reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Ja narobiłam zapasu dwójek i najmniejsze ubranka dostałam na 62. Zaczynam się poważnie zastanawiać czy jednak nie będzie mi potrzeba na początek mniejszych pieluszek i ubranek bo patrząc na wymiary BPD i FL wydaje mi się, że mój krasnalek będzie drobniutki. W 28 tyg była raczej poniżej średniej. Do szpitala i tak biorę paczkę jedynek bo one najlepiej chłoną więc zobaczymy po urodzeniu. Ehhh ciągle jakieś wątpliwości :-D

anita no to chłopaki górą na majówkach :) My też mamy mega problem z imieniem, ciągle jakieś zmiany :p

Aśku to Ja też Ja też :))))) wszystkiego najlepszego kochana...mnóstwa szczęścia i miłości :* aby każdy Twój dzień był z tych pięknych :)

anita no to chłopaki górą na majówkach :) My też mamy mega problem z imieniem, ciągle jakieś zmiany :p
A macie już jakieś imię na oku?

Mi, moja diabetolog mówiła, że maleństwa zaczynają intensywniej nabierać masy ciała po 30 tc :) Poprzednio przy córci miałam 1 i były ok. Amelka ważyła 3 450g

Swoją drogą to rozważam zakup fotela bujanego :) coś takiego DREWNIANY FOTEL BUJANY Z PODUCHĄ-BIAŁY (3938754098) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. lub Ukołysz mnie mamo - fotel bujany. | Portal wnętrzarski tworzony w formie bloga - DomHobby.pl co o tym sądzicie?

Ostatnia edycja:
Kochane powiedzcie mi, bo nie potrafie tego zinterpretować. Otrzymałam wyniki z glukozy i na czczo mam 80 a po 2 godzinach wyszło 136 mg/dl . Co to oznacza ? :confused:

CzekamyNaIgorka ja mialam inna skale. U mnie wyszlo po dwoch godz 9,7.

Anitajas kupilas go? Jest cudny!!!!! Tez chce taki!!!! Jak go kupisz to daj znac czy jest duzy gabarytowo, bo marze o fotelu bujanym tylko u nas malutko miejsca w mieszkaniu :(

Ostatnia edycja:
Kochane powiedzcie mi, bo nie potrafie tego zinterpretować. Otrzymałam wyniki z glukozy i na czczo mam 80 a po 2 godzinach wyszło 136 mg/dl . Co to oznacza ? :confused:
Masz wyniki ok. Na czczo powinny być poniżej lub równe 90, po godzinie mniejsze lub równe 120, a po dwóch godzinach chyba powinno być poniżej lub równe 140. To jest tylko moje zdanie - lekarzem nie jestem :)

Anitajas kupilas go? Jest cudny!!!!! Tez chce taki!!!! Jak go kupisz to daj znac czy jest duzy gabarytowo, bo marze o fotelu bujanym tylko u nas malutko miejsca w mieszkaniu :(
Jeszcze nie kupiłam. Właśnie waham się, który wybrać :) Poprzednio bardzo mi brakowało jakiegoś fotela przy karmieniu dziecka, więc teraz powiedziałam sobie, że fotel, pod ręką mały stolik oraz lampka obowiązkowo musi być zakupiona ;)

Ostatnia edycja:
reklama
iza_marta mi na dole pisze przelicznik ; mg/dl * 0,0555 = mmol/l
Martyyyyna mi też sie wydaje ze mieszcze sie w normie a mi tu napisali wartość referencyjna 74-106.
Mam nadzieje, że do diabetologa mnie nie wyśle.

Do góry