już jakiś czas temu pisałam... chodzi o to, że aktualnie mamy dwa mieszkania: jedno, w którym mieszkamy - kupiliśmy je 2 lata temu i na nie braliśmy hipotekę. I drugie mieszkanie: spadek po zmarłym dziadku.sorry ale moze cos przeoczylam, lub niedoczytalam ale czy jest problem z uzyskaniem hipoteki na mieszkanie ktore checie sprzedac czy kupic?
No i chcieliśmy dwa mieszkania zamienić na większe, od dewelopera. Plan był taki, że sprzedajmy mieszkanie po dziadku, hipotekę z naszego przenosimy na mieszkanie od dewelopera, sprzedajemy to nasze i dokładamy do nowego mieszkania.
Niestety plan nie wypalił, bo na mieszkaniu ze spadku nie można założyć księgi wieczystej, o czym możesz poczytać już w kilku moich powyższych postach no ogólnie masakra i oboje jesteśmy nie dość, że załamani, to rozczarowani... jednak w Polsce to zrobią wszystko żeby utrudnić ludziom życie..
ja jestem wielkim miłośnikiem ziaji i mam właśnie niedaleko dwa firmowe sklepy wybór dużo większy niż w drogeriach, ceny świetne i zawsze dodają gratisyniedawno otworzyli mi w tesco sklep ziaji ;-) czas się wybrać i sprawdzić jak wyglada cenowo ;-) bo do tej pory zamawiałam na ich stronie ;-) w sklepach niestety średni wybór (szczególnie kosmetyków dla dzieci) ;-)