reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

ja miałam być Agnieszka bez względu na pleć
padłam:-D

właśnie zaliczyłam pierwsze rzyganko. lepiej póżno niż wcale;-)

iwonaimaja masakra z tymi częściami ciała u MH, ciagle się gubią, zwłaszcza u tych starych modeli, i łamią się te końcówki od rąk

reklama
hej kobietki, jeden dzień a tyle, żeście napisały, że nie nadążam!my już w domku nareszcie!
w szpitalu to naprawdę można się dopiero rozchorować, a wiecie się dowiedziałam, że oni trzymają kobiety ciężarne 3doby bo to im się opłaca bo dopiero po 3dobie mają płacone 150% od funduszu oO.

oj wiem.... cala ciaze z synkiem w szpitalu bylam..
a wiecie co u nas najlepsze jest w szpitalu? idziesz w nocy na IP i nie zrobią ci usg bo mówią że go nie ma na izbie przyjęc tylko na oddziale i rano mogą zrobić ale to trzeba zostać na oddziale... i idziesz na ten oddzial i najczęściej na 3 dni wlasnie...:confused2:
dopiero pod koniec ciąży z synkiem widziałam ze na tej izbie przyjęć jest w szafeczce takie usg antyk - ale jest - i nawet raz mi rezydent zrobil (pewnie nie wiedział ze maja inne zwyczaje)

a wiedziałyście ze taki gin na nocnym dyżurze za ten właśnie dyżur dostaje wynagrodzenie równowarte miesięcznej pensji pielęgniarki lub ratownika medycznego?
fajnie nie?

witam
Ja dzisiaj na obiad zrobiłam placki ziemniaczane z sosem gulaszowym:) mój maż lubi ostre ja nie bardzo.
Jeszcze do wizyty 5 dni, ale boję się mega:(
Kciuki za wizytujące :)
Mnie też na chińskim wychodzi chłopak ;)
Co do spania mój maż szedł do pracy i wybudziłam sie koło 6 nie mogłam już zasnac siła chciała poszłam zjadłam danio i o 7 zanęłam do 11 :)
Mnie też pryszcze wychodzą ale nie dużo jedne znikną za jakiś czas kolejne.

aesthete gratki z okazji kolejnego trymetru :)
kurcze może się jeszcze jakoś uda z tym mieszkaniem, trzymam kciuki :)

gwiazdeczka mnie ogólnie piersi krótko bolały spokojnie:)

brownagula oj ja też naczytałam sie takich rzeczy zresztą jestem po jednym obumarciu i mi to nie pomaga bo wiem że wszystko sie zdarzyć może mimo że jestem po genetycznym :(
Dobrego masz męża :D

lotos, a nie spadło już? masz 13 tydzien skończony więc chyba coraz mniej :)

nadzieja u mnie 17 ale to według miesiaczki:)

zosiasamosia ekstra ogrodniczki :D

ewelka nie przejmuj się gadaniem teściów :)

iwonaimaja szkoda słów na teścia jak tak wogóle może mówic :/

Kpe007 ja też się wsłu****e, słysze szczelania pryskania, ale czy to jelita nie wiem ciężko odróżnic :(

brandyy super spodeneczki :)

Joanna23 mnie zemdliło dzisiaj po kakale co tak lubie, ale juz drugi raz w ciąży tak mi się zdarzyło chyba nie podchodzi mi.

Oni mają kase za leżenie i przez to.Chociaz ja jak poszłam na IP to mnie zbadał gi n i mówi, że w szpitalu bym została a ja mówie ze wole w domu i tylko oświadczenie podpisałam.

kotka będzie dobrze skoro nic więcej się nie dzieje leż;-)

Kasiek ja też smaruje się tylko nivea po nim mam gładką twarz :)

A mnie raz moja mama wkurzyła, jak się dowiedziała że chcę dać chłopakowi Kuba to skomentowała "Jakby się babcia dowiedziała to by się w grobie przewróciła, bo raz jak jej powiedziałam że takie chcecie imię dla chłopaka, to zaczęła wyzywać czy innego imienia nie ma...":crazy:
kurczę... to chyba wasza sprawa jak nazwiecie swoje dziecko? :eek:

Dziewczęta, a tak z innej beczki... jakie kremy do twarzy polecacie, takie na 30+ na zmarszczki???
ja uwielbiam z ziaji kosmetyki :) mają do każdego wieku :)

oj wiem.... cala ciaze z synkiem w szpitalu bylam..
a wiecie co u nas najlepsze jest w szpitalu? idziesz w nocy na IP i nie zrobią ci usg bo mówią że go nie ma na izbie przyjęc tylko na oddziale i rano mogą zrobić ale to trzeba zostać na oddziale... i idziesz na ten oddzial i najczęściej na 3 dni wlasnie...:confused2:
dopiero pod koniec ciąży z synkiem widziałam ze na tej izbie przyjęć jest w szafeczce takie usg antyk - ale jest - i nawet raz mi rezydent zrobil (pewnie nie wiedział ze maja inne zwyczaje)

a wiedziałyście ze taki gin na nocnym dyżurze za ten właśnie dyżur dostaje wynagrodzenie równowarte miesięcznej pensji pielęgniarki lub ratownika medycznego?
fajnie nie?
a ja kiedyś poszłam na ostry dyżur to od razu poszłam na usg... nikt mnie zatrzymywać na oddziale nie chciał :) pewnie zależy od szpitala :)
no i tak, pensje mi są znane :p szkoda, że wcześniej nie wiedziałam ile lekarze zarabiają, bo bym na medycynę startowała :p

dzięki dziewczyny za słowa otuchy, ale jesteśmy raczej na straconej pozycji... :(

szyszunia dla mnie i tak ginekolog i dentysta to dwa najmniej przyjemne zawody :D
albo powołania lekarskiego nie mam...:-D
A ja jutro jadę po spodnie rureczki jeansy ciążowe :-)
bo zostały mi dwie pary spodni, w które się mieszczę z zapięciem rozporka i guzika, w tym jedne a'la alladynki więc do kozaków nie bardzo..

i skleroza to siostra moja rodzona, poszłam na zakupy, a przy kasie się okazało że nie wzięłam portfela :confused2: no myślałam że się ze wstydu spalę, i się poryczę z nerwów... ja nie wiem o czym myślałam wychodząc z domu...
I tak się wkurzyłam że poodnosiłam zakupy na miejsce i wróciłam do domu i już nie poszłam drugi raz...:confused2:
ostatnio coraz częściej mi się zdarza zapominać o zabieraniu czegoś ważnego z domu...:-(

Dzien dobry,
witam nowa majoweczke.
Danusia wyglada na to, ze w Kanadzie sluzba zdrowia jest dobrze zorganizowana. Dlaczego pojscie na zwolnienie by Cie duzo kosztowalo.
Pewnie taka maja polityke, dobrze dbaja o pacjenta, nie kaza mu placic, ale skads kase tez musza miec przeciez.
Gdzie pracujesz?

Dziewczyny, nie schizujcie, nie stresujcie sie. Ja nie wiem moze z wiekiem i przez tragedie, ktore znam troche mi sie myslenie zmienilo, ale przeznaczenia sie nie przeskoczy, co ma byc to i tak bedzie i my na to wplywu nie mamy. Kazda z nas chcialaby, zeby wszystko bylo dobrze, to oczywiste. Najwazniejsze to na ten moment byc cieszyc sie swoim stanem i odganiac czarne mysli, bo z kolei mozna na siebie sciagnac.

No tak sama bylam w szoku i tylko czekam jak nam jakis rachunek za cale leczenie przysla:-p Ale to chyba taka polityka prorodzinna. Jak chodzilismy z mezem do kliniki bezplodnosci to tam tez nie musielismy placic. Za to zwolnienie z pracy chorobowe lub niezdolnosc do pracy jakies 25-35$ wiec da sie przezyc.

Ja pracuje, w finansach pewnej firmy, jestem analitykiem.

A co do tych MH to moje siostrzenice uwilebiaja. 5-cio latka kopiuje wszystko po 8-latce wiec jest SZAL!!!
Ja to jestem przerazona troche w jakim kierunku te zabawki zmierzaja. Nie podaba mi sie ze male dziewczynki interesuja sie wampirami, duchami czy wilkolakami... co to sie porobilo:szok:

Miałam dziś dość ciężką noc, najpierw obudziłam się przed 1 z powodu bólu brzucha i musiałam lecieć do kibelka. Coś mi chyba źle na żołądku siadło, zdaje się, że wczorajszy mcdonalds :sorry: A potem obudziłam się po 5 i przewracałam z boku na bok z pół godziny na pewno, nie mogłam sobie pozycji znaleźć.
Wklejam ogrodniczki, które dostałam od siostry:
Zobacz załącznik 592725
Są maciupeńkie, więc nie wiem, czy w ogóle uda mi się je założyć bobkowi. A w ogóle dziś w dzień dobry tvn ludzie mówili, jak mają na imię i co ono znaczy, czy je lubią itd. I jak babka powiedziała, że ma na imię Zofia to mi łzy poleciały. Nawet teraz mnie to wzrusza ;)
A z chińskiego kalendarza wychodzi mi chłopak :)

Sliczne porteczki, super prezent:tak:

A ja właśnie wróciłam z zakupów, musiałam sobie jakiś stanik kupić, bo praktycznie chodzę w jednym, reszta zrobiła się za ciasna ...

