reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Daniusia- ja czytałam ze spanie na brzuchu jest bezpieczne dla dziecka nawet do 9 miesiąca ciąży. Tylko ze nie śpimy na brzuchu bo po prostu jest nie wygodnie. Tak ze spokojnie, na pewno zadnej krzywdy maleństu nie zrobiłaś:-)

reklama
aeshette oj to nie jedz śledzików, jak już wiesz że po nich tak reagujesz... lepiej odpuścić niż później się męczyć :)
ja już dawno w sumie nie jadłam ... ale ja tylko lubię w sosie śmietanowym :D
ja wcześniej jadłam śledzie, ale właśnie w sosie śmietanowym ;) i nic mi nie było :) za to na koreczki śledziowe tak zareagowałam :p i przeszła mi ochota na śledzie w jakiejkolwiek postaci ;)

Nie ma wyjścia muszę szybko iw skrócie napisać :-(
Jak przyszli o 8 do tej szafy tak wyszli po 13 , już tak zerkałam na zegarek bo tyle pracy przede mną, te układanie tego wszystkiego mnie chyba załamie...a tu la la la i la la la :) Ja też lubię gadać ale bez przesad jeszcze w sobotę każdy ma robotę. A wiadomo też nie będziesz nie uprzejmym i coś powiesz tylko słuchałam, zagadywałam :-) A teraz? Odeszło mi cokolwiek i mi się po prostu nic nie chce :p U mnie wieje strasznie ale mam cieplutko w domku bo luby rozpalił i pojechał pędem do firmy przed 14 też musi się śpieszyć z robotą bo przez ten ranek " długi" się wszystko przeciągnęło...Dzisiaj mam ogórkową a jutro pewnie jakiś sosik może z ryżem jakoś nie mam żadnej koncepcji. Mamcia zrobiła mi smaka na gołąbki bo zrobiła a ja uwielbiam mmmm Czemu tak daleko mieszka? Buuuu Mój kocurek śpi w najlepsze na ciuchach ma teraz pole do popisu tyle jest na podłodze :) także skuliła się i chrapie sobie.
Makao bez auta jak bez ręki :) a odnośnie 18 tyg a dlaczego u Ciebie pokazuje w suwaczku 17? Może już pisałaś...pogoda straszna a na lubelszczyźnie to istna masakra :) Ja pochodzę z Białej Podlaskiej to tam pizducha jak trza :)
ivon ​ Ja też mam takie niby przesunięcia ale to jest okropne uczucie jak coś tak jakby Ci spływa... brrr a prezenty super Najbardziej ciekawa szkatułka :)
brownagula jeszcze się męczysz z tym zębem? Ajjj bidulka kochana :* a na jakie zmieniacie autko?
apple dziękuje :* wzięłam nawet 2 nospy ale tak mnie wzięło że szok
mi_lva muzyka relaksująca dobrze wpływa :) mnie jeszcze na nią nie naszło ani na gadanie do maluszka, nie wiem może jak zacznę czuć ruchy to się odmieni , jak na razie brzuchol rośnie :p
kurczaczek no to trafiłaś na mega okazje :) a tymczasem czekamy do wtorku :)))) na Twoją wizytkę :*
futurystka ja też mam taki problem, najpierw myślałam że to jakieś odciski od pracy ale teraz już wiem co to tylko mam siostrę sklerozę i daleko mi do kupna czegoś...Pójdź do apteki i na pewno coś Ci tam poradzą, nawet reklamują coś do psikania bodajże :)
karmelowa ogłoszenie rewelacja jednaj wybacz nie skorzystam :p
aesthete Ty śledziki Ja wczoraj ogórka kiszonego, poczytałam co piszecie i dawaj , a potem niestety brzuch ...i chyba mi szkodzą :-(
Danusia bez obaw Ja się tak przyzwyczaiłam spać na brzuchu że nie wiem jak to będzie później...staram się tak mniej więcej na brzuchu ale nie całkowicie :) nie wiem jak to wytłumaczyć...

Danusia34 ja też często się budzę w tej pozycji, w ogóle jak śpię to różne dziwne pozycje przyjmuje i jak się budzę to często z lekkim bólem brzusia!
aesthete mnie też ostatnio od koreczków zamuliło, a normalne śledzie czy rybka opiekana w zalewie octowej to na kilogramy bym jadła!
diabliczka00 mnie też brzuch bolał w nocy bo głupia baba ze mnie skorzystała że nie ma nikogo w domu i przysmażyłam pierożki, tak wiem nie było to mądre pół nocy zdychałam no ale było warto:D

dziś u nas się trochu uspokoiło, mąż wróci za dwie godzinki i w końcu wbierzemy się do znajomych

