reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Dziewczyny wlasnie wróciłam od gina. Odnośnie zwolnienia to mój mi wypisał do terminu porodu tzn do 1.05- twierdzi ze dluzej nie moze, pozniej juz macierzyński.
U nas wszystko dobrze. Przygotowanie do porodu jest, szyjka skrócona, miękka i wyprostowana. Powiedział ze moge rodzic w każdej chwili. Tak wiec czekamy....

reklama
iza_marta co do szyjki to zależy ile skrócona i na kiedy masz termin, wiadomo,że seks przyśpiesza poród. Ale najlepiej spytać lekarza - on oceni czy wszystko idzie zgodnie z planem

iza_marta co do szyjki to zależy ile skrócona i na kiedy masz termin, wiadomo,że seks przyśpiesza poród. Ale najlepiej spytać lekarza - on oceni czy wszystko idzie zgodnie z planem

Na 50%. Zapomnialam sie zapytac lekarza a widzimy sie dopiero po swietach. Mnie tak hormony buzuja, ze nie chce czekac az do konca pologu ;). Ciekawa jestem czy faktycznie szybko urodze czy to tylko takie gadanie ;).

Iza_marta mi gin tez powiedział ze wg niego poród powinien byc szybki, ale wszystko wyjdzie w praniu na razie nie ma co gdybać. Powiedział zeby nie szaleć z porządkami świątecznymi bo lepiej zeby sie dziecię urodziło jak najbliżej terminu porodu.
Aszoka no ten sam :)
A i zapomnialabym jeszcze. Gin powiedział żebym sie nie martwiła małym brzuchem bo wg niego jest ok, taki zgrabny :) powiedział ze zależy to od tego jak trzymają mięśnie.

Ostatnia edycja:
Hej kobiety
Ja padam i chyab sobie zrobię przerwę z myśleniem o ciąży.
Skurcze mogą se być szyjka jak była tak jest zamknięta nie skrócona - tak więc się zobaczy. Nie wiem co mnie podkusiło ale przejrzałam dziś wyniki usg i oczywiście znalazłam dziurę w całym - czyli fl jest o 3 tyg do tyłu z całą resztą.. Oczywiście po powrocie do domu prosto do neta- surfing po tabelach - przegląd wcześniejszych zapisów starszych dzieci i oczywista wkręcanie sobie najgorszego. Chrzanię na bank wsio jest ok a ja ma zwyczajnie już dość tej ciąży i chcę syna zobaczyć. Idę więc sobie zająć się cholera wie czym a Wam dużo pogody ducha , słonka i co tam jeszcze chcecie.

@iza_marta
nie noszę na tej ręce pierścionka. Zauważyłam, że zaczyna rozchodzić mi się odrętwienie na rękę. Akurat na następny piątek mam wizytę u lekarza, więc myślę że jakoś dotrwam :)

@Mama.O.
I tak trzymać, po co martwić się na zapas? Przecież gdyby coś było nie tak to ginekolog na pewno by na to zwrócił uwagę... Po to są :) więc nie ma co, trzeba wyluzować i czekać, bo maj już za 3 tygodnie.

Dla tych, którzy kiedyś wpadną na ten genialny pomysł co ja - mokry, schłodzony w zamrażalniku ręcznik nie pomaga na opuchnięte nogi, za to jest bardzo nieprzyjemne uczucie gdy kładzie się go na opuchliznę, przynajmniej dla mnie. :baffled:

Kasiu u mnie tak objawiało się początkowe stadium zespołu cieśni kanału nadgarstka :oo2: Ja to mam niestety już od 4 lat ale o dziwo w czasie ciąży ataki bólu mi się nie zdarzają. Obawiam się, że wrócą po urodzeniu dziecka a wtedy nie wiem jak sobie poradzę. To trwa zazwyczaj około 2 tygodni i nie mogę wtedy nawet sztućca utrzymać, mam to jak na złość w prawej dłoni. Czytałam, że z powodu zatrzymywania wody w organizmie w ciąży potrafi się ten zespół ujawnić.
Zobacz czy na to drętwienie pomaga Ci opuszczenie dłoni i potrząsanie.

reklama
Mimi a jak przez ten cały stres że zaczniesz rodzić wcześniej... tak się stanie? Ja na twoim miejscu nawet z takimi obawami poszłabym do lekarza, żeby chociaż cię uspokoił. Z drugiej strony widzę w szpitalach że dzieci urodzone około miesiąc wcześniej to nawet nie zaliczają jako wcześniaki, więc na pewno nic złego się nie stanie :) A takie przesądy to zazwyczaj z zazdrości się mówi.

Mi za to plecy odmawiają posłuszeństwa, nie wiem czy to dlatego że druga ciąża tak szybko czy dlatego że nie mogę się kompletnie ruszać z domu i strasznie straciłam formę (no, przed porodem też nie byłam sportsmenką...) macie jakieś fajne sposoby na ulgę dla pleców? Aha, jeszcze jedna ważna rzecz! Mam dziwny problem - od około 2 miesięcy mam odrętwiały palec u ręki. Tak, tylko jeden, mały palec u prawej ręki, jest cały czas odrętwiały. Któraś z was miała taki problem? Bo obiło mi się o uszy, że to czasami się zdarza i mija po ciąży, ale nie wiem ile w tym prawdy...

Bylam u doktorki ona muwi ze nawet jak by wczesniej zaczelisie pologi to i tak zrobia ciecie cesarskie (jak by ona tak nie powiedziala ze moga wczesniej zaczac sie pologi) bo i tak 2 tygodni wczesniej terminu mam ciecie cesarskie.
No zobaczymy :)
Jestem dobrej myszli :)
Jeszcze niemam luzeczka ani wuzka :) gdzies pod koniec kwietnia kupie luzeczko a wuzek tez mam nadzieje ze juz bedzie w sklepie :) bo od pol roku obserwuje a tego wuzka co chce niema. Jak nie ten to juz iny se upatrzylam :)

Chce ten: ImageUploadedByForum BabyBoom1397081386.062124.jpg

A jak nie bedzie go nadal to moze ten (jeszcze niezdycydowana) ImageUploadedByForum BabyBoom1397081428.172626.jpg

Ale jedno wiem napewno :) chce wuzek czerwonego koloru :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1397081386.062124.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1397081386.062124.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 69
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1397081428.172626.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1397081428.172626.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 47
Do góry