reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
No i nadszedł wielki come back płaczliwych hormonów :szok: Włączyłam sobie " Czasem słońce czasem deszcz" bo mi gdzieś tam reklama Bollywood wyskoczyła i mi się przypomniało. Jakoś wcześniej jak z mamą oglądałam to dziwiłam się, że ją rusza ten film... a dziś zwyłam się jak głupek :dry: mało tego oglądał ze mną mój prawie sześcioletni syn i na koncu po dwugodzinnym seansie mówi cyt " to on się na syna sfochował bo syn się bujnął?" PADŁAM :-D

Za chwile mąż wraca... skończy się laba :dry:

matita - jestem w bardzo podobnej sytuacji (10.10.2012 straciłam aniołka w 11tc), tylko chyba jestem teraz niżej w ciązy niż Ty, bo 17.10 też mam badanie, ale to jeszcze nie będzie prenatalne (będzie to pierwszy dzień 11 tygodnia). Ja każdego dnia wariuję! Dotykam moich bolących piersi, bo to u mnie jedyny objaw ciąży (oprócz wiecznego zmęczenia), nie wiem już jak sobie z tym wszystkim radzić :(
Widzę, że też jesteś z Gdańska - u kogo prowadzisz ciążę?

Nadzieja dopiero skończony 12 tydzień czyli równy 13 :)

ewelka my osobiście siostrze M nie mówili tak jakos w rozmowie wychodziło do końca nie wie który tydzień i wogóle :)

matita witaj wśród majówek :)

pysia musimy byc silne ja też sie boję kolejnego badania...

matita - jestem w bardzo podobnej sytuacji (10.10.2012 straciłam aniołka w 11tc), tylko chyba jestem teraz niżej w ciązy niż Ty, bo 17.10 też mam badanie, ale to jeszcze nie będzie prenatalne (będzie to pierwszy dzień 11 tygodnia). Ja każdego dnia wariuję! Dotykam moich bolących piersi, bo to u mnie jedyny objaw ciąży (oprócz wiecznego zmęczenia), nie wiem już jak sobie z tym wszystkim radzić :(
Widzę, że też jesteś z Gdańska - u kogo prowadzisz ciążę?

Pysia, ja także wariuję:-( objawy raz są, raz ich nie ma i to mnie dobija:no: mąż ma mnie już dość, mówi, że tak nie da się żyć, zero radości, tylko strach a ja nie potrafię o tym póki co inaczej myśleć.
Moją ciążę prowadzi dr Przemysław Adamski, pracuje na Klinicznej i tam bym chciała rodzić. Chodzę do niego póki co raz prywatnie, raz na NFZ.

Perelka to w przypadku Straciatelli i moim za tydzień tak? Bo dziś mamy rozpoczęty 12 tydzień... Coś sie gubie w tych obliczeniach, a czekam na II trymestr jak na zbawienie... :rolleyes:

Głowa mnie dziś boli jakby ktoś mlotem walił... :(

nadzieja jak na suwaczku będzie równy 13 tydzień to zaczyna się 2 trymestr bo ja tez w tych okolicach co wy :)
Bo jak będzie 12 tzn że rozpoczął się 13 ale nie skończony

Cześć dziewczyny. Może Wy mi powiecie coś na ten temat bo w internecie nic ciekawego nie mogę znaleźć. A więc chodzi o tą moją twardą i napinającą się macicą??? Dlaczego tak się dzieje w tak wczesnej ciąży i czy coś grozi mojemu dzieciątku??? Z tego wszystkiego nie zapytałam lekarza i teraz się martwię....

reklama
Witam piątkowo :)

Magda- a o jaki dokładnie ból chodzi? mnie od dawna, raz mocniej raz słabiej ale boli krzyż:no:

Taki ból całych placów w okolicy lędźwiowej, ale to było tak jakoś dziwnie po nocy, a ogólnie codziennie jak dłużej postoje, np przy myciu naczyń, to mnoe tak boli, że muszę się na chwilę położyć :/
Teraz bardziej mi doskwiera ból w dole brzucha - mówiłam o tym dzisiaj ginowi, ale to zignorowała, więc to chyba nic takiego. Chociaż już sama nie wiem, co mnie powinno boleć, a co nie :(

Do góry