diabliczka nie ma za co :-) tak mi się skojarzyło że któraś dziewczyna raz pisała że to jest ta funkcja ;-)
ja tego nie używałam jeszcze nigdy, odpukać ;-)
oj ząb dalej mi dokucza :-( na początku myślałam że to ten martwy, co miałam robiony niedawno(dentysta mnie uprzedzał że może pobolewać w okresie przejściowym jesienno zimowym) a jak wczoraj koło 18 poszłam z psem i mi wiuzgnęło wiatrem po zębach, to myślałam że ryknę z bólu na tym dworze :baffled:
o gołąbki uwielbiam :D raz mnie wzięło na gołąbki to w dwa dni wielki gar zjadłam... bo cztery na obiad było mi mało i nie mogłam się nimi nasycić ;-)
a autko ślubny chce coś w typie mini vana np.crysler voyager ale co z tego wyjdzie to zobaczymy :)
danusia ja uwielbiałam spać na brzuchu, teraz lepiej mi się śpi na boczku :D wydaje mi się póki brzusio nie jest duży to możemy, o ile jest wygodnie bo później może być problem :D
też się tak zastanawiałam, bo czasem "zapominam" i się budzę na brzuchu i tak mi błogo że nie chce mi się nowej pozycji szukać :zawstydzona/y: i aż miałam wyrzuty sumienia czy dzidzi nie zgniotę...:zawstydzona/y:
raz gdzieś wyczytałam,jak niektóre mamy się wypowiadały, że to dzidzia dyktuje pozycję do spania bo jak dzidzi niewygodnie to zaczyna kopać ;-)

a ja dziś miałam na obiad zupę krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym, i na drugie pierogi ruskie... poszłam na łatwiznę i kupiłam mrożone bo nie mam siły robić a poza tym rozleniwiłam się...:-p

brownagula ojjj to najlepsze jedzenie na świecie gołąbki :))))))) dlatego jak zawsze jadę do rodziców to mama gotuje cały gar na nas dwie bo reszta nie za bardzo przepada...mamcia gotuje w garze ja natomiast i teściowa zapiekamy w piekarniku...są dobre ale mamci najlepsze. Chociaż wujek przywozi zapiekane i nie powiem bo są bardzo podobne jak te z domu, nie wiem jak on je robi ajjjjjjjj no zjadłabym teraz :) Mnie też zęby bolą strasznie ale się zbieram jak sójka za morze, pewnie jak już nie będzie wyjścia to wtedy pójde jak i Ty :)

diabliczka ja to zawsze mówiłam że dwa najgorsze zawody to dentysta i ginekolog :-D
No niestety i do jednego i do drugiego czasem chodzić trzeba, chcąc nie chcąc...
chociaż na samo usg to ja mogę chodzić nawet codziennie:-D

W ogóle czasem się zastanawiam gdzie sprawiedliwość?Ja chucham, dmucham na zęby, dbam itp a zawsze "coś", a ktoś inny umyje zęby raz na rok i pójdzie do dentysty raz na 10 lat i lekarz wynajdzie jednego zęba do zrobienia albo wcale...:confused: geny?

Iwon 89 Pisałaś coś o bólu tak jakby na wzgórku łonowym, ja też to miałam, dwa dni temu, cały dzień mnie coś tam mocno kłuło, zwłaszcza jak chodzilam itp. Wyczytałam że może to być rozchodzące sie spojenie łonowe, i jest to dolegliwość prowadzaca nawet do cesarki w jakichś tam ekstremalnych przypadkach ; )) I jak taki ból się powtarza często to lekarz może przepisać do noszenia taki pas ciążowy. Ale póki co się nie powtórzyło.

Danusia, ja zawsze spalam na brzuchu i teraz bardzo staram się przyzwyczaić do spania na boku. I nawet jak uda mi się tak zasnąć to budzę się na brzuchu ; ) I od paru dni zauważam że to po prostu robi się niewygodne, budzę się z takim poczuciem jakby mi coś "leżało na żołądku" i pewnie to macica mi naciska na wszystko tam ;)

reklama
brownagula Ja mam zniszczone zęby strasznie chemią ( praca) i w wieku 30 lat juz paru nie mam...poza tym mam słabe szkliwo, za to do wyrwania korzenie ohoooo trzymajcie narody :-(istna klęska...
Ktoś mi dzisiaj smaka narobił na śledziki i zaraz będę wcinać mniaaaam Kupiłam sobie jeszcze lody obiecane wcześniej. Na wieczór chipsy z dipem więc mieszanka wybuchowa ale mam nadzieje ze jakoś wytrwam :-) Tak mi się chciało ostatnio gruszek więc kupiłam i co? 2 już sa w koszu ehhhh Nie lubie marnować jedzenia...szafa ogarnięta więc zakładam nogi na pufkę i odpoczywam. Luby ma jakieś 2 filmy a jeszcze w tv o 20 ma być fajny także lux. Cieplutko w domku a na dworze taka zimnica. Piękne miłego wieczorku pewnie do jutra :*
edit. Ayran ja też uwielbiam na brzuchu ale coraz częściej jest mi ciężko i samoistnie się przekręcam, może też nie mogę spać w nocy bo nie mam swojej pozycji, ale zasnąć muszę na brzuszku :) a co do bólu nie strasz kobieto :) bo Ja też miałam tak wczoraj :*

Ostatnia edycja:
Do góry