reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam :))
Ja siedzę i sobie od rana licytuję, a przynajmniej obserwuję :)) poluje na blender :p
A tak mi niedobrze, to znaczy mdli mnie że czuje że będzie mój codzienny poranny rytułał:confused2:
A tu dziś jeszcze do zusu zanieść moje l4, i muszę pochodzić po ciucholandach w poszukiwaniu spodni ciążowych...
a jak nie znajdę to muszę się wybrać do c&a bo tam też są ciuszki ciążowe :)
I tańsze niż w h&m a zawsze można przymierzyć a nie jak na allegro...
I mam smaka na chlebek pełnoziarnisty z domowym twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkieweczką mniam, mniam :))
a na obiad przy piątku planuję rybkę, bo barszczyk ukraiński mam ze wczoraj :))

Wracają mi wreszcie smaki ... wczoraj po wizycie kupiłam w lidlu miętowe czekoladki after eight :)
Mąż żartuje "na słodkie Cię wzięło??? nie ! ty masz jeść słone!Ogórki kiszone, śledzie! bo ma być chłop!" :D

Oj, ja też już powiedziałam że przestaję schizować, bo naczytam się głupot o poronieniach,porodach przedwczesnych i różnych chorobach a później tylko z tego wszystkiego mam koszmary i ze stresu nudności:baffled:
a im mniej nerwów to lepiej dla nas :)))

ja dzis kupiłam blender w kauflandzie bo ten zakup chodził mi po głowie od dłuższego czasu, tym bardziej że mężu uwiebia zupy kremy. poszłam po taki z gazetki a wyszłam z innym, mój tata powiedział że to naprawde super zakup. Sencor SHB4360 - Ceneo.pl dałam za niego 70 zł.

co do schiz, to mi niewiele trzeba żeby mieć serce w gardle, wiem , że niewiele mogę zrobić i nie wszystko zależy ode mnie ale nie potrafie sobie z tym stresem poradzić. u mnie w rodzinie jest takie przekonanie ze jesteś w ciąży, rodzisz różowego dzidziusia a jakies powikłania i choroby to są za siedmioma górami i lasami :-(

reklama
aeshete może da się jeszcze coś wymysleć z tym mieszkaniem? kciuki trzymam, zeby się dało.
no kiepsko :( możemy sprzedać to mieszkanie, ale komuś za gotówkę, bo żaden bank nie udzieli hipoteki na mieszkanie na którym nie można księgo wieczystej założyć... :(
no ale, to nasze kochane państwo... jest nowy program "Mieszkanie dla Młodych" - zakup tylko na rynku pierwotnym. Do tego uwalamy z rynku wtórnego kredyty na mieszkania bez KW uchwałą Sądu Najwyższego gdyby komuś poza programem przyszło do głowy kupować tańsze mieszkanie na rynku wtórnym. A dlaczego ? Bo poprzedni program "Rodzina na swoim" nie sprawdził się gdyż np w IV kw. 2012 aż 48% kredytów poszło na rynek wtórny.
No i taka polityka naszego państwa - to nie ludziom ma się lepiej żyć, ale bankom, deweloperom i politykom :/
ja jestem załamana... bo jak już znajdzie się rzeczywiście ktoś, kto kupi to mieszkanie, to za kwotę duuużo niższą... no i tym sposobem wszystkie nasze plany poszły się ****ć. :baffled:

hej kobietki, jeden dzień a tyle, żeście napisały, że nie nadążam!my już w domku nareszcie!
w szpitalu to naprawdę można się dopiero rozchorować, a wiecie się dowiedziałam, że oni trzymają kobiety ciężarne 3doby bo to im się opłaca bo dopiero po 3dobie mają płacone 150% od funduszu oO.

widze ze dziewczyny się pomylily to mój teściu tekstem wyskoczyl on tak i tak do nas przychodzi tylko od swieta nawet bylam zdziwiona ze na moje urodziny przyszedl
ja się prosić nie będę o wizyty im mniej tym lepiej tylko szkoda dziecka bo tylko jednego dziadka ma

moja majka dzisiaj zostawila lalke MH w sklepie bylam po nia spacerkiem wiec zanim wrocilysmy do domu to minelo chyba z pol godziny i w domu zauwazyla ze lalki nie ma wiec szybko w samochod i do sklepu placz nieziemski uspokajałam (myslalam ze jej nie będzie) ze napiszemy list do mikolaja żeby przyniosl nowa na szczęście pani ekspedientka zauwazyla i schowala tylko ze reke gdzies zgubila od lalki

W koncu wymyslilam co na obiad:-D Kasza gryczana z gulaszem i do tego albo ogoreczki, albo buraczki, albo szparagi :-D a moze nwet wszystko na raz.

Asku
rozumiem Twoj bol. Mi tez koncowka sie ciagnie :p Mi pozostala jeszcze 1 godzina i 15 minut :p

dziewczyny znalazłam coś takiego (tabelka na samym dole)TwojeDni.pl - Chłopiec czy dziewczynka? Metody planowania płci.

sprawdźcie czy wam się to zgadza bo jak tak sprawdzam i inne dziewczyny piszą to pasuje:D

nie zgadza się u mnie:wściekła/y:

Wiecie co? Zadzwoniła dzisiaj do mnie położna... nieznajoma... dostała numer w klinice, w której byłam na samym początku ciąży i zaproponowała, żebym ją wybrała jako położną - niedługo zaczyna kolejną bezpłatną szkołę rodzenia w mojej miejscowości, mogę tez wybrać zajęcia u mnie w domu, też bezpłatnie. Jutro mamy się zdzwonić i porozmawiać jak to miałoby wyglądać. Na jej stronie wyczytałam, że jest też doulą i że zajmuje się też bezpłatną opieką poporodową - 6 spotkań do 2 mca życia dziecka.

Powiem szczerze, że w szoku jestem i to pozytywnym, bo trochę sie martwiłam, że rodzić będę w innej miejscowości i położna którą chciałabym mieć przy porodzie, na pewno do mnie do domu przyjeżdżać specjalnie nie będzie... zobaczymy co z tego wyjdzie...

ale super, ciekawe co z tego wyjdzie

no "bitwa o dom" to właśnie na tvnplayerze jest :p a "nasz nowy dom" mi się nie podoba... za to amerykańską wersję uwielbiam i nie ma co porównywać do naszej polskiej :p

kurczę, to u mnie w domu w wc jest ten zapach :p te patyczki bambusowe zanurzone w mango :p a w salonie kwiatowy :D my lubimy takie zapachy :p
poszukam na necie jakieś przepisu na płyn do płukania :) spróbować można, bo ja jednak lubię takie wypachnione rzeczy :-D

ahh! nie wolno używać mydła do mycia twarzy! :> żel do mycia twarzy :D :D

o kurczę, to super :) nic tylko pozazdrościć... do mnie na bank nikt nie zadzwoni, bo chodzę do prywatnego gabinetu gina, a on tam sam siedzi :p

nie no, musisz się upominać o usg? przecież za to płacisz :eek: dla mojego gina to normalne że przychodzę głównie dla tego usg, bo te 3 tyg czekam w niecierpliwości :p i ja tam o nic upominać się nie muszę ;)

a ja zasnęłam przed tv. obudziłam się i już mi się spać nie chce :p
ale mogę was powitać w moim drugim trymestrze :-D ale zleciało :)

brawo! gratulacje z okazji II trymestru

psychicznie źle. mam schizy, że już jest źle..że we wtorek na wizycie dowiem się, że już po wszystkim:(
fizycznie- rano ok a po południu i wieczorem mnie pobolewa...
cały czas plamienia- no może bardziej brudzenie brunatne nawet niż plamienie. ale cały czas.

trzymaj się Kochana!

Dzien dobry,
witam nowa majoweczke.
Danusia wyglada na to, ze w Kanadzie sluzba zdrowia jest dobrze zorganizowana. Dlaczego pojscie na zwolnienie by Cie duzo kosztowalo.
Pewnie taka maja polityke, dobrze dbaja o pacjenta, nie kaza mu placic, ale skads kase tez musza miec przeciez.
Gdzie pracujesz?

