reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam czwartkowo.
U mnie za oknem pada i jest okropnie. Szkoda, bo dziś koparka robi wykop pod fundament i piwnicę.
Wczoraj byłam u gin i moja Pani doktor jest zadowolona z mojej szyjki, bo pomimo, że miesiąc temu się skróciła i ma 2 cm i 0,5 cm rozwarcia, to od tamtej pory trzyma i jest twarda. Powiedziała, że za około 3 tygodnie odstawiamy leki i będę mogła być bardziej aktywna. No i na razie mały obrócił się i jest główką w dół (nie wiem jak to wymacała, bo USG nie miałam) . Cieszę się, bo chciałam rodzić naturalnie.

Wichurka- bardzo dobrze, że mięśnie trzymają brzuch. Skoro lekarz mówi, że jest zgrabny, to wie co mówi, bo różnych brzuchów się naoglądał ;-) Ja mimo tego, że przytyłam mniej niż na tym etapie w poprzedniej ciąży, to brzuch mam większy (bardziej szpiczasty).

Katarzyna- może spróbuj żelowych plastrów chłodzących na opuchnięte kostki. Delikatnie chłodzą przez długi czas. Co prawda najlepiej się trzymają na czole i karku, ale i na kostkach może dadzą radę. Kosztują mało więc warto spróbować.

reklama
Katarzyna podobno (moj gin tak mowil) najlepszy sposob na obrzeki nog jest lezec z nogami do gory. Nie wiem czy to prawda, bo mnie obrzeki i opuchlizna jakos w ciazy ominela :D.

Monika gin i polozna sa w stanie tylko po macanku brzuszka dokladnie okreslic jak dzidzius jest ulozony. Strasznie mi sie to podoba :). Jak bylismy w szkole rodzenia to tam pokazywali rodzicom. Niestety nas to ominelo, gdyz bylam w II trymestrze i dzidzius jeszcze byl maly i glowka w gore :(.
Najlepsze jest to, ze wiedzialam kiedy corcia odwrocila sie glowka w dol, bo czulam, ze rusza inaczej i kopie w innym miejscu.

Wichurka ja to bym juz chciala urodzic ;). Strasznie jestesmy podekscytowani, ze juz za niedlugo dolaczy do nas corcia :). U mnie porzadki i przygotowania swiateczne poszly na dalszy plan.

Kurcze caly czas martwi mnie to co powiedziala kolezanka, ze sie czuje skurcze przepowiadajace. Nie wiem czy mam te skurcze. Czasami jak leze w nocy to nagle czuje taki dyskomfort cos jak skurcz, ale to chyba przez to, ze cala noc spie na lewym boku. Oprocz tego od kilku dni mam delikatne skurcze lydeg a biore magnez. Czy to oznacza, ze juz cos sie dzieje? Ma to jakis zwiazek?

Ostatnia edycja:
hej hej :-)
pogoda mnie dobija ;-) czuję się jakby mnie ktoś kołkiem walnął ;-) nic mi sie nie chce :dry: lenistwo totalne mam włączone ;-)

najbardziej dobija mnie jednak wizja 6 tygodni do tp :dry: czemu tak długo??? przy Mrówku jakoś mi zleciało, a teraz ...

odebrane wyniki powtórkowej glukozy - all ok :-D mieszczę się w przedziałach ;-) paciorkowca też nie mam, więc super :-D

mi drętwieje prawe udo ;-) ginka mówi, że od ułożenia małego ;-)

Aśku i tak jestem pelna podziwu, ze tak dlugo bylas na chodzie i tyle robilas :). Mnie szef kazal jak najszybciej isc na L4 a ja z nim walczylam. Niestety odbilo to sie na moim zdrowiu i faktycznie niedlugo po tym musialam isc na zwolnienie. Mialam bardzo wysokie cisnienie przez dlugi czas. Powodem okazaly sie nerwy. Na szczescie od dluzszego czasu cisnienie jest w normie a ja mam gdzies nerwy zwiazane z pracodawca :p. Ale szczerze to Ci zazdroszcze, ze tak dlugo pracowalas, bo tesknie za praca :(. Lubie pracowac i teraz mi tego brakuje :D. Fajnie, ze moglas pracowac z domu, bo to duzo daje :D.

