reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Jaranti mi wlaściwie obojetna płeć byle zdrowe, ale jak powiedziałam mężowi że chyba mu jajka odpadły to powiedział z oburzeniem " Coo dziewczynka?? "
Diabliczka masz racje. Dowiem się za 5 tygodni na 4d :tak:

reklama
CzekamyNaIgorka też się nastawiłam na Igorka, a tu proszę - dziewczynka! Ale masz rację, ważne, że zdrowe :-) Zawsze można próbować drugi razi ;-)
diabliczka mnie też się niemiłosiernie zacina. W ja właśnie lecę do urzędu dowiedzieć się o to samo, bo zarówno mąż jak i syn i córka wszyscy się urodzili w USA, wszyscy mamy obywatelstwo, a że teraz mieszkamy w Kanadzie i dzidzia się prawdopodobnie tutaj urodzi, muszę się dowiedzieć, jak zdobyć jej obywatelstwo amerykańskie jak najszybciej, zwłaszcza, że mój M znów planuje przeprowadzkę :crazy:

Dziewczyny, klikajcie 'więcej' pod emotikonkami i stamtąd dodawajcie buźki, szybciej idzie i się nie zacina :-)

A ja właśnie wracam od lekarza. No i nie wytrzymałam, musiałam się go spytać o płeć. Oczywiście tylko się zaśmiał i okazało się, że nici z Heather Jane, ale będziemy musieli wymyślić imię chłopięce :-) Wpadłam na zupełnie nowe imię, które tak bardzo mi się spodobało, że nie mogę przestać o nim myśleć - Malachi. Co myślicie?

CzekamyNaIgorka nie przejmowałabym się płcią, najważniejsze że dobrze się rozwija i jest zdrowe ;-)
diabliczka ​jeśli tam ma być Tobie łatwiej to pakuj się i w ogóle się nie zastanawiaj.

hej ho
dzis mialam taaaka ochote i pojechalismy do abru mlecznego zjadlam porcje pierogow z kasza gryczana i serem :sorry2: pyszota kupilam tez 2 porcje na wynos :-D
danusia trzymam kciuki zebys wytrzymala jak najdluzej skoro mialabys miec skrocony czas aby nacieszyc sie dzidzia ;-)

asku to mial Mrowek ciezki dzionek :confused2:
mi_lva o to powaniejsze zakupy z głowy :tak:
KPe futurystka moj maz przy poprzedniej ciazy wogole sie nie wtracal w zakupy.Jak go pytalam o opinie na temat np.wozka czy łóżeczka to mowil czy mu sie podoba itd. ale jesli chodzi np. o ubranka,akcesoria dla dzidzi to juz sama wybieralam.Do porodu rzeczy rowniez nie ingerowal mysle ze Wasi mezowie przekonaja sie dopiero ile potrzeba takiemu malenstwu jak sie urodzi i zaczna sie nim opiekowa ;-)
sara ja mam przewijak po Emilce i bede go rowniez uzywac teraz co do wizyt u gina ma co ok. 3 tyg.
natalka super wiesci z wiyty ;-)
czekamynaigorka ja chodze prywatnie do gina ;-) wspolczuje akcji z opona :dry: my mielismy 3 razy złamane lusterko i przerysowane auto :dry: co do płci nie martw sie wazne ze dziecko zdrowe a płeć hmm moze drugie bedzie chłopcem ;-) a tak nawiasem mowiac ponoc chłopcy robia czesto niespodzianki i czesto dopiero pod koniec widac dokladnie sisiora :tak: co porodu to ja mialam kroplowke w dniu terminu porodu niestety nic to nie dało,trafilam na super położna i żałowalam ze nie urodzilam z nia :tak: a gin co godzinke przychodzil i sprawdzal jak mi idzie pozniej podjał decyzje o CC i on ją wykonał razem z asystentka :tak: mysle ze teraz bedzie podobnie o ile nie bede miec CC to bede czekac i mzoe uda mi sie trafic na sympatyczna położna ;-)
Ayran Morela ja w poprzedniej ciazy zmienialam gina 2 razy i dopiero 3 okazal sie ok on robil mi CC i teraz tez chodze do niego uwazam ze skoro płace za wizyte (kazdy z ginow do ktorych chodzilam byl prywatnie ) to powinnien poswiecic mi czas odpowiedziec na moje pytania a oprocz tego sam powinien zlecac mi badania.U poprzednich ginow sama dopytywalam o badania,szperalam w necie przy obecnym ginie nie ma takie potrzeby on mi zleca badania.Jesli macie watpliwosci zmiencie lekarza po co sie meczyc i denerwowac :tak:
diabliczka.skoro macie mozliwosc to moze warto przemyslec kwestie wyjazdu do USA.Fajnie ze macie taka mozliwosc co do obywatelstwa dziecka to nie wiem trzeba dopytac moze w ambasadzie :confused:
Jaranti czekamynaigorka a moj maz przy pierwszej ciazy chcial dziewczynke a myslalam ze bedzie chlopczyk bo tak mi wszyscy naokolo mowili.A teraz mąż rowniez od poczatku mowil ze bedzie dziewczynka i ze sie cieszy ze bedzie mial 2 krolewny wiec chyba zalezy od faceta nie kazdy chce miec syna :-D
sara kolejny chlopczyk na majowka ;-);-)