Dziewczyny, nie schizujcie, nie stresujcie sie. Ja nie wiem moze z wiekiem i przez tragedie, ktore znam troche mi sie myslenie zmienilo, ale przeznaczenia sie nie przeskoczy, co ma byc to i tak bedzie i my na to wplywu nie mamy. Kazda z nas chcialaby, zeby wszystko bylo dobrze, to oczywiste. Najwazniejsze to na ten moment byc cieszyc sie swoim stanem i odganiac czarne mysli, bo z kolei mozna na siebie sciagnac.

Asku
musze sie przyjzec tym lalkom z monsters' high, bo widzialam reklamy. Ale to chyba dla ciut starszych dzieciakow.

Ja dzis na obiad robie jakas paste al pomodoro, bo mi sie gotowac nie chce. Moze sobie ugotuje spaghetti, a malemu ugotuje troche makaronu z myszka miki, bo chetnie takie glupoty je. A na wieczor zrobie kotleciki z piersi kurczaka.

u nas MH najpierw opanowało starszą, ale teraz Amela - pełen szał. Najlepsze miny mają matki dziewczynek w przedszkolu, które nie mają starszych sióstr jak ona przynosi takiego stwora ze sobą

Aśku to się wykosztowałaś jak dla koleżanki. Choć jeśli to przyszła synowa, to warto inwestować;-)

moja córka jest fanką MH, choć już fascynacja słabnie i zastępuje ją Violetta. Nie napisze ile ma lalek, bo pomyślicie że zwariowałam, ale ona długo była jedynym dzieckiem w rodzinie męża i wszyscy ją rozpieszczali:-D:-D (włącznie ze mną ;-))

mi lva ja miałam w obu wypryski, ale póki co, jesli by porównac, w ciązy z córką czułam się dużo gorzej, spuchłam, zbrzydłam a teraz mi ludzie mówią, ze kwitnę.

a najlepiej jak facet, który robił u mnie remont powiedział " od razu widac, ze będzie miała pani chłopca (pokićkał) bo całą urodę pani zabrał":-D tylko zabić na miejscu

co za gość, w łeb go walnąć

zosiasamosia sliczne spodnie

a mi się wydaje ze się wogole nie zmieniłam maz tez mowi ze wyglądam inaczej niż w ciąży z majka

wogole mój teściu powiedział ze jak będzie kolejna dziewczyna to ona nawet do nas nie przyjdzie jej zobaczyć w sumie to gdzies to mam bo za bardzo za nim nie przepadam ale mogl sobie darować takie teksty najważniejsze żeby dziecko zdrowe było

mój maz chciał syna żeby mogl z nim w pilke grac no ale widać cora tez woli pilke nozna wiec tatuś zadowolony :-)

masakra, co za prostak

A ja właśnie wróciłam z zakupów, musiałam sobie jakiś stanik kupić, bo praktycznie chodzę w jednym, reszta zrobiła się za ciasna ...

Kupiłam też w textilu pościel, fajną promocję mają, super wzory i tylko 19,99 zł :)

Te spodeneczki tak mi wpadły w ręce, że nie wytrzymałam... :p
Zobacz załącznik 592765
Może na zdjęciu szału nie robią i wyglądaja na duże, ale w rzeczywistości są cudne i takie maleeeeńkie :) Ja już chcę mieć moje dzieciątko przy sobie :)))