iza-marta ja w pierwszej ciąży nie miałam przepowiadających wcale. Każda ciąża jest inna i nie ma się co martwić. Teraz za to biorę magnez i no-spę i skurcze mam. Co do łydek, to wczoraj rozmawiałam na ten temat z moją gin, bo u mnie po wypiciu jednej herbaty w ciągu dnia lub szklanki coli( której zazwyczaj nie piję), w nocy pojawiaja się uczucie w łydce jak po kurczu. Powiedziała, że jedyne co możemy zrobić, to sprawdzić jeszce potas. Jak wyjdzie w normie, to tak musi być, bo magnez i tak już biorę.

Aśku- gratuluję dobrych wyników

Zapomniałam wczesniej napisać, że wczoraj na wizycie podczas mierzenia ciśnienia wyszło 100/55. Mój mąż powiedział, mojej gin, że to u mnie norma i nawet za bardzo wkurzyć mnie się nie da:-D.

Monika dziekuje za info :). Biore tez potas :). Za jakies 2 tyg. odstawiam i magnez i potas i zobaczymy co sie stanie ;).

To maz ma z Toba dobrze jak nie da sie Ciebie za bardzo wkurzyc ;) :p.
A nie czujesz sie senna przez to?

MonikaZgierz mój brzuch jest zgrabny pewnie dlatego ze mały. Jak pojadę rodzic to mnie pewnie na patologie bedą chciały skierować a nie na położnictwo hehe :)
Iza_marta No wlasnie to czekanie na końcowym etapie jest najgorsze :(
Dziewczyny udało mi sie dodzwonić w koncu do szpitala i umowilam sie dziś na ktg, mój lekarz dziś w szpitalu wiec byc moze uda sie tez zrobić usg w koncu :), no i jeszcze ten posiew musze zrobić.
Wczoraj włączyłam sobie porody na ipla i były dwie cesarki, No kurcze popłakałam sie normalnie :)

Wichurka a czy gin mowi, ze trzeba juz chodzic na ktg? Bo mnie ta kolezanka od skurczy powiedziala, ze na ktg zapisuje sie sama od siebie i gin nic mi nie mowi, ze mam juz chodzic czy cos a ja mojego zapomnialam zapytac :(. Teraz jestem wsciekla na siebie!

WICHURKA ja mam jutro z rana smsem przypomnieć się gince, by mnie na ktg w szpitalu wciągnęła ;-)
gratki dodzwonienia! wiem, że latwo nie było ;-)

MONIKAZGIERZ :-D a widzisz, ja mam takie ciśnienie, a wkurzyć mnei bardzo łatwo :-p:-p

IZA_MARTA z domu pracowałam niestety tylko w weekendy ;-) gdybym mogła każdego dnia, to nadal bym pracowała :tak: ;-) bez pracy czuję się leniwie ;-) piżamę przebieram koło 14 jak muszę po Mrówka jechać ;-)

reklama
Witam piękne. U mnie też szaro i ponuro...deszczyk pada a ja się zbieram do dentysty...jak zwykle jest brzydka pogoda i chyba wykorzystam lubego do podwózki. Dzisiejsza noc wspaniała bo przespałam calutką :-) ale fajnie , z tym że położyliśmy się ok 24 no ale...Kręgosłup jakoś w miarę ...na dole ciągnie jak cholera...brzuch róznie. Najważniejsze że mały robak się rusza, ale jak harcuje :-D przecież ju,ż tam mało miejsca a on wygina ciało śmiało :szok::-D:szok:

Do góry