reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Dziewczyny , ważne !!!!!

Silny i długotrwały stres w ciąży może być groźny dla dziecka. Adrenalina może wywołać skurcze macicy i przedwczesny poród. Poza tym kiedy się denerwujesz, dziecko otrzymuje mniej tlenu i substancji odżywczych, a z twojego organizmu przenikają do niego tzw. hormony stresu - kortykosterydy i katecholaminy. Pamiętaj też, że dziecko mamy, która dużo się denerwuje, może po urodzeniu być bardzo płaczliwe.

znakiem tego muszę się mniej stresować i denerwować... hmm... a to ciekawe... trzeba chyba znaleźć jakieś zajęcie, bo siedze w tym domu i myślę oczywiście tylko o problemach...

Sernik w smaku bardzo dobry, zakała niby nie ma. Tylko przypalony z góry lekko przez mój ukochany piekarnik. Juz nie pierwszy raz przypieka mi ciasto od góry mimo ze wyłączam gore. Ahh
Za to tartę jablkowa spalilam zupełnie. Mój M skwitował jednym zdaniem "ciąża nie służy Ci do pieczenia ciast kochanie"...

nie przejmuj się Kochana :) do trzech razy sztuka, nastepne ciasto na 100% Ci się uda :) a może to wina piekarnika? mój nie piecze od spodu i też mam problem :/

wichurka, serniki niestety często opadają. Ja kiedyś na stronce moje wypieki przeczytałam post o pieczeniu sernika idealnego. Były tam rady dot. pieczenia, przygotowywania itp. I była tam taka pozytywna myśl - żeby się nie przejmować, bo nie ma opcji zakalca przy serniku. To nie jest "zwykłe" ciasto;-) myślę, że w smaku i tak będzie dobry:-)

Witajcie! Ja dopiero do domu wrocilam. Padam normalnie. Jesli chodzi o fb do do kogo wyslac moj link,zebym mogla dolaczyc do grupy? I drugie pytanie mam odnosnie tego,czy znajomi beda widzieli,ze jestem w takowej grupie i co pisze?

Buzia dla Was
Nie, nic nie widać :) nawet sama grupy nie znajdziesz ani nikt jej nie widzi bo to "tajna grupa" :p

Iwonaimaja nie przejmuj sie takimi głupotami bo nie warto.

Dziewczyny ja wlasnie upiekłam sernik na jutro do pracy. Pierwszy raz i z przepisu z bloga "moje wypieki", wyrósł jak dziki i opadł teraz :(
Zobaczymy jak wystygnie....
Ojj... Z sernikiem nie pomogę bo nie lubię i nie robię :/

Dziewczyny , ważne !!!!!

Silny i długotrwały stres w ciąży może być groźny dla dziecka. Adrenalina może wywołać skurcze macicy i przedwczesny poród. Poza tym kiedy się denerwujesz, dziecko otrzymuje mniej tlenu i substancji odżywczych, a z twojego organizmu przenikają do niego tzw. hormony stresu - kortykosterydy i katecholaminy. Pamiętaj też, że dziecko mamy, która dużo się denerwuje, może po urodzeniu być bardzo płaczliwe.

nie pamiętam na jakiej stronie. skopiowałam i wyslalam slubnemu żeby mi na nerwa nie działał :-)
ja mojemu przeczytałam :p niech sobie wybije do głowy :p

ja sie kompletnie nie znam na tym , ale mozna by zrobic grupę zamknietą jakos tak. ale fakt, na fb jest bezpieczniej
tutaj już mamy grupę zamkniętą plus to co na fb jest :)

A ja dzisiaj M zagoniłam do pomocy :D wysprzątaliśmy kuchnię, ale jestem dumna bo dzielnie mi pomagał ;) wyciągał wszystko, wycierał i układał :D znaleźliśmy prezenty ślubne o których dawno zapomnieliśmy :p i ile miejsca w szafkach się zrobiło... :D ale teraz padam na pysk, zaraz się kąpać i spać, więc dobranoc :*

wichurka narobilas mi ochoty na sernik:) I teraz o nim mysle:) a przed ciaza nie bylam jakas sernikowa, a teraz:) nagle jakies inne ochoty:)

tutaj już mamy grupę zamkniętą plus to co na fb jest :)

A ja dzisiaj M zagoniłam do pomocy :D wysprzątaliśmy kuchnię, ale jestem dumna bo dzielnie mi pomagał ;) wyciągał wszystko, wycierał i układał :D znaleźliśmy prezenty ślubne o których dawno zapomnieliśmy :p i ile miejsca w szafkach się zrobiło... :D ale teraz padam na pysk, zaraz się kąpać i spać, więc dobranoc :*[/QUOTE]

bo odnosiłam sie do wpisu iwonamaja, że ktos sobie bezczelnie tu wchodzi i literowki komentuje.

Dzien Dobry Kobietki!

Do srody jest pod gorke, jak juz robocza sroda minie to z gorki, w szczegolnosci w tym tygodniu bo w piatek przychodze na tylko 3 godzinki :D:D.

Wczoraj dostalam powera po pracy i wysprzatalam caly salon! Az sie nie moglam nadziwic :D pozostalo konserwatorium, ale to maz obiecal, ze mi pomoze bo tam duzo pajakow mieszka :/, lazienka i sypialnia i swiateczne porzadki zakonczone!! Najwazniejsze jest jednak to, ze najgorsze mam juz za soba czyli kuchnie i salon :)

Milego dnia Kochane :)

Cześć dziewczyny. Pisałam z Wami jakiś czas temu. Produkcja postów na tym wątku jest imponująca, a ja niestety nie jestem w stanie tego ogarnąć. Więc żegnam się na razie. Może jeszcze kiedyś wrócę. Na tą chwilę życzę wszystkim Wesołych Świąt oraz bezproblemowego przebiegu ciąży do rozwiązania.

witam środowo:-) w radiu leci piosenka świąteczna i się cieszę jak głupia:-D
Lena_no też mam ten problem ale postanowiłam mamie kupić coś z naturalnych kosmetyków bo jest alergikiem jakieś mydełko aleppo czy coś w tym stylu a tacie wino albo perfum:tak:
z teściami będzie większy problem ale tak myślę że czasami chodząc po sklepach coś wpadnie w oko i już problem z głowy ostatnio widziałam w Carrefour pięknie zapakowane ręczniczki takie świąteczne fajne to było ale jeszcze nie kupowałam
iwonaimaja co za bezczelni ludzie:szok: ale olej to:tak:
wichurka82 ja uwielbiam zakalec w serniku:-D
a dziś też piekę ciasto ale idę na łatwiznę i robię marchewkowe;-) rodzice dziś przyjadą dopiero na urodziny jeszcze zrobie takie desery z galaretką owocami i lodami nie mam ochoty na długie stanie w kuchni:zawstydzona/y:

reklama
Witam sie juz z pracy.
Wczoraj taka bylam padnieta, ze zasnelam o 9 i z mezem sie juz nie zobaczylam. Dzisiaj pewnie tez go nie zobacze :(
Znow nie wiem co na obiad ugotowac :p

gwiazdeczka zgadzam sie co do srody i zazdriszcze tych 3 godzin w piatek! Ja niestety caly dzien bede musiala wysiedziec, ale z mysla, ze weekend :D Fuj, nie lubie pajakow :/

mi_lva mnie tez ta magia swiat cieszy :D Zaluje tylko, ze sniegu nie zobacze :(

Do góry