reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Jaranti mi wlaściwie obojetna płeć byle zdrowe, ale jak powiedziałam mężowi że chyba mu jajka odpadły to powiedział z oburzeniem " Coo dziewczynka?? "
Diabliczka masz racje. Dowiem się za 5 tygodni na 4d :tak:

reklama
CzekamyNaIgorka też się nastawiłam na Igorka, a tu proszę - dziewczynka! Ale masz rację, ważne, że zdrowe :-) Zawsze można próbować drugi razi ;-)
diabliczka mnie też się niemiłosiernie zacina. W ja właśnie lecę do urzędu dowiedzieć się o to samo, bo zarówno mąż jak i syn i córka wszyscy się urodzili w USA, wszyscy mamy obywatelstwo, a że teraz mieszkamy w Kanadzie i dzidzia się prawdopodobnie tutaj urodzi, muszę się dowiedzieć, jak zdobyć jej obywatelstwo amerykańskie jak najszybciej, zwłaszcza, że mój M znów planuje przeprowadzkę :crazy:

Dziewczyny, klikajcie 'więcej' pod emotikonkami i stamtąd dodawajcie buźki, szybciej idzie i się nie zacina :-)

A ja właśnie wracam od lekarza. No i nie wytrzymałam, musiałam się go spytać o płeć. Oczywiście tylko się zaśmiał i okazało się, że nici z Heather Jane, ale będziemy musieli wymyślić imię chłopięce :-) Wpadłam na zupełnie nowe imię, które tak bardzo mi się spodobało, że nie mogę przestać o nim myśleć - Malachi. Co myślicie?

CzekamyNaIgorka nie przejmowałabym się płcią, najważniejsze że dobrze się rozwija i jest zdrowe ;-)
diabliczka ​jeśli tam ma być Tobie łatwiej to pakuj się i w ogóle się nie zastanawiaj.

hej ho
dzis mialam taaaka ochote i pojechalismy do abru mlecznego zjadlam porcje pierogow z kasza gryczana i serem :sorry2: pyszota kupilam tez 2 porcje na wynos :-D
danusia trzymam kciuki zebys wytrzymala jak najdluzej skoro mialabys miec skrocony czas aby nacieszyc sie dzidzia ;-)

asku to mial Mrowek ciezki dzionek :confused2:
mi_lva o to powaniejsze zakupy z głowy :tak:
KPe futurystka moj maz przy poprzedniej ciazy wogole sie nie wtracal w zakupy.Jak go pytalam o opinie na temat np.wozka czy łóżeczka to mowil czy mu sie podoba itd. ale jesli chodzi np. o ubranka,akcesoria dla dzidzi to juz sama wybieralam.Do porodu rzeczy rowniez nie ingerowal mysle ze Wasi mezowie przekonaja sie dopiero ile potrzeba takiemu malenstwu jak sie urodzi i zaczna sie nim opiekowa ;-)
sara ja mam przewijak po Emilce i bede go rowniez uzywac teraz co do wizyt u gina ma co ok. 3 tyg.
natalka super wiesci z wiyty ;-)
czekamynaigorka ja chodze prywatnie do gina ;-) wspolczuje akcji z opona :dry: my mielismy 3 razy złamane lusterko i przerysowane auto :dry: co do płci nie martw sie wazne ze dziecko zdrowe a płeć hmm moze drugie bedzie chłopcem ;-) a tak nawiasem mowiac ponoc chłopcy robia czesto niespodzianki i czesto dopiero pod koniec widac dokladnie sisiora :tak: co porodu to ja mialam kroplowke w dniu terminu porodu niestety nic to nie dało,trafilam na super położna i żałowalam ze nie urodzilam z nia :tak: a gin co godzinke przychodzil i sprawdzal jak mi idzie pozniej podjał decyzje o CC i on ją wykonał razem z asystentka :tak: mysle ze teraz bedzie podobnie o ile nie bede miec CC to bede czekac i mzoe uda mi sie trafic na sympatyczna położna ;-)
Ayran Morela ja w poprzedniej ciazy zmienialam gina 2 razy i dopiero 3 okazal sie ok on robil mi CC i teraz tez chodze do niego uwazam ze skoro płace za wizyte (kazdy z ginow do ktorych chodzilam byl prywatnie ) to powinnien poswiecic mi czas odpowiedziec na moje pytania a oprocz tego sam powinien zlecac mi badania.U poprzednich ginow sama dopytywalam o badania,szperalam w necie przy obecnym ginie nie ma takie potrzeby on mi zleca badania.Jesli macie watpliwosci zmiencie lekarza po co sie meczyc i denerwowac :tak:
diabliczka.skoro macie mozliwosc to moze warto przemyslec kwestie wyjazdu do USA.Fajnie ze macie taka mozliwosc co do obywatelstwa dziecka to nie wiem trzeba dopytac moze w ambasadzie :confused:
Jaranti czekamynaigorka a moj maz przy pierwszej ciazy chcial dziewczynke a myslalam ze bedzie chlopczyk bo tak mi wszyscy naokolo mowili.A teraz mąż rowniez od poczatku mowil ze bedzie dziewczynka i ze sie cieszy ze bedzie mial 2 krolewny wiec chyba zalezy od faceta nie kazdy chce miec syna :-D
sara kolejny chlopczyk na majowka ;-);-)

