reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Asku musze sie przyjzec tym lalkom z monsters' high, bo widzialam reklamy. Ale to chyba dla ciut starszych dzieciakow.
6+ ;-) aczkolwiek moda w przedszkolu panuje już od 4latków ;-)

Aśku MH na topie, prezent trafiony:-) A to koleżanka Mrówka z przedszkola?
tak, jedna z narzeczonych z przedszkola ;-) z nią planował ślub i troje dzieci :-D w ubiegłym roku narzeczeństwo się rozpadło, ale sentyment pozostał :-D
byle tylko nie powtórzyć lalki ;-)

IWONA udanej wizyty!
lista na mikołaja u nas składa się z dwóch pozycji: lego ;-) i książki z serii lassego i mai ;-)

SAGA w naszej rodzinie maj jest jedynie imieninowy (3) ;-) więc urodzinki mogą być ;-) chciałam uniknąć czerwca :-D za dużo urodzin (3), imienin (3) i rocznic ślubu ;-) do tego dzień dziecka i ojca ;-) plajtowaliśmy w tym miesiącu ;-) doliczyć Antka urodziny na sali zabaw, urodziny kogoś z przedszkola ;-) i ubezpieczenie auta (akurat nam na czerwiec wypada) ... kiepsko z kasą ;-)

reklama
Witam :)
W koncu nadszedl moj ulubiony dzien tygodnia :D
Oby do 16 i zaczynamy weekend!

funia witaj :)

nadzieja kochana nie stresuj sie tak! Poki nic zlego sie nie dzieje nie masz czym sie martwic. A wiekszosc objawow w II trymestrze znika.

Joanna23 uwielbiam "Gotowe na wszystko" :D Ogladnelam wszystkie sezony po dwa razy i zaluje juz, ze wiecej nie nakreca :(

mi_lva a mamy juz podobna chinska tabelke na osobnym watku :) Mi w przypadku synka sie sprawdzila :) A teraz pokazuje dziewczynke i zobaczymy czy tym razem tez tak bedzie :) Sprawdzalam tez kuzynki i reszte babek w rodzinie i poki co sprawdzilo sie kazdemu.

pat&mom mam nadzieje, ze krwawienie sie uspokoi i , ze to nic groznego :*

browngula u mnie mdlosi minely, ale to juz II trymestr wiec najgorsze dolegliwosci z I trymestru zaczna teraz zanikac. Ale pojawia sie inne oczywiscie :p U mnie na przyklad straszna zgaga.
Powiem Ci, ze ja w ciazy z synkiem zajadalam sie slodyczami i chlopak jak malowany :D

aesthete no to oficjalnie witaj w II trymestrze :D I faktycznie czas leci niewiadomo kiedy..

iwonaimaja trzymam kciuki za wizyte :)

Asku ja tez ostatnio co chwila sie przebudzam w nocy :p Caly czas cos mi przeszkadza.

ok dzięki dziewczyny za odp muszę poszukać tego wątku ;-) nie wiem dlaczego ale tak swędzą mnie sutki ach masakra:baffled:
czy jak byłyście w ciąży z dziewczynką to zmieniła wam się uroda w sensie jakieś wypryski czy coś?

Aśku to się wykosztowałaś jak dla koleżanki. Choć jeśli to przyszła synowa, to warto inwestować;-)

moja córka jest fanką MH, choć już fascynacja słabnie i zastępuje ją Violetta. Nie napisze ile ma lalek, bo pomyślicie że zwariowałam, ale ona długo była jedynym dzieckiem w rodzinie męża i wszyscy ją rozpieszczali:-D:-D (włącznie ze mną ;-))

mi lva ja miałam w obu wypryski, ale póki co, jesli by porównac, w ciązy z córką czułam się dużo gorzej, spuchłam, zbrzydłam a teraz mi ludzie mówią, ze kwitnę.

a najlepiej jak facet, który robił u mnie remont powiedział " od razu widac, ze będzie miała pani chłopca (pokićkał) bo całą urodę pani zabrał"
laugh.gif
tylko zabić na miejscu

Ostatnia edycja:
aesthete super! ale ten czas leci szybciutko... Gratuluje!;)
pat&mom mam nadzieje, ze to krwiak orpoznil sie do konca i juz zadne plamienie sie nie pojawi!
iwonaimaja trzymam kciuki za wieczorowa wizyte!:)

Ja dzisiaj w nocy nie obudzilam sie ani razu:) Za to o 8 obudzil nas listonosz a o 9 przyjechaly zakupy. Jeszcze teraz przy rozpakowywaniu okazalo sie ze brakuje kilku rzeczy. Ehhh i maja dowiezc po poludniu.
Ale za to mam duzo pomaranczy, grejfrutow i mandarynek:) zaraz ide wyciskac swiezy soczek na sniadanko.
strasznie brzydka pogoda za oknem...

