reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

I już środa......pogoda kiepska ,wieczorem przeszła burza ,trwała 20 minut i pokiepściła pogodę.....dzisiaj chyba nic nie robię....i tak nie robię za wiele.....w e wtorek wizyta ,czas wlecze się jak cholera....

reklama
Hej Mimi
A możesz mieć konsultacje telefoniczne? Kłucie brzucha może nic nie oznaczać ale skoro masz tyle problemów ze zdrowiem może warto zadzwonic do swojego ginekologa? Życzę Ci aby wszystko układało się ok. Miałaś baby shower? Fajnie :-). Nie słuchaj ludzi zawsze gadają jak im się podoba.

Baby dziś idę do 2 gina na konsultacje i ten posiew. Postanowiłam zlekceważyć skurcze i udawać, że nie czekam. Będzie jak ma być. Noc miałam dobrą.
Życze Wam bardzo udanego dnia ;-)

Mama O. Konsultacje niemoge miec przez telefon lekarz powie mi odrazu przyjechac, ale myszle ze to trochy z tego stresu zeby zawczesniej nie urodzic :)
Tak mialam baby shower bylo cudownie :) taka niespodzianka :) zostalo mi tylko wuzek i luzeczko dokupic no i jakis tam drobnostki :)
Baby shower jest cudowna sprawa to powina miec kazda kobieta :)
Ludzi nie kture sa takie nie wynosne jak ja w dzien nie spie to znaczy ze dziecko ma dac mi w dupe jak sie urodzi, ja im na to odpowiadam jak da mi w dupe to szybciej wruce do wagi, bo niby pierwsze dziecko mialam spokojne ze jadlo i spalo no to drugie da popalic. Jestem ciekawa na ile to prawda. Nawet moja tesciowa cos takiego mi zasegerowala ale puszczam te ich wszystkich gadki o tym dacie mi w dupy mimo uszy.
Zycze milego dnia dla wszystkich :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mimi a jak przez ten cały stres że zaczniesz rodzić wcześniej... tak się stanie? Ja na twoim miejscu nawet z takimi obawami poszłabym do lekarza, żeby chociaż cię uspokoił. Z drugiej strony widzę w szpitalach że dzieci urodzone około miesiąc wcześniej to nawet nie zaliczają jako wcześniaki, więc na pewno nic złego się nie stanie :) A takie przesądy to zazwyczaj z zazdrości się mówi.

Mi za to plecy odmawiają posłuszeństwa, nie wiem czy to dlatego że druga ciąża tak szybko czy dlatego że nie mogę się kompletnie ruszać z domu i strasznie straciłam formę (no, przed porodem też nie byłam sportsmenką...) macie jakieś fajne sposoby na ulgę dla pleców? Aha, jeszcze jedna ważna rzecz! Mam dziwny problem - od około 2 miesięcy mam odrętwiały palec u ręki. Tak, tylko jeden, mały palec u prawej ręki, jest cały czas odrętwiały. Któraś z was miała taki problem? Bo obiło mi się o uszy, że to czasami się zdarza i mija po ciąży, ale nie wiem ile w tym prawdy...

Witam :-D Mąż dzisiaj został w domku, zachciało mu się przyciemniania szyb w aucie i wziął wolne :-D Ranek rozpoczęliśmy nieciekawie, od 3 dni dziadek czuł się strasznie słabo, nie kontaktował i nic nie chciał jeść, dzisiaj mama zadzwoniła po karetkę - pojechał do szpitala. Oby tylko wyzdrowiał :tak:
Mallaika
dziecko nam szykuje niespodziankę a mój mąż się tylko denerwuje, bo chce żeby był synek a mu ciągle mówię "A co jak będzie dziewczynka" :-D
Martyyyyna to dużo już maluszek waży :tak: Dobrze że wszystko okej :tak: Ja bym chętnie poszła do innego lekarza na USG zeby zobaczył płeć bo ten mój jakoś nic nie potrafi :baffled:
Diabliczka ciuszki mamy koloru białego, zielonego i żółtego, takie co pasują i do chłopca i do dziewczynki, ale wózek mamy turkusowo popielaty :-D

Diabliczka a po co sie pije herbatke z lisci malin? U mnie zaczal sie 34 tc.

Myslicie, ze jak skrocila mi ta szyjka o 50% to faktycznie urodze wczesniej? Bo my sie smiejemy, ze teraz tak strasza a potem nie bedzie chciala wyjsc :p.
Kolezanka mowila mi, ze powinnam czuc skurcze przepowiadajace...a ja nic nie czuje od samego poczatku ciazy. Dla mnie wszystki jakies rzeczy sa normalne i nie zwracam na nie uwagi. Czasami mam jakies skurcze, ale mnie sie wydaje to normalne. Sa wtedy jak np. zerwe sie z lozka czy w nocy, ale to chyba przez to, ze spie ciagle w jeden pozycji.

Cala noc sie przebudzalam, bo ciagle lapal mnie skurcz lydek i troszke podbrzusza, ale dosc delikatnie. Czy to cos oznacza? Pytam, bo biore magnez 3 x dziennie i Aspargin 3 x dziennie. Gin kazal mi brac magnez jeszcze do 36tc (pewnie chodzilo mu, ze do konca tego tyg) a potem mam odstawic. Wizyte mam na 28.04. Gdyby cos sie dzialo mam jechac na IP i dzwonic do niego :D.