Kupiłam też w textilu pościel, fajną promocję mają, super wzory i tylko 19,99 zł :)

Te spodeneczki tak mi wpadły w ręce, że nie wytrzymałam... :p
Zobacz załącznik 592765
Może na zdjęciu szału nie robią i wyglądaja na duże, ale w rzeczywistości są cudne i takie maleeeeńkie :) Ja już chcę mieć moje dzieciątko przy sobie :)))

Chcę sobie spodnie też kupić, bo wszystkie mnie cisną ;/ a w legginsach powoli podwiewa mi tyłek :p
Wyszukałam te: http://www.allegro.pl/rurki-ciazowe-niebieski-jeans-nowy-model-r-s-i3675452716.html

co o nich myślicie? :)

te tez piekne, a ja na razie zero ciucha czy jakiegos sprzetu dla dzidzi, moze na swieta zaczne bo poza mezem to nie mam w sumie komu prezentu zrobic.

no kiepsko :( możemy sprzedać to mieszkanie, ale komuś za gotówkę, bo żaden bank nie udzieli hipoteki na mieszkanie na którym nie można księgo wieczystej założyć... :(
no ale, to nasze kochane państwo... jest nowy program "Mieszkanie dla Młodych" - zakup tylko na rynku pierwotnym. Do tego uwalamy z rynku wtórnego kredyty na mieszkania bez KW uchwałą Sądu Najwyższego gdyby komuś poza programem przyszło do głowy kupować tańsze mieszkanie na rynku wtórnym. A dlaczego ? Bo poprzedni program "Rodzina na swoim" nie sprawdził się gdyż np w IV kw. 2012 aż 48% kredytów poszło na rynek wtórny.
No i taka polityka naszego państwa - to nie ludziom ma się lepiej żyć, ale bankom, deweloperom i politykom :/
ja jestem załamana... bo jak już znajdzie się rzeczywiście ktoś, kto kupi to mieszkanie, to za kwotę duuużo niższą... no i tym sposobem wszystkie nasze plany poszły się ****ć. :baffled:

sorry ale moze cos przeoczylam, lub niedoczytalam ale czy jest problem z uzyskaniem hipoteki na mieszkanie ktore checie sprzedac czy kupic?

Dziewczęta, a tak z innej beczki... jakie kremy do twarzy polecacie, takie na 30+ na zmarszczki???

Ja uwielbiam kremy Ziaji. Polskie bardzo niedocenianie, dla mnie rewelacja ja teraz uzywam do cery tlustej i mieszanej krem nawilzejacy ( wiek 34). Bo skore najlepiej nawilzac w kazdym wieku a te kremy niby na zmarszczki wlasnie to robia:-) a i kosztuja grosze

I tez sprawdzilam plec i wyszla dziewczynka, choc ja mam cicha nadzieje ze bedzie chlopiec, bo u mnie w rodzinie same baby raczej!!! Wiec musimy poczekac do porodu chyba, bo wczesniej sie chyba nie odwaze.
Bedzie Hania albo Jasio!

reklama
ja również jestem przerażona tymi lalkami monster high ;-) no, ale cóż poradzić :eek: jakie bajki, takie zabawki ;-) i dlatego cieszę się, że mam chłopaka ;-) lego, hot wheels jeszcze ujdzie ;-) najwięcej kasy tracimy na figurki żużlowców :-D i na karty piłkarskie liga mistrzów ;-) wychowało się kibica, to trzeba ponieść konsekwencje :-D

koniec wolnego ;-) mecz Zastalu zakończony, więc lada chwila chłopaki wrócą ;-) przez pogodę głowa mnie boli ... eeee ...

kupiłam sobie rogala świętomarcińskiego :sorry: gryza wzięłam, szybko go wyplułam ;-) w tym roku nie jest mi dane zjedzenie tego rogala :-( a tak je lubię i zawsze niecierpliwie na nie czekam :baffled: jednak z Mrówkiem małam lajtową ciążę ;-) wymiotowanko sporadyczne, ale praktycznie wszystko mogłam jeść :baffled: a teraz to loteria :eek:

kurde, zaś dekoder mi się zaciął :wściekła/y: co za badziewie :wściekła/y:

ziaje też lubię :tak: antypespirant dla mnie, dla ślubnego za grosze :tak: i jak za te grosze super jakość ;-) do tego stosuję bloker ;-) pod prysznic żel mam, do intymnej też ziaja ;-) mrówek ma natłuszczający płyn dla dzieci (coś jak oilatum) i normalny dziecięcy też ;-) jak dla mnie czasami warto docenić polskie produkty :tak: krem stosowalam z alg :tak: niedawno otworzyli mi w tesco sklep ziaji ;-) czas się wybrać i sprawdzić jak wyglada cenowo ;-) bo do tej pory zamawiałam na ich stronie ;-) w sklepach niestety średni wybór (szczególnie kosmetyków dla dzieci) ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry