reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Dziewczyny z przyjemnością zapraszam na ogórkową :D

pat- juz dopisuję, przepraszam ale wczesniej musiała przeoczyć. :sorry2:

Jejku na liście juz 66 majówek :szok:
Jak tak dalej pójdzie to do setki dobijemy.

Hm a ciekawe jaka część z tego sie udziela ?! Pasowałoby policzyć :-p

reklama
Ewelinka - też będę miała ogórkową, bo mi takiego smaka narobiłaś, że nie wyrobię!!! Już wysłałam ślubnego do sklepu, co by włoszczyznę i mięsko na zupkę kupił, bo ogóreczki kiszone od mamusi stoją i czekają :)
Już się cała trzęsę na myśl o tej ogórkowej...
Jedzenie mnie ostatnio opętało... Jak tak dalej pójdzie, to będę zaraz miała +15kg i to do końca I trymestru ;)

Jadłam wczoraj ogórkową, mmmmniam!
Ale oprócz tego zajadam sie grzybkami marynowanymi mamy :)
Narzekacie na teściową, dla mnie jest lepsza niż własna mama. A już napewno bardziej niż mama cieszy sie na babciowanie :)

A mnie znow meczy migrena:( nie zapowiada sie,zeby bylo lepiej :(

To chyba dziś coś z ciśnieniem jest bo u mnie też masakra :(

A powiedzcie dziewczyny jak tam u Was z waga? U mnie na razie stoi w miejscu lub max 0,8kg do przodu. Ale brzuch mam taki ze jak jeszcze kurtkę puchowa z paskiem zaloze to mnie na ulicy o termin i płeć pytają :eek: chyba mi mięśnie od lezenia lecą ze waga nie rośnie...

aaaaaaa!!!!! już 12 tydzień!!!!
z racji mojego świrowania czy wszystko ok poszłam pierwszy raz na prv wizytę do mojego supergina :)
jestem pod wrażeniem...
opiszę jak ochłonę na wątku o wizytach i wkleję fotki.
zrobił mi dziś "próbnie" prenatalne/genetyczne. można je robić jak dziecko ma 45mm do 85mm. moje miało 5cm ale powiedział że to są pomiary graniczne więc warto zrobić za tydzień (nie za dwa jak miałam ustalone)
dziś byłam umówiona na zwykłe USG żeby się uspokoić a zrobił mi całe prenatalne bez badania kości nosowej. do tego usg 3d :-) wkleję później zdjęcia mojego ślicznego bąbelka w 3d
z usg wyszedł termin na 24.04.2013 ale jak to powiedział gin nie sugerujemy się tym bo pomiary róznie wychodzą...

uwaga!!! za tydzień poznam płeć. obiecał mi... jest on certyfikowanym międzynarodowym specjalistą od usg wiec mu wierzę :-)
powiedział że teraz czyli wg usg 11tydzien i któryś dzień mogłby się pomylić i nie chce gdybac...
masakra!!! :-):-D
teraz czyli w 11 tygodniu powiedział kszattują się jeszcze kanały moczowo-płciowe czy jakos tak to nazwał ale za tydzień to już co innego :-D
sprzet ma najnowszy bo z tego roku wiec jestem pod wrazeniem. i zaplacilam tylko 100zl :-)
dla mnie bomba!
sorry ze bez ładu i składu ale jeszcze w szoku jestem :zawstydzona/y:

i za tydzień będę miała wyliczane algorytmy mojej szyjki wyznaczające prawdopodobieństwo porodu przedwczesnego. z synkiem miałam to wyliczane u innego gina ale tam za wizyte płaciłam od 300zł do 350 i to za same usg. to są już jakieś wyższe szkoły jazdy z usg.
pamiętam wtedy z synkiem jak dostawałam opis badania tego za 350zł to poł strony było potwierdzeń certyfikatów.
a teraz tylko 100zł :)

Ostatnia edycja:
Szuszunia - naprawdę tak szybko płeć ?:0 mam wizytę za dwa tygodnie akurat w nowym gabinecie mojej gin, wiec pewnie sprzęt ma nowy. Ciekawe czy nam przepowie co tam rośnie :d ale Ci fajnie!
Bardzo zazdroszczę wizyty ja odliczam dni miedzy jedna a druga :)

pysia- ja tez sie objadam :)
pat- no właśnie, mozna jest grzybki marynowane w ciazy?? Bo mam mega ochote ale sie powstrzymuję..
niunia, nadzieja- oby bóle głowy szybko mineły!
Szuszunia- super informację nam tutaj przesyłasz :) Jejku jak zazdroszcze, szczególnie z tą płcią. Tylko 100 zl? Super :tak:

reklama
szyszunia gratulacje wizyty i ujrzenia maluszka :-) No to super, że taki sprzecior i szybko będziecie znać płeć :tak:

Ja poproszę o dopisanie mnie do listy : lat 26 , termin na 31 maja . Druga ciąża - z pierwszej córeczka Amelka lat 3 :)

Do góry