reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

oj nie zauwazyłam..to też masz niewesoła przeszłośc. tez mam stresa co wizyte a latam co 2 tygodnie do lekarza, bo sie boje i co wizyte wychodze uśmiechnięta od ucha do ucha (wsumie to wychodzimy bo chodze z mężem) także sie nie martw :) a poznałas przyczyne poronienia? U mnie obecny lekarz stwierdził ze to problem z krzepliwością krwi tzw zespół antyfosfolipidowy, teraz robie sobie codziennie zastrzyki z heparyny i jem acard i duphaston jeszce przez chwile i poki co jest super :)

no właśnie to problem, bo miałam zabieg dopiero 4 dni po tym jak się dowiedziałam, że noszę martwe dzidzi... i do tego czasu trochę ze mnie spadło krwi i wg za pomocą tabletek, przy zabiegu okazało się, że maluszka nie ma... badania nic nie wykazały. bylam na usg 13.11, a dzień wcześniej wyszłam ze szpitala do 12.11 brałam luteine dowcipnie, a po wyjściu ze szpitala duphaston, dziś rano wzięłam ostatnią tabletkę. Dziewczyny lecę się szykować. 3majcie za mnie kciuki, dam znać pewnie wieczorem.

monikaaaj i mi_lva zapomniałam zapytać, a jak u Was? Czujecie ruchy? :)

Ostatnia edycja:
reklama
No ja też własnie nie wiem czy sobie juz wkrecam bo tam bardzo chce poczuc czy czuje, takie delikatne skrzydełka motylka w środku, zwykle pod wieczór jak tak na wpół leże wpół siedze... na świeta juz mam nadzieje bede pewna ze to TO :) to czekam równiez na info z wizyty dokładne:) ja miałam teraz w piatek:)

Bajka trzymam kciuki, na pewno wszystko bedzie dobrze!
Monikaaj witaj! Moj chrzesniak to Adas i jest super facet z niego :) ma juz cale 9 miesiecy :)
Lena no wlasnie czemu te weekendy tak szybko leca?:(

Ja dzis na obiad rybe smazona w panierce, ziemniaki i salatka :) A co do ruchow to czuje takie delikatne laskotanie od srodka :)

ja miałam badanie obciążenie glukoza ale nie u nas i wygladalo to tak ze siedziałam w szpitalu wypilam rano pojemnik z glukoza i co godzine mi krew pobierali i patrzeli jak mi cukier spada

witam nowa majowke

Muszę iść zrobić glukozę z obciążeniem jakoś w tym tygodniu lub w przyszłym, podobno to nic smacznego i długo trwa?
dwie godziny :tak: krew, pijesz, po godzinie krew, po dwóch godzinach krew :tak: strasznie słodkie ;-) warto mieć coś słodkiego (baton) na po badaniu ;-) mnie strasznie telepało po badaniu i dopiero lion pomógł odzyskać równowagę cukrową ;-) zapytać też laboratorium, u mnie można było dodać soku z cytryny by zrobić lemoniadę i łatwiej wypić ;-)

Witam :)

U mnie wszystko w porządku :-D wydaje mi się, że coś tam już czuję w brzuszku, ale nie są to jeszcze wyraźne kopniaczki....

Zaczął się grudzień, więc oficjalnie mogę już słuchać kolęd, wieszać gwiazdki, choinki i cieszyć się tym cudownym czasem...:-D

Dostaliśmy od rodzinki biokominek, tak strasznie się cieszę!!! Nie możemy przecież mieć w bloku prawdziwego kominka, a to zawsze jakaś namiastka :-D

O dzięki za info co do glukozy- czeka mnie widać mało przyjemna posiadówka w przychodni :dry:
Ja już po obiedzie- rosół dziś zjadłam, więc zapewne za 2 godzinki już w lodówce będę siedzieć za czymś do jedzenia:-D
Właśnie kupiłam z fb przewijak za 20zł :-) W sklepie widziałam za takie za 70zł więc uważam że jak na nieużywany to dobry zakup, i motyw uniwersalny:-D
1466226_711688915508814_497010039_n.jpg

Załączniki

• 1466226_711688915508814_497010039_n.jpg
    1466226_711688915508814_497010039_n.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 81
Hej monikaaj!

Hehe, ja nie czuję ruchów :p.
Chociaż wczoraj pod prysznicem poczułam coś mocnego ale to chyba niemożliwe, jest dużo bodźców - woda itd. więc łatwo się pomylić, poza tym to było za mocne na to co mówicie że teraz się powinno czuć :p.