Iza_marta z ta szyjka to nie wiadomo w sumie. Ja 28-29 przelezalam w szpitalu bo skurcze i skrócona szyjka- wtedy miała 25 mm. Szczęśliwie jutro 38 tydz zaczynamy. Lekarz mi powiedział ze to rożnie bywa bo i ze skrócona szyjka można po terminie urodzić. Nie zgadniesz.
A herbatka z liści malin jest na skurcze wlasnie.

witam środowo!

ale okropna pogoda dziś.. nic się nie chce.. a planuję zaraz zebrać się za zrobienie de volaille :-)
wczoraj miałam taki aktywny dzień, mimo, cholernego bólu nóg porobiłam szafkowe porządki, ciasto i pracochłonny obiad :-)

ale dzisiaj miałam ciężką noc, ogólnie już ciężko mi się zasypia, nie umiem dobrze się ułożyć.. a w nocy mało bym z łóżka nie spadła :-D

w przyszłym tygodniu mam lekarza, a za dwa tygodnie usg - tego jestem najbardziej ciekawa, ile już waży mały.. ;-) czy pójdzie w tatusia i będzie prawie 5 kg :-D:-D

dziewczyny ciesze się że rodzę w maju :-) nie wyobrażam sobie tak użerać się w lato jak teraz :-D padła bym całkiem.. :tak:

Nie chce mi sie w to wierzyć. Przecież ciąża trwa 40 tygodni a nie 38. Muszę poszperac i sie dowiedziec bo dla mnie jest to niewiarygodne, że urlop zaczyna sie od 38 tc.
Owszem jeśli kobieta nie jest na chorobowym a nie chce chodzic do konca do pracy, wowczas można skorzystac z urlopu macierzynskiego tak jak piszesz od 38 tc.

No ja jestem od listopada na zwolnieniu także nie ma to znaczenia...a jak chodzi się do pracy to w każdym momencie idziesz na L4 :-) Poczytaj, poczytaj...tak właśnie jest...2 tyg przed porodem zaczyna się macierzyński,tzn lekarz już nie chce wypisywać bo nie ma zagrożenia przedwczesnym porodem...:confused: i nie mają podstaw do wypisania zwolnienia bo nic Ci się nie dzieje...wtedy idzie już macierzyński ale to jest chore bo ani kobieta nie jest zdolna do pracy w tym okresie ani... bezsensu. Rozmawiałam se swoją położną i jest to prawda...albo sobie załatwie chorobowe na kilka dni albo idę na urlop z pracy przed rozwiązaniem albo na macierzyński...Ooooo

iza_marta napar z liści malin jest jako środek ułatwiający poród...Napar ten można pić od 37/38. tygodnia ciąży. Pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Nie jest też powiedziane że Ci pomoże ale na pewno nie zaszkodzi tak samo jak masaż krocza jak już wcześniej któraś wspomniała...również hartowanie brodawek, ale już pod konieć ciąży aby nie wywołać przedwczesnego porodu...poczytaj sobie kochana na necie

CzekamyNaIgorka zdrówka dla dziadzia :*

Mama.O ja też zakupię Tantum Rose i majteczki siateczkowe wtedy rana się będzie goić a skóra oddychać...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam Was piękne :) Co ja się mam z tym kompem...już 3 raz piszę i nawet mi nie zapisało grrrr
Wczoraj troszkę posprzątałam i kręgosłup odmówił mi posłuszeństwa , luby musiał masować a w nocy to skręcałam się
:sorry2: Fakt faktem że przespałam całą noc z przerwami na sikańsko :-)
Dzisiaj od rana wertuje neta w poszukiwaniu inf odnośnie tego zwolnienia, zaliczyłam już położną, koleżankę i jednak to prawda. Poczekam na lubego i zadzwonię sobie do kadr i dokładnie zapytam co i jak :) niech mi prześlą te załączniki odnośnie macierzyńskiego...bo moja firma ma jakieś specjalne...
Dzisiaj okropna pogoda bo szaro i buro...dobrze że wczoraj wszystko poprałam to dzisiaj mam spokój

reklama
Cześć dziewczynki :) Jakaś taka ostatnio rozbita jestem i nie mam na nic chęci. Chodzę taka niedorobiona bo po nocach znowu nie śpię. Czuję się jakbym miała pas z głazami narzutowymi na biodrach. Opuchlizna z nóg nie schodzi i sunę jak poduszkowiec. No tragedia z tą końcówką.
Diabliczka dziwne rzeczy opowiadasz z tym zwolnieniem :-D Ja mam wystawione zwolnienie do 15.05 czyli tydzień po terminie. Tak na wszelki wypadek gdyby mi się przenosić zachciało. Z Bartkiem też tak miałam, a macierzyński zaczął mi się z dniem porodu.
Owszem można przed porodem zacząć no ale po co ?

Kiedy zaczyna się urlop macierzyński? Nowe zasady od czerwca 2013! - W Kreciej Norze - Podatki i inne przyjemności prowadzenia własnej działalności gospodarczej...

Do góry