reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Iwonaimaja nie przejmuj sie takimi głupotami bo nie warto.

Dziewczyny ja wlasnie upiekłam sernik na jutro do pracy. Pierwszy raz i z przepisu z bloga "moje wypieki", wyrósł jak dziki i opadł teraz :(
Zobaczymy jak wystygnie....

reklama
Hej Dziewczyny!
Ja żyję, czytam i generalnie wszystko u mnie ok. Od czwartku do niedzieli byłam u moich rodziców. Z mamą pojechałyśmy do domu niezyjących dziadkow i zrobiłyśmy tam porządek bo znalazł się kupiec na całą działkę. Ja skaczę z radości bo to dodatkowa kasa na wykończenie domu. Czas u rodziców leciał jak szalony. A od wczoraj wróciłam do pracy i tak mi ciężko się przestawić na poranne wstawanie, ze wieczorem to padam. Na szczęście się nie przemęczam i mogę tak pracować:)
Zaakceptowaliśmy projekt elektryki domu i deweloper przystępuje do jej zakładania i kladzenia tynków więc krok w przód ogromny. Pani projektantka powiedziała, ze na wykończenie domu potrzeba 4 miesiące z jej ekipą więc jest szansa, ze przeprowadzimy się na poród albo krótko po. Extra:))
iwonaimaja nie przejmuj się !
wichurka który dokłądnie sernik robiłaś?

ja zawsze najpierw studzę przy całkiem zamkniętych, póżniej uchylam delikatnie i dopiero po kilku godzinach wyjmuję. Ja uwielbiam serniki z whiteplate.blogspot.com Zrobiłam chyba wszystkie z tej strony:) Mój ulubiony z jagodami i białą czekoladą:)

nadciśnienie ciążowe - ma/miała któraś z was?... dzisiaj byłam na wizycie, miałam 160/100, dostałam Dopegyt (1 tabletka 4 razy dziennie), jeśli do piątku ciśnienie nie spadnie, to w sobotę do szpitala...
Martwię się :(

Hej!

Karmelowa - Sto Lat Sto Lat dla Synka !!!
Readerle - Współczuję wymiotów i gratuluję takiego prezentu na mikołaja, własne M ;-)
Iwonaimaja - ale ludzie mają tupet nosz kurde. Ale nie przejmuj się, nie warto.
Wichurka - Mam nadzieję, że sernik wyszedł ok.
Martuska - Gratuluję postępów w Waszym nowym domku ;-) i że znalazł się kupiec na dom po dziadkach ;-)
Nana7ma - ja mam zazwyczaj za niskie ciśnienie więc nie pomogę ;-(

Oj dzisiaj mała dała popalić, chciałam ją uśpić bo ledwo łaziła a ta nic, później ze zmęczenia płacz o byle co. Wieczorem ją umyłam po kolacji, nie kładłam tylko byłam ciekawa kiedy w końcu padnie. Usnęła o 20 20, już nie miała siły po prostu. Pozostaje mi się pogodzić z myślą, że odstawienie smoka - to brak drzemki w dzień.

Dobranoc

Dziewczyny , ważne !!!!!

Silny i długotrwały stres w ciąży może być groźny dla dziecka. Adrenalina może wywołać skurcze macicy i przedwczesny poród. Poza tym kiedy się denerwujesz, dziecko otrzymuje mniej tlenu i substancji odżywczych, a z twojego organizmu przenikają do niego tzw. hormony stresu - kortykosterydy i katecholaminy. Pamiętaj też, że dziecko mamy, która dużo się denerwuje, może po urodzeniu być bardzo płaczliwe.

nie pamiętam na jakiej stronie. skopiowałam i wyslalam slubnemu żeby mi na nerwa nie działał :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Sernik w smaku bardzo dobry, zakała niby nie ma. Tylko przypalony z góry lekko przez mój ukochany piekarnik. Juz nie pierwszy raz przypieka mi ciasto od góry mimo ze wyłączam gore. Ahh
Za to tartę jablkowa spalilam zupełnie. Mój M skwitował jednym zdaniem "ciąża nie służy Ci do pieczenia ciast kochanie"...

Do góry