reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Miałam dziś dość ciężką noc, najpierw obudziłam się przed 1 z powodu bólu brzucha i musiałam lecieć do kibelka. Coś mi chyba źle na żołądku siadło, zdaje się, że wczorajszy mcdonalds :sorry: A potem obudziłam się po 5 i przewracałam z boku na bok z pół godziny na pewno, nie mogłam sobie pozycji znaleźć.
Wklejam ogrodniczki, które dostałam od siostry:
DSC_0540.jpg
Są maciupeńkie, więc nie wiem, czy w ogóle uda mi się je założyć bobkowi. A w ogóle dziś w dzień dobry tvn ludzie mówili, jak mają na imię i co ono znaczy, czy je lubią itd. I jak babka powiedziała, że ma na imię Zofia to mi łzy poleciały. Nawet teraz mnie to wzrusza ;)
A z chińskiego kalendarza wychodzi mi chłopak :)

Załączniki

• DSC_0540.jpg
    DSC_0540.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
reklama
hej laseczki

Kurcze chciałabym Wam wszystkim odpisac ale mam taką sklerozę, że prawie nie pamiętam co przeczytałam :szok:

Pat&mom odpoczywaj cały czas , będzię dobrze- trzymam kciuki :)

Kotka za Ciebie równiez kciukuję, żeby to był oszczyszczanie

Aesthete- gratki 2 trumestru nocny marku :-D

Iwonaimaja- będe trzymać kciuki za wizytę i oby udało się podejrzeć płeć

Co do płci.. to ja z w ciązy z Amelką wyglądałam kwitnąco. Gładziutka cera, każdy mówił , że pięknieje - chłopak jak nic a mamy Amelke:-)
Zeby było śmiesznie teraz też wydaje mi się , że wygldam podobnie, ciąże przechodzę podobnie- a więc pewnie druga córka będzie

A ja nie wiem co się z moim mężem dzieje, co wieczór wybucha strasznie, taki nerwowy... Dziś przepraszał i powiedział, że on się boi, że nie podołamy finansowo i on jako facet nie stanie na wysokości zadania... achh wszedzie ta kasa

to podobno dziewczynka zabiera urodę
ja byłam wtedy w ciązy z dziewczynka, tylko majster pokićkał to powiedzenie

Aśku ooo, tego Paula nie ma, ucieszyłaby się, choc jest teraz na etapie, ze wszyscy chłopcy są beeee, ale ma dwóch lalków bo z kimś te monsterki muszą chodzić:-D

pępek mi sie lekko zmienia, nawet jak wciągnę brzuch to on zrobił się lekko wystający. Takie drobiazgi, ale utwierdzają mnie w przekonaniu, ze wszystko rozwija się ok :) i miałam dziś lekką zgagę, też się z niej ucieszyłam:-D

dziewczyny chcę się pozbyć duphastonu, mam jedno opakowanie całe i z drugiego 12 szt., razem z przesyłką chciałabym 40 zł, któras relfektuje?

Bąbelek w sumie jest mi obojętne co będzie, druga córeczka byłaby super, ale synek też wyzwanie :-)

dowiedziałam się ostatnio z fb, że koło mnie jest prywatna klinika ginekologiczna, mają własnie dni otwarte, idę obejrzec. Ponoć poród 5-6 tysięcy, dużo, ale może się tak zauroczę, że uzbieram i szkoda mi na to wydac nie bedzie?;-) po traumie ze zwykłego szpitala, pewnie się w tym zakocham. w sumie powinno tak byc, że nfz płaci za poród szpitalowi w którym sie rodzi, ewentualnie, jesli chce się wygód mozna dopłacić - powiedzmy 2 tys. od razu cena lepsza nie?

co do kalendarza- mi wychodzi ,ze bedzie Chlopak- ale zbrzydlam wiec pewnie Dziewczynka;p - kurde chcialabym juz znac plec!!

Ps. Moj Tata pracowal przy silnym polu elektor-magnetycznym i wowczas rodza sie Dzieczynki praktycznie w jego pracy wszyscy mieli corki:D - Nas mial 3 dziewczyny:p wiec cos w tym jest ;) mysle ,ze wiecej niz z tymi datami i wiekiem matki

Bąbelku Moj M tez chodzi poddenerwowany i gada ,ze bedzie musial szukac 2 etatu:p hee widac chlopaki sie stresuja;D

Hejka Majóweczki:-)

Wczoraj mój gin nie odbierał telefonów więc nie skonsultowałam z nim wyników FT4, dziś będę próbować dzwonić i szukam zaraz endokrynologa gdzieś blisko, by iśc i jemu pokazać te wyniki... nie wiem po cholere na tych wynikach laboratoria podają normy dla ciężarnych skoro jak mówicie one są całkiem inne w rzeczywistości :eek:

Mnie od wczoraj głowa pękała, ale ok 8 rano wzięłam paracetamol w czopku 1 szt 500mg i mi przeszło-jestem w szoku bo nigdy 1 tabletka 500mg mi nie pomagała, a tu proszę, czopek zdziałał cuda :-)

Widziałam, że sprawdzałyście płeć wg tych ciekawostek- mój połówek jest monterem (jak ja to mówię lutuje statki :-) ) więc praca bardzo ciężka i z tego powodu wychodzi mi, że Bobik to dziewczynka, patrząc na pogarszający stan mojej cery i wyglądu, też wychodzi że dziewczynka...ale to się okaże na koljenym USG-o ile Bobik będzie chciał współpracować:-D

Dziś na obiad makaron z malinami :-) wśrodę na rynku kupiłam ostatnie maliny w sezonie, które już oczywiście pożarłam, a dziś kupiłam mrożone malinki do makaronu- tak niby "dietetycznie" :-)

Miłego dzionka!

Ostatnia edycja:
Witam majóweczki.
Ale naskrobałyście, cięzo nadrobić!

Ja wczoraj na badanich, cukier ok. Morfologia i mocz wyniki we wtorek na wizycie.

Wczoraj przyszło łózko Mateusza, taki ucieszony i dumny. Az lepiej spał bo przeważnie budzi sie 7-8 a dziś wstał o 9.30
I juz lóżeczko dla dzidzi jest :)
Mieliśmy wyniesc na strych ale zostawiliśmy i bede składać tam rzeczy dla maluszka :)

Po 2 miesięcznej przerwie byliśmy wczoraj u teściów (odległość ok. 150 metrów)
Tradycyjnie sztywna atmosfera, powiedzieliśmy o ciąży zaragowali pozytywnie tak ze trochę mi ulżyło bo myślałam ze znów będą stresy.

Babcia M i teściowa cały czas mówiły o dziewczyncę buuu
Nawet powiedziałam zeby sie nie nastawiały bo napewno będzie chłopak, wkurza mnie takie gadanie.

Ostatnia edycja:
Funia moim zdaniem w prywatnych gabinetach badanie USG na każdej wizycie jest standardem... chyba, że ktoś nie chce..
Wiem, że na NFZ zalecane są jedynie 3 USG podczas całej ciąży. Ja jednak wolę je mieć na każdej wizycie, jestem wtedy spokojniejsza :-D

STRUSS ja wczoraj kupiłam apap direct - granulat :tak: pani w aptece powiedziała, że można brać, na ulotce potwierdzone ;-)
wzięłam i pomogło szybciutko :-) nie trzeba popijać, wysypuje się granulat na język i tyle ;-) w smaku może być ;-)

reklama
Aśku a ile taka torebeczka granulatu ma w sobie paracetamolu? tez 500mg? jak mi się czopki które są na receptne skończą to kupię taki APAP :-)

Do góry