czekamynaigorka - a u nas odwrotnie liczyliśmy na dziewczynkę, a będzie chłopak - chyba że mu jeszcze odpadnie, ale moja lekarka od początku mówiła że facet :-) mój mąż ma dwie chrześnice i chciał córkę, więc nie każdy chłop chce syna :tak:

panie z zagranicy, a wiem, ze takie tu sa - jak czesto odwiedzacie Polske? Tak z ciekawosci pytam, bo mama dzwoni i sie upiera, ze ja za rzadko, a inni pewnie czesciej... :dry:

Tak sie tez zastanawialam (zadaje strasznie duzo pytan od czapty, totalnie nie w moim stylu :shocked2:) jak sie (to juz do wszystkich) poznalyscie ze swoimi partnerami?

Saro Na facebooku :) wiem, że brzmi jakbyśmy byli w podstawówce, ale..... To był facet, który gdzieś kiedyś wpadł mi w oko, a właściwie jego uśmiech. Nie miałam pojęcia kto to jest, jak się nazywa nic.... I kiedyś mój kolega (jak się okazało tego mojego tajemniczego nieznajomego również) wstawił zdjęcie klasowe z liceum gdzie zauważyłam właśnie JEGO :) skomentowałam fotkę, po chwili dostałam wiadomość prywatną od NIEGO (byłam cała w skowronkach). Od słowa do słowa i umówiliśmy się do kina na.... UWAGA UWAGA Madagaskar (bardzo romantyczne;) i już wiedziałam że to TEN, on też podobno to poczuł. Od tego momentu jesteśmy nierozłączni :)

Ostatnia edycja:
sara nas poznał nasz wspólny kolega ( maz chodzil z nim do podstawowki ja do liceum).Zeby bylo zabawniej mamy/mielismy z mezem dziadkow z tych samych okolic.Moj mąż zaczął do mnie przyjezdzac w trakcie wakacji.Niestety ja nie widzialam ze sie zadluzyl we mnie i zaczelam sie spotykac z tym naszym wspolnym kolegom trwało to kilka miesiecy.Mąż wiernie mnie adorowal z tym kolegom nie wyszło calkowita porazka :confused2: i 9.02 2004 zostalismy oficjalnie para takze za pare dni mamy 10 rocznice :tak: ja sie zakochalam od drugiego wejrzenia :tak: maz od pierwszego :tak:

CzekamyNaIgorka to niech się tak nie oburza, bo to jego plemniczki odpowiadają za płeć... :cool2: No i dopóki nie urodzisz to w sumie nic nie jest pewne na 100 % :tak:

Zgadzam się z Wami dziewczyny, że nie każdy facet chcę syna a kobieta córkę.
Ja przyznaję się bez bicia, że pragnęłam syna bardzo bardzo... Ale wszystko przede mną - teraz ogromnie cieszę się z córuni.

reklama
Do góry