Chcę sobie spodnie też kupić, bo wszystkie mnie cisną ;/ a w legginsach powoli podwiewa mi tyłek :p
Wyszukałam te: http://www.allegro.pl/rurki-ciazowe-niebieski-jeans-nowy-model-r-s-i3675452716.html

co o nich myślicie? :)

cudne te spodenki

to chyba tylko mój się nie przejmuje :p bo nawet w krytycznych momentach jakoś zawsze dajemy radę :p

o kurde... to chyba bym tak mu wygarnęła, że już nigdy by mnie odwiedzić nie chciał :angry:

to idziemy łeb w łeb :D może termin porodu też się nam pokryje? :p

o! ja też :D ale mnie bardziej rażą błędy ortograficzne w języku polskim ;)
mam nawet koszulkę z dwoma ludzikami i dialog między nimi:
-mów do mnie brzydko!
-wziąść... włanczać... przyszłem...
:D uwielbiam ją :p

brandyy, boskie te spodenki :) a pościel rzeczywiście w dobrej cenie :)

dziewczyny, chyba nici z naszego wymarzonego mieszkania :( :( :( :(
zaczęliśmy załatwiać wszystko z tym mieszkaniem, które chcemy sprzedać, w spółdzielni itp. i się okazuje, że tam jest nieuregulowany status gruntów. I nie da się uregulować, bo właściciele mieszkań porozjeżdżali się po całym świecie i nie ma jak się z nimi skontaktować.
Na tym mieszkaniu nie można założyć księgo wieczystej, co powoduje, że bank nie ma gdzie wpisać swojego zabezpieczenia i stosuje podwyższoną marżę do czasu wpisu hipoteki do KW. A że KW nie zostanie założona, bo wg uchwały Sądu Najwyższego nie ma takiej możliwości, to bank może zażądać natychmiastowej spłaty kredytu. No więc podsumowując: jesteśmy właścicielami mieszkania, ale to mieszkanie nie może mieć KW i nie może zostać obciążone hipoteką. Mógłby je ktoś kupić, ale za gotówkę (bez brania na nie kredytu), a raczej marne na to szanse...
I powiem wam, że przez to źle dzień się zaczął :( doła mam, bo kurczę to tak, jakby przekreślić marzenia :-(

u mnie jest to samo, tyle, że mam udział, nie ma fizycznego podziału, wartość mniejsza, no i znajdź kogoś kto kupi za gotówkę, a tu pasowałoby się pozbyć jak najszybciej

ja miałam być Karolem ;-) a jestem Asieńka ;-)

dlaczego ten piątek dłuży się tak niesamowicie?????? 1 godzina i 5 minut do wybiegnięcia ;-)

ja miałam być Agnieszka bez względu na pleć:zawstydzona/y:

a to ja mam dalej niewiadomą :happy: mam 23 lata, a dni płodne były na przełomie sierpnia i września, więc albo dziewczynka albo chłopczyk :laugh2:

nie ma wyjścia;-)

Dzięki Wam wszystkim. dziś jestem spokojniejsza. będę dzwonić do gina. jak mnie nie przyjmie-trudno. na IP nie pojadę. mam takie same dolegliwości z jakimi mnie wypisywali, a zgodę na hospitalizację podpisuje się od razu na izbie przed jakimikolwiek badaniami:/ po prostu nie chcę w szpitalu być, ani tym bardziej dowiedzieć się tam np że dziecko nie żyje. nic niebezpiecznego bardziej teraz się nie dzieje, więc jeśli coś się stało tam w środku, to jest nieodwracalne i tego nie zmienię. tyle moich przemyśleń.
a- i nie sądźcie, że jestem nieodpowiedzialna, czy coś. w szpitalu czuję się 3 razy gorzej i gorzej się stresuję, więc skoro nic "nowego" się nie dzieje, to wolę go uniknąć.

trzymam kciuki, żeby Twoja intuicja Cie zawiodła tym razem i wszystko było dobrze

ja jutro zaczynam drugi trymestr,hurra :-DObiadek zjadłam, rybka wyszła bardzo dobra :-) tak się najadłam, że zrezygnowałam z robienia zdjęcia brzuszka bo wyglądam jak w 5 miesiącu :rofl2:
Szukałam spodni ciążowych po ciucholandach, ale wszystkie co znalazłam nawet jedne "s" to takie wielgachne:baffled:
A ja wolę bardziej takie rurki...No cóż widać mamusie xs nie są zbyt częste ...
Ale ja wymagajaca jestem, już bym chciała rurki ciążowe xs za parę groszy ;p

