reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ja też ma L4 do 22.04 a termin mam na 1.05:) chociaż ciągle mam skurcze, magnez poniżej normy nawet po kroplówkach

reklama
Dziewczyny od jakiegos czasu mam wrazenie, ze dziecko naciska na pecherze czy cos, bo czuje cewke moczowa jak chodze. Czy wy tez tak macie? Nienawidze tego uczucia, bo czuje dyskomfort. Oprocz tego boli mnie wszystko jak dziecko sie rusza. Tez tak macie?

Iza spokojnie :) takie są uroki końcówki ciąży, dzidzia się obniża i uciska pęcherz :)
Aszoka a wizytę będziesz jeszcze mieć? Może to zależy od lekarza, mój się nie cacka :)

Cześć dziewczynki :) Jakaś taka ostatnio rozbita jestem i nie mam na nic chęci. Chodzę taka niedorobiona bo po nocach znowu nie śpię. Czuję się jakbym miała pas z głazami narzutowymi na biodrach. Opuchlizna z nóg nie schodzi i sunę jak poduszkowiec. No tragedia z tą końcówką.
Diabliczka dziwne rzeczy opowiadasz z tym zwolnieniem :-D Ja mam wystawione zwolnienie do 15.05 czyli tydzień po terminie. Tak na wszelki wypadek gdyby mi się przenosić zachciało. Z Bartkiem też tak miałam, a macierzyński zaczął mi się z dniem porodu.
Owszem można przed porodem zacząć no ale po co ?

Kiedy zaczyna się urlop macierzyński? Nowe zasady od czerwca 2013! - W Kreciej Norze - Podatki i inne przyjemności prowadzenia własnej działalności gospodarczej...

Tak kochana wszystko się zgadza, ale to zależy od lekarza ...nie wypiszę Ci i tyle bo od 38 tyg nie ma zagrożenia poronienia i nie ma podstaw żeby wypisać Ci zwolnienie...wszystko zależy od chęci ...

http://m.warszawa.gazeta.pl/warszaw...ski_juz_przed_porodem__takie_sa_przepisy.html

iza_mart ja już ucisk na pęcherz mam ho ho Wspaniałe uczucie jak się biega do łazienki, brzuch boli i podsikuje :-D żyć nie umierać :-p

Wizytę będę miała na dniach, bo zwolnienia wypisuje mi na tel.a obieram sobie w poradni. Mam taki komfort, że się długo znamy:)Ale przecież prawa nie obejdzie.

Tak sobie jeszcze pomyślałam,ze może to też zależy od innych współistniejących zaburzeń. Ja miałam nadczynność tarczycy w pierwszym trymestrze(ale minęła) i mam arytmię serca (co prawda dzięki temu, że biorę potas jest w miarę zaleczona, jak to napisali: łagodna), ale od jakiegoś tygodnia już czuję już znaczne obciążenie serca. Wizytę u kardiologa też mam umówioną, bo i tak musi zdecydować czy mogę rodzić SN czy mam mieć CC.

macie jakieś fajne sposoby na ulgę dla pleców? Aha, jeszcze jedna ważna rzecz! Mam dziwny problem - od około 2 miesięcy mam odrętwiały palec u ręki. Tak, tylko jeden, mały palec u prawej ręki, jest cały czas odrętwiały. Któraś z was miała taki problem? Bo obiło mi się o uszy, że to czasami się zdarza i mija po ciąży, ale nie wiem ile w tym prawdy...

Witaj Katarzyna,
mi bóle pleców raczej nie dokuczają dotkliwie, więc nic nie doradzę, za to uspokoję Cię z tym małym palcem. Może być tak, że dziecko uciska Ci jakiś nerw, który odpowiedzialny jest właśnie za czucie w małym palcu. Mi na przykład od 5 miesiąca dokucza rwa kulszowa i to związane jest właśnie z uciskiem dziecka na nerw kulszowy. Podobno ma przejść po porodzie :) a ten palec mały masz ciepły, czy zimniejszy od reszty? Bo jeśli ciepły i drętwy, to uciska tylko nerw, a jak chłodny i drętwy to może być i nerw i naczynie krwionośne. Ale spokojnie, palec Ci nie odpadnie :) ale i tak dla pewności zapytaj o to swojego lekarza. Powodzenia! Ja też jestem po dwóch stratach (1 pozamaciczna, 1 poronienie zatrzymane), ale wszystko na wczesnym etapie ciąży... według mnie dużo gorzej jest stracić większe dziecko... tak więc trzymam mocno kciuki! Już niedługo do rozwiązania :)

@ violinistka87

To mnie na szczęście uspokoiłaś, chociaż osobiście ci współczuje rwy kulszowej. Palec na szczęście jest ciepły, gdyby był zimny to chyba od razu jechałabym chyba do szpitala, bo takie nie dopływanie krwi to niebezpieczne jest... Ale dziwne, mimo że się wierci to uciska mi cały czas ten jeden nerw? To nawet trochę zabawne :)

Dzisiaj pierwszy raz sprzątając zauważyłam, jak bardzo opuchnięte mam kostki i stopy. Od teraz mój ukochany oprócz ulubionego pieszczotliwego nazywania mnie "bałwankiem" albo "kuleczką" będzie mógł mnie nazywać jeszcze "yeti". :sorry2:

reklama
Kasia a nosisz na tej rece pierscionek? Bo ja mialam tak, ze na poczatku ciazy na lewej rece nosilam pierscionek. Zaczal mi palec dretwiec i nie wiedzialam dlaczego. Kiedys sprzatalam i przez kilka dni zapominalam go ubrac. Okazalo sie, ze palec przestal dretwiec a jak znow zaczelam go nosic to byla powtorka z okazji. Pierscionek jest prezentem od meza i niestety teraz ubieram go okazjonalnie :(. Ale po porodzie znow chce go nosic :D.

Dziewczyny a skrocona szyjka jest przeciwskazaniem do seksu?

Ostatnia edycja:
Do góry