to podobno dziewczynka zabiera urodę:eek:
dziś też spało mi się fajnie nawet na siusiu się nia obudziłam a mój M mówiła że chichrałam się przez sen jak głupia a nic nie pamiętam:szok:

Aśku to się wykosztowałaś jak dla koleżanki. Choć jeśli to przyszła synowa, to warto inwestować;-)

moja córka jest fanką MH, choć już fascynacja słabnie i zastępuje ją Violetta. Nie napisze ile ma lalek, bo pomyślicie że zwariowałam, ale ona długo była jedynym dzieckiem w rodzinie męża i wszyscy ją rozpieszczali:-D:-D (włącznie ze mną ;-))
Ant mi zaznaczył - albo Monster albo Violetta :-D lalka nie taka droga, w auchanie są akurat po 60 zł (seria upiorna impreza na plaży) ;-) więcej urodzin w listopadzie ma nie być, więc ... ;-)
wzięłam coś takiego ;-)
monster-high-boy-dolls-holt-hyde.jpg
zdecydowanie lepiej czuję się wśród aut i klocków ;-)

Załączniki

• monster-high-boy-dolls-holt-hyde.jpg
    monster-high-boy-dolls-holt-hyde.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
ok dzięki dziewczyny za odp muszę poszukać tego wątku ;-) nie wiem dlaczego ale tak swędzą mnie sutki ach masakra:baffled:
czy jak byłyście w ciąży z dziewczynką to zmieniła wam się uroda w sensie jakieś wypryski czy coś?

Mi teraz wychodzi, ze bedzei dziewczynka. Jak bylam w ciazy z Matteo to mialam buzke jak pupcia niemowlecia, zero syfow nic. A teraz zrobilam sie brzydka, mam syfa na syfie i mdlosci.
Ja tez cos czuje, ze bedzie dziewczynka. Albo u mnie to bardziej kwestia wmowienia, bo maly ciagle mowil o siostrze, moja mama tez, ze zobaczysz bedzie dziewczynka (Matteo tez mial byc dziewczynka hehehe).

a ja ciagle mowie na fasolke ze to chłopczyk tak samo jak wczoraj rozmawiałam z mama to się pytałam czy będzie z nim jak do pracy wroce :-) oby już się dzisiaj czegos dowiedzieć odnoscie plci

dzisiaj chyba znowu będą placki na obiad tylko ze nie chce mi się robic

reklama
Witam :))
Ja siedzę i sobie od rana licytuję, a przynajmniej obserwuję :)) poluje na blender :p
A tak mi niedobrze, to znaczy mdli mnie że czuje że będzie mój codzienny poranny rytułał:confused2:
A tu dziś jeszcze do zusu zanieść moje l4, i muszę pochodzić po ciucholandach w poszukiwaniu spodni ciążowych...
a jak nie znajdę to muszę się wybrać do c&a bo tam też są ciuszki ciążowe :)
I tańsze niż w h&m a zawsze można przymierzyć a nie jak na allegro...
I mam smaka na chlebek pełnoziarnisty z domowym twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkieweczką mniam, mniam :))
a na obiad przy piątku planuję rybkę, bo barszczyk ukraiński mam ze wczoraj :))

Wracają mi wreszcie smaki ... wczoraj po wizycie kupiłam w lidlu miętowe czekoladki after eight :)
Mąż żartuje "na słodkie Cię wzięło??? nie ! ty masz jeść słone!Ogórki kiszone, śledzie! bo ma być chłop!" :D

Oj, ja też już powiedziałam że przestaję schizować, bo naczytam się głupot o poronieniach,porodach przedwczesnych i różnych chorobach a później tylko z tego wszystkiego mam koszmary i ze stresu nudności:baffled:
a im mniej nerwów to lepiej dla nas :)))
Uwielbiam tę czekoladki! Kiedyś zostawiłam na stoliku i mój pies jak wyszłam z domu to je dorwał... Zjadł całe duże opakowanie :eek:
A blender mam z rossmanna i powiem że zadowolona jestem :D

aesthete oj chyba nie myłaś się nigdy mydłem aleppo;-) to jest lepsze niż wszystkie żele do twarzy przede wszystkim sama natura żadnej chemii skóra nawilżona i gładka jak pupcia niemowlęcia polecam:-D

ej dziewczyny prosze sprawdźcie czy zgadza wam sie płeć w tym kalendarzyku bo aż podskakuje jak czytam opinie a wychodzi mi dziewczynka:laugh2::laugh2::laugh2:TwojeDni.pl - Chłopiec czy dziewczynka? Metody planowania płci.
kalendarzyk na samym dole:)

To chyba spróbuję tego mydła ;)
A to jest chiński kalendarz płci :) mamy osobny wątek i też tam jest ;)
Mi się nie sprawdza :)

Do góry