Lekarz może zlecić wizytę u diabetologa (tak dla pewności), bo wyniki są w górnej granicy. Ale póki co, normy nie są przekroczonewydaje ze mieszcze sie w normie a mi tu napisali wartość referencyjna 74-106.
Mam nadzieje, że do diabetologa mnie nie wyśle.
reklama
pampersy -> białe pampersy są do jutra w Piotrze i Pawle ;-)
później sprawdzę jak jest w intermarche, bo widzialam jakiś plakat ;-)
zaczynam od rozmiaru 2 waga urodzeniowa dzieciaków przeważnie jest powyżej 3 kg ;-) przy Mrówku miałam dwójki
nie ma co czekać z oszacowaniem wg usg ;-) jak juz pisałam - dwie godziny przed porodem oszacowano mi Mrówka wagę na max 3,5 ;-) a miał 4,1 ;-) w ostatnim etapie ciąży cieżko oszacować dokładną wage ;-) dodatkowo każde dziecko inaczej przybiera ;-)
CZEKAMYnaIGORKA nie pomogę, bo się nie znam ;-) ja miałam odpowiednie na czczo/po godzinie/po dwóch 72/136/76 ;-) i było ok ;-)
później sprawdzę jak jest w intermarche, bo widzialam jakiś plakat ;-)
zaczynam od rozmiaru 2 waga urodzeniowa dzieciaków przeważnie jest powyżej 3 kg ;-) przy Mrówku miałam dwójki
nie ma co czekać z oszacowaniem wg usg ;-) jak juz pisałam - dwie godziny przed porodem oszacowano mi Mrówka wagę na max 3,5 ;-) a miał 4,1 ;-) w ostatnim etapie ciąży cieżko oszacować dokładną wage ;-) dodatkowo każde dziecko inaczej przybiera ;-)
CZEKAMYnaIGORKA nie pomogę, bo się nie znam ;-) ja miałam odpowiednie na czczo/po godzinie/po dwóch 72/136/76 ;-) i było ok ;-)
CzekamyNaIgorka nie martw sie na zapas. Mnie strasznie wywalilo cukry podczas badania, a teraz mi nie wychodza wcale a mam cukrzyce ciazowa. Tak naprawde nie jem slodyczy i smazonego i poki co jest dobrze . A mieso pieke w piekarniku i je pycha!!!!
Anitajas ja bym sie nie zastanawiala na Twoim miejscu, bo jest przepiekne!!!!! Ale mnie sie marzy takie, wiec nie jestem obiektywna akurat trafilas idealnie w moj gust i teraz bede meczyc meza, zeby pomierzyl czy sie zmiesci .
Dziewczyny kupilam wczoraj pampersy 2 biale w auchan za 45 zl. Nie wiem czy to dobra cena? Byly na promocji, wiec wzielam. Zdecydowalismy z mezem, ze kupimy tylko jedna paczke pieluch, poniewaz dziecko moze miec uczulenie i jak bede ok to slubny od razu pojedzie i dokupi .
Anitajas ja bym sie nie zastanawiala na Twoim miejscu, bo jest przepiekne!!!!! Ale mnie sie marzy takie, wiec nie jestem obiektywna akurat trafilas idealnie w moj gust i teraz bede meczyc meza, zeby pomierzyl czy sie zmiesci .
Dziewczyny kupilam wczoraj pampersy 2 biale w auchan za 45 zl. Nie wiem czy to dobra cena? Byly na promocji, wiec wzielam. Zdecydowalismy z mezem, ze kupimy tylko jedna paczke pieluch, poniewaz dziecko moze miec uczulenie i jak bede ok to slubny od razu pojedzie i dokupi .
ale ja się waham nad podjęciem decyzji, który wybrać Z firmy PINIO Ukołysz mnie mamo - fotel bujany. | Portal wnętrzarski tworzony w formie bloga - DomHobby.plAnitajas ja bym sie nie zastanawiala na Twoim miejscu, bo jest przepiekne!!!!! Ale mnie sie marzy takie, wiec nie jestem obiektywna akurat trafilas idealnie w moj gust i teraz bede meczyc meza, zeby pomierzyl czy sie zmiesci .
czy ten drugi z allegro DREWNIANY FOTEL BUJANY Z PODUCHĄ-BIAŁY (3938754098) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
O! Bardzo słuszna decyzja Nie pomyślałam o uczuleniu Ja jak już będę po USG to podejmę decyzję czy 1 czy 2. Jeśli waga nie przekroczy 4500 kupię 1, bo one są od 1 do 5 a jak dzidzia będzie większa to kupię 2. Zresztą może posłucham mojego męża i kupie 1 paczkę 1 i 1 paczkę 2 . Dewiza mojego męża (chyba słuszna: to: Lepiej nosić niż się prosić Od zakupu jednej paczki nie zbiednieję, a faktycznie nie pomyślałam o tym, że dziecko może mieć uczulenieZdecydowalismy z mezem, ze kupimy tylko jedna paczke pieluch, poniewaz dziecko moze miec uczulenie i jak bede ok to slubny od razu pojedzie i dokupi .
Ostatnia edycja:
Andzia 160281
Fanka BB :)
Dzięki za przywitanie Andzia a też tak masz, że gdyby była dziewczynka to z imieniem byłby mniejszy problem?
I ja podłączam się do życzeń urodzinowych Sto lat!
Tak, zdecydowanie więcej imion podoba mi się dla dziewczynek, i pewnie miałabym mniejszy problem, a z chłopcem nie mogę się na nic zdecydować
wichurka82
Fanka BB :)
Asku wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!
Caroline_1810
Zaciekawiona BB
ja miałam identycznie... i lekarz mówi ze na granicy ale w normie i raczej nie bedziemy powtarzać bo na czczo wychodziło zawsze w normie...Kochane powiedzcie mi, bo nie potrafie tego zinterpretować. Otrzymałam wyniki z glukozy i na czczo mam 80 a po 2 godzinach wyszło 136 mg/dl . Co to oznacza ?
Caroline_1810
Zaciekawiona BB
Nie martw się to najważniejsze... Ja z drugim dzieckiem od 28 tygodnia miałam rozwarcie. Ponieważ córeczka była mała ( niecałe 2 latka) pozwolono mi leżeć w domu i stosunkowo rzadko wstawać, dobrze że mieszkaliśmy wtedy tymczasowo u mamy i babci więc mogłam rzeczywiście sporo leżeć ale nie cały czas i ... dotrwałam do 38 tygodnia! A jak już się zbliżał to byłam tak zmęczona i tak bardzo chciałam urodzić że zaczełam prasować ciuszki małego - dwie godziny na stojąco i ... w nocy urodziłam
Witam dziewczyny
Dzisiaj miałam wizytę i jestem załamana. Lekarz stwierdził że szyjka puszcza ( co to wgl za okreslenie ? ) i czuje główkę bardzo nisko
szybkie usg potwierdzenie płci i nakaz leżenia w domu.
Nastepna wizyta w przyszłym tyg. Dziewczyny ja niewiem co dalej robić leże i mam głowę pełną przecież to dopiero 29 tydzień.
Najlepiej bym wsiadła w auto i pojechała na prywatną wizytę bo miałam wrażenie że dla tego lekarza to normalna sytuacja.
Dziewczyny co robic???? :--(
reklama
Podziel się: