reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ja w ogole nie jestem zadowolona z mojej ginki :p Prawie mi badań nie robi, w ogóle jest jakaś taka.... małomówna -.- szybko, szybko i do widzenia o_O

Mam wyrzuty sumienia :< O jakiegoś tygodnia, trochę ponad, mam katar. Nos mi się zatyka i nie mogę w żaden sposób egzystować :/ I niby nie powinno się stosować normalnych kropli do nosa, tylko takie na wodzie morskiej, ale ja nie mogę. Jak nie zakropię sobie normalnie, Xylorinem czy czymś takim to nie żyję. :/ Naczytałam się różnych opinii, też takich że babki stosowaly całą ciąże i nic się nie stało, ale jednak ciągle mam schize że szkodzę :( Niby chodzi tu o zwężanie się naczyń krwionośnych i że jest możliwość niedotlenienia malucha.... Ale czy to faktycznie ma aż tak silne działanie żeby tam dotrzeć ???
Może znacie jakieś mniej inwazyjne krople, ale takie które faktycznie dzałają ? żadne wody morskie i krople dla bobasow nie działają nic a nic -.-

reklama
Witam, poćwiczyłam trochę i od razu lepiej się czuję:) Ciekawe na jak długo starczy mi zapału hehehe
LadyC ja rodziłam synka na Solcu i teraz też zamierzam. Fajny, kameralny szpital:)
Diabliczko coś musiałam nieświadomie nawciskać i wyszły mi takie esy floresy:) artystyczna dusza ze mnie wychodzi:-D

To rodzilas blisko mnie :)
Ja mimo tego ze na Solec mam najbliżej chce rodzic w sw.Zofii.Pani ginekolog z tego szpitala prowadzi mi ciąże wiec rak chyba bedzie lepiej.
Gdzie mniej wiecej mieszkasz?

LadyC ja jestem z Warszawy :) pierwszego synka rodziłam w Szpitalu Świętej Rodziny na Madalińskiego i było okey.
Teraz chciałam rodzić na Inflanckiej, bo po remoncie i opinie ma bardzo dobre. Ale w związku z tym, że cosik z żołądkiem Malca nie tak wygląda na to, że będzie to IMiD, tak więc milenka pewnie się tam spotkamy :)

No ja własnie bede rodzic na Madalinskiego ze wzgledu na to ze tam mam prowadzona ciaze i tesciowa jest polozna. Ale nie chce ufac tylko tesciowej i wole znac jakies opinie na temat tego szpitala.

Ayran mam podobnie z moim ginekologiem. Dziewczyny rozpisują się o długości szyjki macicy, o wypełnieniu żołądka o stanie wód płodowych a ja nic na ten temat nie wiem. Lekarz w ogóle nie wspomina nic na te tematy. Ostatnio jak go poprosiłam żeby mi podał wagę dziecka to z łaską to zrobił - pierwszy raz odkąd do niego chodzę, gdybym nie powiedziała mu badaniu na cukrzycę to by mi nie zrobił. A jak mu powiedziałam że mam zasłabnięcia to mi kazał kawę wypić jeśli mam dobre ciśnienie, ale ciśnienia nie zmierzył...

Jestem po wizycie. Z maleństwem wszystko okej, zdjęcia mi nie dal. Sprawdzał płeć i chyba będzie dziewczynka :-(. Nie dał się dokładnie zobaczyć a usg nie pokazywało dokładnie. Kolejna wizyta 18 lutego.
Maleństwo waży 600 gram i mierzy ponad 30 cm :-D

Ostatnia edycja:
Ale dziewczyny drukujecie :)
A ja jak się nudziłam to nie miałam co czytać,a jak rzadko bywam na forum to połapać się nie mogę :p
Dzisiaj byłam zamowić narożnik i fotel nowy do gościnnego, bo teraz za wygodnie nam nie jest...

CzekamyNaIgorka czyżby płeć się zmieniła???:-) niespodzianka...

Jaranti chyba tak, ale lekarz nie był do końca przekonany. A tak się modliłam o chłopczyka. Najgorzej było powiedzieć o tym mężowi bo nastawial się na synka.

CzekamyNaIgorka no ja też się nastawialam na chłopaka, a tu jednak będzie róż ,falbanki i kokardki no i teraz nie wyobrażam sobie innej opcji :-) Mój mąż jak każdy facet czekał na syna, ale powiedział, że się cieszy i najważniejsze, że dziecko zdrowe :tak:

reklama
CzekamyNaIgorka nie smutaj :-) fajnie że dziewczynka ale też jeszcze nic nie wiadomo bo z tymi psioszkami to różnie bywa :-D Ważne że zdrowe
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szlag mnie zaraz trafi z tym bb już trzeci raz piszę ...nie używam już buziek bo mi tylko zacina ...

Ostatnio pisałam na temat wyjazdu do Stanów i dzisiaj luby pyta mnie czy bym nie pojechała znowu (na stałe ) ...Szok ...Ja od razu że pewnie bo mam dosyć tego życia tutaj i koczowania, tam było dużo łatwiej ale byłam sama bez rodziny...
No i tak pogadaliśmy że mogliśmy już wcześniej pomyśleć abym tam już urodziła a teraz jest za późno...U mnie nie byłoby problemu z papierami bo składam na zieloną kartę jako żona obywatela, także z miejsca dostaje...
Nie wiem jak z dzieckiem jest, czy jak urodzi się w Polsce to też wystarczy jakieś dokumenty złożyć i jest obywatelem po ojcu czy tylko jak tam się urodzi...zawsze to ma łatwiej mieszkając tam...
Tak się zastanawiam że w wieku 30 lat znowu mamy zaczynać od początku, ale w sumie tutaj nie mamy nic ...przeraża mnie rozłąka znowu z rodziną i ta samotność,,, ta odległość...Z drugiej strony ciągłe problemy tutaj i brak jakiegokolwiek startu ...

Do góry