reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

mallaika chyba faktycznie niskie cisnienie bo pomimo pieknej pogody tez mnie na chwile scielo i mi się drzemło ;)
wichurka wspolczuje nic przyjemnego zmagac sie z jakims przeziebieniem. Szybkiego powrotu do zdrowia :)

Ja sie jeszcze relaksuje chwila ciszy. Maz z corka juz sa w drodze do domu i lada chwila będą :) Moja corka ma faze robienia koncertow w domu ;) wiec muza na full i ona zaczyna spiewac. Najlepsze jest to, ze to piosenku po brazylijsku i mala fajnie sobie z tym radzi ;) Nawet w nocy przez sen po brazylijsku mowila hyhy....

reklama
martyna moim zdaniem fajna ta podusia i na pewno się przyda tylko ona jest mała czy duża bo nie mogę jakoś się doczytać :confused: albo ślepa jestem :-p / no to gratulacje córci :)

Mama.O wiele osób mi mówiło właśnie o tym kólku pod dupkę :-) tylko gdzie je kupić? :/ Ja też zamierzam :-)

Straciatella zostałaś w szpitalu?

iza_marta zastanawiałam się nad masowaniem i przygotowaniem krocza i położna mi powiedziała że wcale to nie musi pomóc tak samo jak picie herbatek z liści malin.../ piękna waga córci tylko który to tydzień bo nie masz suwaczka :-pleż teraz i wypoczywaj / Ja nie kupuję żadnego prześcieradełka i tak na samym początku będzie w rożku a potem jakiś kocyk wyłożę albo faktycznie jakieś prześcieradełko...nie wiem sama :-)

CzekamyNaIgorka to niezłą Wam niespodziankę szykuje maluszek :-) a jakie masz ciuszki?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam dopiero teraz :) Rano podreptałam do gina na wizytkę ale to opiszę w oddzielnym temacie...a w sumie nic nie mam za bardzo do rozpisywania :p to tutaj naskrobię parę słów
Powiedziałam że źle się czuje, spuchłam delikatnie, mam skurcze łydek i brzuch mnie boli jak na okres a on że już tak musi być :baffled: ok...za chwilę mnie zbadał dowcipnie i mówi "Ooooo maluch ułożony bardzo nisko stąd pani bóle brzucha...wymioty itp ale szyjka jeszcze się trzyma :) " Także jak na razie jakoś dozipię...nic konkretnego się nie dowiedziałam bo to ten lekarz na zastępstwo także troszkę rozczarowana jestem...na skurcze też nic mi nie powiedział a na ból brzucha jak bardzo boli to nospa ale jak tylko troszkę to się wstrzymać :baffled::baffled: o masz...Muszę się koniecznie wybrać prywatnie do mego starego bo normalnie mnie to denerwuje, chociaż jak nic się nie dzieje to jest ok :-) Wypisał mi zwolnienie i poinformował że za 2 tyg jak nie urodzę przechodzę już na macierzyński bo w 38 już tak jest :-( nawet nie wiedziałam...no chyba że sobie "załatwię " tzw chorobowe...Z położną pogadałam i umówiłam się na kawkę we wtorek :-) wszystko się wreszcie wypytam i będzie gicior :tak: Zawiozłam zwolnienie do pracy i dostali szoku że tak ładnie wyglądałam a teraz spuchłam :-D:-D:-D ja sama czuje się już ciężko także wiem...
Przyleciałam do domu i wzięłam się za robotę bo od jutra mam leżące...wykorzystałam pogodę i zarzuciłam pralkę i ogarnęłam dom...zostały mi 2 okna z firankami i łazienka generalnie uffff Chciałabym jeszcze podczyścić dywan ale nie wiem czy zdążę :-p Dzisiaj obiadu brak bo zapomnieliśmy kupić produkty więc wieczorkiem dopiero zrobimy kapustkę zasmażaną mniam i barszczyk ukraiński mniam :-p
Na dworze przecudna pogoda aż miło ale już od jutra ma się pogorszyć :confused: nie dobrze...

Ja mialam taka poduszkę koło pod pupę ale jej nie używałam bo mnie denerwowala i jeszcze bardziej bolało. Jak najwiecej lezalam na boku i to bylo dla mnie najbardziej kojące. Coż kazdybjest inny ;) u mnie sie nie spisalo kto wie? Moze teraz byłoby inaczej?
Diabliczko urlop macierzynski zawsze rozpoczynal sie z dniem porodu. Mozna z urlopu macierzynskiego skorzystac wczesniej wlasnie od 38 tc ale to zlna wlasne zyczenie a nie z konieczności. ...chyba ze coś nie zrozumiałam?

