reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Hej Kobietki,

Dalej mam dziwny brzuch, nie boli az tak bardzo tylko jest taki dziwny.. Nie wiem jak to opisac, tlumacze sobie, ze to Alex rosnie I dlatego :-)
Ja chodze panstwowo wizyty mam co miesiac narazie, dwa usg juz mialam, wiecej juz nie bedzie a pozatym to do poloznej chodze nie do gina :-)

Futurystka ja tez smarkam krwia caly czas, to ponoc normalne. Z chcecia bym sie dostosowala do Twoich rad ale tu nie mam dostepu do nospy, a w pracy nie mam jak sie zrelaksowac ani zmoczyc nozek :( Za niedlugo koncze wiec bedzie lepiej, poloze sie I zdrzemne na chwile, moze przejdzie.
Diabliczka wspolczuje :-(. chyba jednak to Ci komp zamula bo mnie wszystko dziala poprawnie :-) musisz usunac pliki tymczasowe I zdefragmentowac dysk- czasem pomaga :-)
Morela wyslalam Ci zapro na fb :p

reklama
Gwiazdeczka miałaś tylko 2 USG , nie ciekawi cię czy maleństwem okej ? Ja zawsze po wyjściu od gina już odliczam do kolejnej wizyty aby zobaczyć małego :tak:

Dzisiaj może mi potwierdzi płeć :tak: I tak mam przeczucie, ze to chłopczyk :-D

DIABLICZKO aktualnie czytam Tess Gerritsen - Skalpel ;-) dokładnie to kończę już, tak mnie wciągnęło ;-)
żyrafa sama w sobie piękna (jak na zdolności Mrówka) ;-) tylko ta sraczka od tyłka do ziemi wygląda jak 5 noga :laugh2:

MORELKO jak to Mrówek powiedział - narysowałem sraczkę, bo chciałem zwrócić na siebie uwagę ;-) taką ma fantazję ten mój Mrówek ;-)

mi też dzisiaj BB muli :eek:

zjadłabym sobie jakąś sałatkę :dry: jakąś :dry:

Ostatnia edycja:
Ja chodziłam na NFZ, a teraz chodzę prywatnie, bo moja lekarka odeszła z przychodni, a mi się nie chce zmieniać lekarza :-p
ale zawsze chodzę raz na miesiąc i tak mam zwolnienie, ale chyba wolę prywatnie, bo wtedy mam usg,
a u nas nie ma w żadnej przychodni sprzętu i trzeba się umawiać osobno w szpitalu,
ja tez nie liczę na moją lekarkę, bo ona już nie pracuję u nas w mieście, ale poszukam sobie chyba jaką położną :)
bo raczej będę rodziła u nas - mam do naszego szpitala jakieś 8 km, do innych 25 km lub 50 km :-(

