reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

dobra macie przepis:
1 opakowanie ciasta marchewkowego delecty ;-):-D i jedziemy wg przepisu na opakowaniu albo - ja daje reszte inaczej niz to jest na opakowaniu - 5 jajek, szklanka oleju, pol szklanki wody, 4-5 garsci bakalii - orzechy, rodzynki, wczoraj dalam tez troche musli owsiano-sezamowego, zmiksowac, na blache i do piekarnika - 170 st. na 40 min, posypac pudrem lub lukrem i wcinac
a tak na serio - to gdzies kiedys widzialam przepis na prawdziwe ciasto marchewkowe - jak mi wpadnie wręce to zamieszcze na bb

Dziekujemy dziękujemy;-):-D.

reklama
u nas dziś kopytka leniwe z cukrem i bułką tarta moje, męża z bitą śmietaną
córcia zupa brokułowa:-D

Żania spakuj mi trochę w maila i wyślij!!!! MNIAM!!!

Ja dzisiaj obiad na szybko - mięsko mielone miało być z sosem bolońskim ale okazało się, że mam tylko słodko - kwaśny, więc było nietypowo + makaron.

u mnie dziś
żurek z białą kiełbaską jajkiem, chrzanem i czosnkiem...
a do tego tłuczone ziemniaczki z zasmażanym boczkiem i cebulką...
tak po góralsku...

a U MNIE NIC...nie wyrobilam sie jakos. pojechalam d mamy i mnie napasla.a dla ziecia dala sloik z rosolkiem.mialam 3 godziny wolnego od Majki;-)fajnie bylo,ale tesknilam...

reklama
czy ja moglabym przepis na kopytka poprosic??nigdy nie robilam sama, a uwielbiam!:tak:
to są kopytka leniwe czyli z białym serem , na oko mąki sypie wrzucam w to kostke sera półtłustego i ugniatam, póżniej formuje ruloniki jak z plasteliny i kroje na ukos , wrzucam do ciut osolonej wrzącej wody mieszam żeby sie nie przykleiły do dna i czekam aż wypłyną i 2 min pływaja na wierzchu, wyciągam polewam sobie masłem z bułką tartą i posypuje cukrem, mężowi robie bit a śmietanę. Hym mam nadzije że troche pomogłam
(a kopytka robi sie podobnie zamiast sera białego dodaje sie ugotowanych zimnych ziemniaków )

Do góry