Ja mialam taka poduszkę koło pod pupę ale jej nie używałam bo mnie denerwowala i jeszcze bardziej bolało. Jak najwiecej lezalam na boku i to bylo dla mnie najbardziej kojące. Coż kazdybjest inny ;) u mnie sie nie spisalo kto wie? Moze teraz byłoby inaczej?
Diabliczko urlop macierzynski zawsze rozpoczynal sie z dniem porodu. Mozna z urlopu macierzynskiego skorzystac wczesniej wlasnie od 38 tc ale to zlna wlasne zyczenie a nie z konieczności. ...chyba ze coś nie zrozumiałam?

Ja też tak myślałam a tutaj dupka blada...macierzyński zaczyna się od 38 tygodnia :szok: chyba że sobie przedłużysz "chorobowym" Jak nie urodzisz do 38 t to leci już a jak urodzisz to wiadomo ....

Nie chce mi sie w to wierzyć. Przecież ciąża trwa 40 tygodni a nie 38. Muszę poszperac i sie dowiedziec bo dla mnie jest to niewiarygodne, że udlop zaczyna sie od 38 tc.
Owszem jeśli kobieta nie jest na chorobowym a nie chce chodzic do konca do pracy, wowczas można skorzystac z urlopu macierzynskiego tak jak piszesz od 38 tc.

Witajcie!
Wiem że to dosyć późno na powitania, ale myślę sobie - jak nie teraz to kiedy będę miała jakąkolwiek okazję by poznać inne mamy? :) Mimo że termin mam na pierwsze tygodnie czerwca (coś po każdej wizycie wychodzi coraz później, choć bardzo dobrze znam swój cykl i wszystko dobrze przekazałam lekarzowi...) piszę tutaj. Dlaczego? To już moja druga ciąża, wcześniejsza była w kwietniu zeszłego roku i skończyła się cesarką. Moją małą kruszynką długo się nie nacieszyłam... :( Mimo korzystania z tabletek antykoncepcyjnych zaszłam w drugą ciążę już po 5 miesiącach, więc rozwiązanie mam przez cesarkę, trochę wcześniej by nic nie pękło i nie było żadnego niebezpieczeństwa. Mimo że na początku ciąży trafiłam do szpitala z poronieniem zagrażającym, a lekarz powiedział że powinnam usunąć ciążę bo okres 5 miesięcy to za krótko, nie posłuchałam. Powiedział że mogę urodzić nawet w 6 miesiącu, że na pewno nie utrzymam do końca ciąży - jest już kwiecień i nie zapowiada się abym miała wcześniej rodzić :) Niestety ma to swoje minusy, bo od października nie ruszam się kompletnie z domu, a bez ruchu moje plecy o wiele gorzej odczuwają ciąże niż wcześniej. Na ostatnim badaniu ginekologicznym lekarz powiedział, że skierowanie dostanę około 35 tygodnia, a więc koło 13 maja... Trzymajcie kciuki! :)

Kurka myślałam, że ta podusia to dobry motyw .... Kupić ją można u nas w hurtowni w Smyku też widziałam. Wiem, że są też wkładki chłodzące. Ja zaopatrzyłam się w Tantum Rosę i szare mydło i będę dużo wietrzyć ranę ale do siedzenia chyba faktycznie kupię to kółko.
Skurcze są ale rewelacji nie ma. Miałam leżeć ale za bardzo bolało więc pomyślałam, że jak wstawię do chłopców pokoiku nowy regał i porobię porządki w książkach to się coś ruszy ale widzę przyjdzie mi zdychać w nocy.

Hej Kasiu!!!! Trzymaj się tam i myśl pozytywnie. Pozdrawiam bardzo serdecznie.

Ostatnia edycja:
reklama
:) witam :)
W niedziele mialam
Nie spodzianke, tak zwany baby shower bylo fajnie :)
Ale duzo kobiet co juz maja po kilka dzieci zaczeli mi muwic ze brzuch mi sie opuscil bardzo na dol (termin mam na 24 maja, dodam ze z mojego pogladu nadal mam brzuch dosc wysoko) ze niewiadomo czy donosze do 1 maja i takie tam, juz 2 nocy sie budze z myszla ze wody mi odchodza :( wystraszyli mnie, teraz spokojnie niemoge spac :( . Wczoraj bylam na usg muwia ze strasznie nisko lezy dzieciatko. I sie martwie zeby niezawczesniej, lepiej bedzie jak 12 mam cesarke to i tak 2 tygodni wczesniej, doktorka muwila wczoraj ze jak by nawet zaczelisie skurcze to i tak bedzie cesarka ( bo mam problemy ze zdrowiem i niemoge naturalnie urodzic ), teraz mam 2 godziny jazdy doszpitalu autostrada.
Dis mam jakies straszne klucia na dole w brzuchu ciezko sie ruszac nawet do lazienki.
Mam nadzieje ze dzieciatko mimo tego ze siedzi bardzo nisko, niewybirzesie za wczesniej z mego lona :/

Pozdrawiam wszystkich mamusie ....

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Do góry