Witam Mamusie :-) łoooo Maaatko, ależ się naprodukowałyście, nie ogarnę która, kiedy i co ;-) co do gina, to także chodzę prywatnie, co 3 tygodnie, na początku miałam innego lekarza i co ok.4 tyg. chodzilam, no i USG na każdej wizycie, inaczej sobie tego nie wyobrażam. Muszę zobaczyć na USG, że wszystko z Małym w porządku, tak dla spokoju, przynajmniej chwilowego :-) co do wyprawki, to dla mnie nie mamy jescze nic, a dla Dzidzi ciuszków caaaałe mnóstwo od znajomych, mają Synusia 1,5 roku, więc 3 wielkie wory odziedziczyliśmy, plus troszke kupionych, wyprzedaże w Smyku itp., nie dało się powstrzymać, łóżeczko także od znajomych, praktycznie nie używane, pierdółki typu kosmetyki, przewijak itp. bliżej maja, no i wózek... chciałabym chodziaż mieć na oku jakiś jeden konkretny i czekać na maj, ale póki co wybór zbyt duży jak dla mnie. Jestesmy na etapie wyboru między: Tako Jumper, X-Lander X-Move, Jedo Fyn. Chcieliśmy nowy, na wypadek gdyby nam się kolejnego potomka zachciało ;-) a wszyscy naokoło radzą kupić używany. Bądź tu mądry ;-) Co tu jeszcze... studia, widzę większość ma tu "zapędy" medyczne. Ja skończyłam ekonomię rok temu. Teraz chciałabym iść na kosmetologię, przeraża mnie jednak perspektywa kolejnych lat nauki no i tylu lat "zmarnowanych" w takim wypadku na ekonomię. A jeśli już od początku miałabym wybierać studia to zastanawiałabym się nad stomatologią. Mój Mężczyzna pracuje w branży stomatologiczno-protetycznej i nie powiem... taki dentysta dobrą fuszkę ma i na brak pieniążków raczej nie będzie takiemu dane narzekać ;-)
Wczoraj miałam wizytę, wszystkie badanie krew i mocz super, leukocyty w moczu spadły mi z 15 do 3 :-D Urosept i herbatki z żurawiny. Wymiary Maluszka także ok, może kilka dni różnicy co do OM. Pojawił się natomiast inny problem, już przy poprzedniej wizycie lekarka mowiła o mojej szyjce macicy, która póki co nie skracała się ale była blisko. Teraz jeszcze bardziej się nią zaniepokoiła, powiedziała, że Maluszek główką naciska na nią i może się coraz mocniej skracać, przy każdym skurczu czy stwardnieniu brzucha. Pytała czy dużo chodzę, hmm... większość dnia obijam się w domu, chodzę niewiele, wysiłku też mam niewiele. Kazała mi bardzo oszczędzać się i robić wszystko by uniknąć jakichkolwiek infekcji, bo to jeszcze bardziej pogorszyłoby sytuację. Także planowany basen odpada. Przepisała mi Clotrimazolum i Luteinę dopochwwo, wrazie gdyby sytuacja nie poprawiała się chce położyć mnie w szpitalu na kilka dni pod kroplówkę. Troszkę się przestraszyłam, sama nie wiem jak mam się teraz ze sobą obchodzić.:sorry2:

Co do FB, jak jest z tą grupą? Ktoś mnie może zaprosić? ;-)

Na TVN Style niedawno rozpoczęły sie "Położne" :-)

Czekamy na Igorka pewnie, ze sie boje ale niestety tutaj tak jest.. jakby sie cos dzialo (odpukac) to bez wachania pojde prywatnie
Asiulka to teraz musisz lezec I lezec, dobrze, ze te leukocyty chociaz spadly!
Morela przed chwilka sprawdzilam- na pewno wyslane :p sprobuj Ty mnie zaprosic teraz :p

Czesc,
Ja jeszcze przed praca pisze, dzis nie spie od 5.

ptysia ja tez sie w sumie staro nie czuje tylko babcia przy mlodych majowkach:sorry2:

Mam wizyty co 4 tyg. A niedludo bedzie czesciej tak co 2 a na koniec co tydz.
USG mialam ostatnio 2. Stycznia I na razie nie planuja kolejnego no chyba ze sie "cos" wydarzy.

Za to testow krwi to juz mialam tyle przez ostatnie m-ce ze sie dziwie ze mi jeszcze jakas krew zostala do badania. :-)Musze kolejne zrobic pod wzgledem tych kamieni nerkowych. Ehhhh

Co do wyprawki to mam na razie kilka ubranek na poczatek I LISTE ktora stworzylam na wlasne potrzeby, czyli polowa sukcesu!!!

Czy wy tez macie ochote na musztarde? Dzis parowki z musztarda poszly w ruch, a wczesniej wszystko z keczupem:-D

Wolny ten bb dzis jest juz mi 2 posty skasowal.

Ostatnia edycja:
reklama
CzekamyNaIgorka to chyba zależy od lekarza. Moja powiedziała, że jak coś się będzie działo, to mam dzwonić. Myślę, że gdyby jej nie było w szpitalu akurat, to zadzwoniłaby do położnych. Z resztą podając nazwisko lekarza prowadzącego od razu widać do kogo chodzisz.

A ja chciałam kompa przez okno wyrzucić tak muli, a to chyba nie jego wina.

Do góry