padłamja miałam być Agnieszka bez względu na pleć
właśnie zaliczyłam pierwsze rzyganko. lepiej póżno niż wcale;-)
iwonaimaja masakra z tymi częściami ciała u MH, ciagle się gubią, zwłaszcza u tych starych modeli, i łamią się te końcówki od rąk
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
padłamja miałam być Agnieszka bez względu na pleć
hej kobietki, jeden dzień a tyle, żeście napisały, że nie nadążam!my już w domku nareszcie!
w szpitalu to naprawdę można się dopiero rozchorować, a wiecie się dowiedziałam, że oni trzymają kobiety ciężarne 3doby bo to im się opłaca bo dopiero po 3dobie mają płacone 150% od funduszu oO.
kurczę... to chyba wasza sprawa jak nazwiecie swoje dziecko?A mnie raz moja mama wkurzyła, jak się dowiedziała że chcę dać chłopakowi Kuba to skomentowała "Jakby się babcia dowiedziała to by się w grobie przewróciła, bo raz jak jej powiedziałam że takie chcecie imię dla chłopaka, to zaczęła wyzywać czy innego imienia nie ma..."
ja uwielbiam z ziaji kosmetyki mają do każdego wiekuDziewczęta, a tak z innej beczki... jakie kremy do twarzy polecacie, takie na 30+ na zmarszczki???
a ja kiedyś poszłam na ostry dyżur to od razu poszłam na usg... nikt mnie zatrzymywać na oddziale nie chciał pewnie zależy od szpitalaoj wiem.... cala ciaze z synkiem w szpitalu bylam..
a wiecie co u nas najlepsze jest w szpitalu? idziesz w nocy na IP i nie zrobią ci usg bo mówią że go nie ma na izbie przyjęc tylko na oddziale i rano mogą zrobić ale to trzeba zostać na oddziale... i idziesz na ten oddzial i najczęściej na 3 dni wlasnie...
dopiero pod koniec ciąży z synkiem widziałam ze na tej izbie przyjęć jest w szafeczce takie usg antyk - ale jest - i nawet raz mi rezydent zrobil (pewnie nie wiedział ze maja inne zwyczaje)
a wiedziałyście ze taki gin na nocnym dyżurze za ten właśnie dyżur dostaje wynagrodzenie równowarte miesięcznej pensji pielęgniarki lub ratownika medycznego?
fajnie nie?
Dzien dobry,
witam nowa majoweczke.
Danusia wyglada na to, ze w Kanadzie sluzba zdrowia jest dobrze zorganizowana. Dlaczego pojscie na zwolnienie by Cie duzo kosztowalo.
Pewnie taka maja polityke, dobrze dbaja o pacjenta, nie kaza mu placic, ale skads kase tez musza miec przeciez.
Gdzie pracujesz?
Dziewczyny, nie schizujcie, nie stresujcie sie. Ja nie wiem moze z wiekiem i przez tragedie, ktore znam troche mi sie myslenie zmienilo, ale przeznaczenia sie nie przeskoczy, co ma byc to i tak bedzie i my na to wplywu nie mamy. Kazda z nas chcialaby, zeby wszystko bylo dobrze, to oczywiste. Najwazniejsze to na ten moment byc cieszyc sie swoim stanem i odganiac czarne mysli, bo z kolei mozna na siebie sciagnac.
Miałam dziś dość ciężką noc, najpierw obudziłam się przed 1 z powodu bólu brzucha i musiałam lecieć do kibelka. Coś mi chyba źle na żołądku siadło, zdaje się, że wczorajszy mcdonalds A potem obudziłam się po 5 i przewracałam z boku na bok z pół godziny na pewno, nie mogłam sobie pozycji znaleźć.
Wklejam ogrodniczki, które dostałam od siostry:
Zobacz załącznik 592725
Są maciupeńkie, więc nie wiem, czy w ogóle uda mi się je założyć bobkowi. A w ogóle dziś w dzień dobry tvn ludzie mówili, jak mają na imię i co ono znaczy, czy je lubią itd. I jak babka powiedziała, że ma na imię Zofia to mi łzy poleciały. Nawet teraz mnie to wzrusza
A z chińskiego kalendarza wychodzi mi chłopak
A ja właśnie wróciłam z zakupów, musiałam sobie jakiś stanik kupić, bo praktycznie chodzę w jednym, reszta zrobiła się za ciasna ...
Kupiłam też w textilu pościel, fajną promocję mają, super wzory i tylko 19,99 zł
Te spodeneczki tak mi wpadły w ręce, że nie wytrzymałam...
Zobacz załącznik 592765
Może na zdjęciu szału nie robią i wyglądaja na duże, ale w rzeczywistości są cudne i takie maleeeeńkie Ja już chcę mieć moje dzieciątko przy sobie ))
Chcę sobie spodnie też kupić, bo wszystkie mnie cisną ;/ a w legginsach powoli podwiewa mi tyłek
Wyszukałam te: http://www.allegro.pl/rurki-ciazowe-niebieski-jeans-nowy-model-r-s-i3675452716.html
co o nich myślicie?
no kiepsko możemy sprzedać to mieszkanie, ale komuś za gotówkę, bo żaden bank nie udzieli hipoteki na mieszkanie na którym nie można księgo wieczystej założyć...
no ale, to nasze kochane państwo... jest nowy program "Mieszkanie dla Młodych" - zakup tylko na rynku pierwotnym. Do tego uwalamy z rynku wtórnego kredyty na mieszkania bez KW uchwałą Sądu Najwyższego gdyby komuś poza programem przyszło do głowy kupować tańsze mieszkanie na rynku wtórnym. A dlaczego ? Bo poprzedni program "Rodzina na swoim" nie sprawdził się gdyż np w IV kw. 2012 aż 48% kredytów poszło na rynek wtórny.
No i taka polityka naszego państwa - to nie ludziom ma się lepiej żyć, ale bankom, deweloperom i politykom :/
ja jestem załamana... bo jak już znajdzie się rzeczywiście ktoś, kto kupi to mieszkanie, to za kwotę duuużo niższą... no i tym sposobem wszystkie nasze plany poszły się ****ć.
Dziewczęta, a tak z innej beczki... jakie kremy do twarzy polecacie, takie na 30+ na zmarszczki???