czekamynaigorka - a u nas odwrotnie liczyliśmy na dziewczynkę, a będzie chłopak - chyba że mu jeszcze odpadnie, ale moja lekarka od początku mówiła że facet :-) mój mąż ma dwie chrześnice i chciał córkę, więc nie każdy chłop chce syna :tak:

panie z zagranicy, a wiem, ze takie tu sa - jak czesto odwiedzacie Polske? Tak z ciekawosci pytam, bo mama dzwoni i sie upiera, ze ja za rzadko, a inni pewnie czesciej... :dry:

Tak sie tez zastanawialam (zadaje strasznie duzo pytan od czapty, totalnie nie w moim stylu :shocked2:) jak sie (to juz do wszystkich) poznalyscie ze swoimi partnerami?

Saro Na facebooku :) wiem, że brzmi jakbyśmy byli w podstawówce, ale..... To był facet, który gdzieś kiedyś wpadł mi w oko, a właściwie jego uśmiech. Nie miałam pojęcia kto to jest, jak się nazywa nic.... I kiedyś mój kolega (jak się okazało tego mojego tajemniczego nieznajomego również) wstawił zdjęcie klasowe z liceum gdzie zauważyłam właśnie JEGO :) skomentowałam fotkę, po chwili dostałam wiadomość prywatną od NIEGO (byłam cała w skowronkach). Od słowa do słowa i umówiliśmy się do kina na.... UWAGA UWAGA Madagaskar (bardzo romantyczne;) i już wiedziałam że to TEN, on też podobno to poczuł. Od tego momentu jesteśmy nierozłączni :)

Ostatnia edycja:
sara nas poznał nasz wspólny kolega ( maz chodzil z nim do podstawowki ja do liceum).Zeby bylo zabawniej mamy/mielismy z mezem dziadkow z tych samych okolic.Moj mąż zaczął do mnie przyjezdzac w trakcie wakacji.Niestety ja nie widzialam ze sie zadluzyl we mnie i zaczelam sie spotykac z tym naszym wspolnym kolegom trwało to kilka miesiecy.Mąż wiernie mnie adorowal z tym kolegom nie wyszło calkowita porazka :confused2: i 9.02 2004 zostalismy oficjalnie para takze za pare dni mamy 10 rocznice :tak: ja sie zakochalam od drugiego wejrzenia :tak: maz od pierwszego :tak:

CzekamyNaIgorka to niech się tak nie oburza, bo to jego plemniczki odpowiadają za płeć... :cool2: No i dopóki nie urodzisz to w sumie nic nie jest pewne na 100 % :tak:

Zgadzam się z Wami dziewczyny, że nie każdy facet chcę syna a kobieta córkę.
Ja przyznaję się bez bicia, że pragnęłam syna bardzo bardzo... Ale wszystko przede mną - teraz ogromnie cieszę się z córuni.

reklama
Do góry