Ah, wiecie co, myślę że ubranka to jeszcze, ale przejmować się płcią przy wyborze wózeczków i innych akcesoriów to dla mnie jest już bez sensu :p. Chociaż ja tam uwielbiam biel i kremowy na małych dzieciorach, i podobają mi się i w ubrankach, i najchętniej bym chciała biały wózeczek, ale pewnie po dwóch spacerach będzie czarny więc odpada xD.

reklama
No to dzisiaj wracam do rzeczywistości:-D:zawstydzona/y:
dziękuję wszystkim i każdej z osobna za życzenia i gratulacje :-D
gwiazdeczka pisałaś o stanikach, że piersi za szybko rosną, mój moje określił parę dni temu jako „cuda natury”:-D

jakbym zjadła sobie pomidorowej...

Ayran co do ruchów dziecka, gratuluję! Mi z kolei śniło się że mój Bąbel kopał mnie od środka, ale to tak mocno, że jego nóżka wystawała z mojego brzucha aż do kolanka, a ja próbowałam wciskać ją z powrotem. Z jednej strony cieszyłam się jak widziałam tą maleńką stópkę i paluszki, ale z drugiej byłam przerażona że aż tak wystaje... może to znak że Bąbel już się rusza, ale ja przez moje pokłady tłuszczyku jeszcze nic nie czuję :-p

Karoli gratuluję chłopczyka;-)
wichurka mam nadzieję, że jesteś spokojniejsza? Chociaż pewnie na dobre się uspokoisz dopiero po wizycie
mi-lva okres do 4 miesiąca? Dłuuugo Cię trzymało:szok:
brownagula to ja jak nie umyję włosów co drugi dzień to na następny już mi się robią takie ropne krosty, a boli jak cholera... chciałabym myć włosy max 2 razy w tygodniu, jak to było jeszcze za czasów mojego gimnazjum, ale to chyba było i już nie wróci...
futurystka ja na placki ziemniaczane też ziemniaki przepuszczam przez maszynkę i na pyzy też tak próbowałam i też były pyszne;-)
Aśku ale wesoło masz z tym swoim Mrówkiem, takie dziecko to skarb:-)
Makao głowa do góry, chłopiec czy dziewczynka, każde będzie kochane. A tak jak dziewczyny pisały na innym wątku, lekarze utrzymywali do ostatniej chwili jedna płeć, a wychodziło z brzuszka całkiem co innego, także nigdy nic nie wiadomo:tak:
na kawę też mam dziś ochotę... ale że idę do endokrynologa i tam zawsze mierzą ciśnienie, to się powstrzymam, żeby wyszło naturalne
pampuszek ja do mojego bąbla też czasami coś pogadam, chociaż pewnie jeszcze nie słyszy:tak:
funia po części wiem co przeżywasz, mam dwóch młodszych braci i jak byli w wieku -naście lat to w domu często tornada były:-D
readerle wesele to jeszcze hoho przed nami planujemy najwcześniej za dwa lata. A wcześniej to na pewno cywilny, i może właśnie cywilny połączymy ze chrzcinami. Trzeba będzie to dokładnie przemyśleć:confused:
bajka może i masz rację, jak przestaniecie zwracać na niego uwagę, to może smarkacz zacznie się normalnie zachowywać, bo stwierdzi że jego wybryki i tak nie robią na nikim wrażenia i szkodzi sam sobie. Tak jak z wychowywaniem dzieci: na histerię nie reagować, za dobre zachowanie chwalić:tak:
madziulek zapewne musi być to cudowne tak czuć własnego bobasa:zawstydzona/y: zazdroszczę...
monika witam wśród majówek, ja głogów-wschowa to mamy do siebie rzut beretem;-)

na obiad były naleśniki :tak:przyszła teściowa wyciągła pyszny dżemik własnej roboty mniam mniam:-D

bóle głowy... teraz odpukać jakoś mi minęły. Tak sobie myślę, że mogły być spowodowane za słabymi okularami, bo jak patrzyłam w dal to musiałam mrużyć oczy, albo jak jechałam samochodem to taka skupiona że nie słyszałam co pasażerowie o mnie mówili. Apotem jak już miałam te nowe, troszkę mocniejsze szkła, to też oczy musiały się przyzwyczaić i ten ból głowy od tego

a na 16 mam do endokrynologa, wyniki wyszły super (tsh 1.22) ale kazał przyjechać, to chyba znów będzie mi usg tarczycy robił bo mam tam stan zapalny, z którym będę żyć do końca, i kolejna stówka pójdzie...:dry:

10 dni do usg! Ehhhh czuję że będzie się ciągło...:-(

przepraszam, że tak chaotycznie, ale nic na to nie poradzę, pierścionek na palcu zajmuje całą moją uwagę:zawstydzona/y::-D

zaczynamy 16 tydzień! juupi!:-D

Ostatnia edycja:
Do góry