A mnie raz moja mama wkurzyła, jak się dowiedziała że chcę dać chłopakowi Kuba to skomentowała "Jakby się babcia dowiedziała to by się w grobie przewróciła, bo raz jak jej powiedziałam że takie chcecie imię dla chłopaka, to zaczęła wyzywać czy innego imienia nie ma...":crazy:

Jeszcze pol godzinki i uciekam:tak: Zajrze do was wieczorem jak nie padne wczesniej na kanapie:-D
Oj musze jeszcze do sklepu isc i 20 min z buta targac do domu:baffled:

reklama
A ja właśnie wróciłam z zakupów, musiałam sobie jakiś stanik kupić, bo praktycznie chodzę w jednym, reszta zrobiła się za ciasna ...

Kupiłam też w textilu pościel, fajną promocję mają, super wzory i tylko 19,99 zł :)

Te spodeneczki tak mi wpadły w ręce, że nie wytrzymałam... :p
Zobacz załącznik 592765
Może na zdjęciu szału nie robią i wyglądaja na duże, ale w rzeczywistości są cudne i takie maleeeeńkie :) Ja już chcę mieć moje dzieciątko przy sobie :)))

Chcę sobie spodnie też kupić, bo wszystkie mnie cisną ;/ a w legginsach powoli podwiewa mi tyłek :p
Wyszukałam te: http://www.allegro.pl/rurki-ciazowe-niebieski-jeans-nowy-model-r-s-i3675452716.html

co o nich myślicie? :)

Spodenki dla dzidzi super ;-). A spodnie ciążowe rurki też mam on tego sprzedawcy tylko inny model (też rurki tylko ciemniejsze jakby trochę wytarte). I są ok, dla mnie trochę długie, ale to jak każde spodnie ;-)

to chyba tylko mój się nie przejmuje :p bo nawet w krytycznych momentach jakoś zawsze dajemy radę :p

o kurde... to chyba bym tak mu wygarnęła, że już nigdy by mnie odwiedzić nie chciał :angry:

to idziemy łeb w łeb :D może termin porodu też się nam pokryje? :p

o! ja też :D ale mnie bardziej rażą błędy ortograficzne w języku polskim ;)
mam nawet koszulkę z dwoma ludzikami i dialog między nimi:
-mów do mnie brzydko!
-wziąść... włanczać... przyszłem...
:D uwielbiam ją :p

brandyy, boskie te spodenki :) a pościel rzeczywiście w dobrej cenie :)

dziewczyny, chyba nici z naszego wymarzonego mieszkania :( :( :( :(
zaczęliśmy załatwiać wszystko z tym mieszkaniem, które chcemy sprzedać, w spółdzielni itp. i się okazuje, że tam jest nieuregulowany status gruntów. I nie da się uregulować, bo właściciele mieszkań porozjeżdżali się po całym świecie i nie ma jak się z nimi skontaktować.
Na tym mieszkaniu nie można założyć księgo wieczystej, co powoduje, że bank nie ma gdzie wpisać swojego zabezpieczenia i stosuje podwyższoną marżę do czasu wpisu hipoteki do KW. A że KW nie zostanie założona, bo wg uchwały Sądu Najwyższego nie ma takiej możliwości, to bank może zażądać natychmiastowej spłaty kredytu. No więc podsumowując: jesteśmy właścicielami mieszkania, ale to mieszkanie nie może mieć KW i nie może zostać obciążone hipoteką. Mógłby je ktoś kupić, ale za gotówkę (bez brania na nie kredytu), a raczej marne na to szanse...
I powiem wam, że przez to źle dzień się zaczął :( doła mam, bo kurczę to tak, jakby przekreślić marzenia :-(

No na porodówce się nie spotkamy, ale może w jednym dniu urodzimy ;-)
Odnośnie mieszkania to bardzo mi przykro, może jednak nie tak to inaczej da rade to załatwić. Będę trzymała kciuki ;-)

Szczepienie za nami, mała nawet nie zapłakała. Jakoś nie zauważyła, że Pani ma strzykawkę. Więc na razie spokój ;-). Dopiero po 2 latach Pneumokoki ;-).

Do góry