reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

reklama
U mnie wczoraj mielone z buraczkami a dzisiaj rosołek, mały też dwie łyżeczki pojadł i kurczaczek w sosie koperkowym i surówka z pora:-) tak się starałam aż rękę oparzyłam:wściekła/y:.
 
ja robie ze świeżej kapusty taki "odwrotne" gołąbki,
są łatwe w przygotowaniu i uwielbiane przez mijego mężą,
który nie jest absolutnie fanem gołąbków...:baffled:

1 kg białej kapusty
50 dag mięsa mielonego
½ szklanki kaszy manny
1 ½ szklanki ryżu
4 jajka
przecier pomidorowy
pieprz
sól
Wegeta
Sposób wykonania:
Kapustę drobno posiekać,
przełożyć do dużego naczynia,
dodać mielone mięso,
kaszę mannę,
surowy ryż,
jajka i przyprawy.

Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić.

Formować owalne "gołąbki".
Piec na rozgrzanym oleju, bez jakiejkolwiek panierki aż "gołąbki" nabiorą złotego koloru.
Usażone przełożyć do szklanej brytfanki, zalać wrzącą wodą (aż do zakrycia "kotlecików") dodać koncentrat + 2 kostki rosołowe.
Piec 1 godz. w temp. 200st.
Po upieczeniu można delikatnie wyjąć gołąbki i "dokończyć wg uznania sosik - tj. zagęścić mąką, dodać śmietanki lub przyprawić wg uznania.
Ja najczęściej zwykle tylko dolewam gorącej wody,
bo te surowe składniki (ryż, kasza manna)
lubieją doszczętnie wypić wodę za sosiku...;-)

Polecam, naprawdę łatwe, Polecam...
 
reklama
Do góry