnie wypić wodę za sosiku...;-)

Polecam, naprawdę łatwe, Polecam...
 
reklama
Do góry