reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

A ja dzisiaj bardzo źle się czułam, a musieliśmy jechać do urzędu załatwić ostatnie rzeczy w związku ze zbliżającym się ślubem. W drodze powrotnej zajechaliśmy do sklepu i...
Cóż, dobrze że tam mają krzaki. Obecnie pełne mojego zwróconego śniadania... I cieszę się, że akurat nikt nie szedł ulicą, bo chyba spaliłabym się ze wstydu!!! ;-)

reklama
Nanncy w necie znalazłam wiele stron na temat podawania immunoglobuliny np. "Niektórzy lekarze zalecają podanie dwóch dawek immunoglobuliny anty D – jedną w 28. tygodniu ciąży, drugą wkrótce po porodzie. Skuteczność takiej profilaktyki wynosi 99 proc. W Polsce zazwyczaj immunoglobulinę podaje się tylko jeden raz – po porodzie (do 72 godzin od narodzin dziecka). Taka profilaktyka jest skuteczna w 96–98 proc. Co to jest konflikt serologiczny? Tak więc pomyliły mi się tylko tygodnie :) ale moja gin mówiła, że ja będę miała podawany zastrzyk 2 razy :)

Kurcze, dziewczyny, Wy już o ciuchach myślicie? Ja liczę, że sporo rzeczy będę nosiła tych co teraz. Już się do siostry śmiałam, że od niej będę pożyczała, bo ona tak 2-3 rozmiary większa ode mnie. Mam nadzieje, że nie będę musiala kurtki na zimę kupować. Oby szybko wiosna przyszła :)

Ja w poprzedniej ciąży miałam spodnie z h&m, nie były tanie to fakt, ale chodziłam w nich całą ciążę - po prostu rosły razem ze mną ;-). Jeśli chodzi o kurtkę to do końca grudnia chodziłam w swojej normalnie (była opięta na brzuchu, ale dawała radę) a później zamieniłam się z teściową bo miała trochę większą i resztę zimy już dotrwałam, także na szczęście nie musiałam nic kupować. Teraz też mam nadzieję, że przejdzie taki układ ;-).

Dobrej Nocki życzę

Ja oglądam tylko serial i pewnie też idę spać jak dziecko :-D

Dobrywieczor ;-)
Milo Was sie czyta caly dzien a teraz postaram sie troszke moze odpisac :sorry2:
Moje dziewczynki juz pokapane Jessi spi w łozeczku Blania dojada kolacje i pyta co nosze w brzuchu bo ona chce syna ;-).
Ja walcze z mdlosciami i zoladkiem ...bleh:wściekła/y::dry: ratuje sie herbata mietowa:cool2:hehe

Dzis kuchenne rewolucje ogladacie babaeczki ???:confused:

ale moja gin mówiła, że ja będę miała podawany zastrzyk 2 razy :)
Ja w kazdej ciazy dostaje 2 zastrzyki pierwszy w 28tygodniu a drugi zaraz po porodzie :sorry2: bo mam grupe krwi arh-

Dziewczyny no właśnie powiedzcie mi jak to jest z tymi rozmiarami ciazowymi? Kupujemy swój rozmiar z przed ciazy i ciuszki juz są do nas dostosowane? czy musimy kupować większe rozmiary??
Ja obecnie nosze 8/10 ale dojde do 12:baffled::szok::no::wściekła/y:to mnie przeraza :szok::szok::szok::szok:

Badania mam wszystkie za darmo bo mieszkam w Uk badanie krwi mam na 16-10 a w nastepna sobote u Pl lekarza prywatnie robie usg zeby zobaczyc czy wszysto OK:confused::blink:

Pozdrawiam wszystkie mamusie milej nocki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
moze sie ktorejs przyda: zastanawialam sie w jakiej kurtce bede chodzic zima - bezsensu kupowac na jeden sezon wieksza tym bardziej ze ceny kurtek powalaja - i dzisiaj przypadkiem kupilam super kurtke w PEPCO, byly granatowe i czarne, gumka z tylu w pasie, dwa rzedy napow wiec mozna regulowac, szeroki kolnierz i wielki kaptur - za 49zl :) naprawde jest super ;)

Dzięki za informację! Nie pamiętam dokładnie co robiłam w zimie, kiedy byłam w ciąży (miałam termin na kwiecień, więc byłam tylko o miesiąc do przodu w stosunku do tego, co jest teraz), ale nie kupiłam kurtki i chyba po prostu grubo się ubierałam i chodziłam z rozpiętą hmmm nie wiem czy to możliwe :confused: Teraz wolałabym sobie jednak kupić, bo pamiętam, że niefajnie było się wciskać i próbować dopinać w zwykłą.

Plamić juz nie plamię:) wiec moze faktycznie to ta naruszona nadżerka. W niedziele znowu wizyta u ginekologa i Usg też będe chciała zeby mi zrobiła:):)
Ciuszki to ja w zeszłej ciąży na allegro zamawiałąm:) teraz tez chce:)
a co do kilogramów to ostatnio było 17 na +. Teraz mam nadzieję ze więcej nie przybiore. Chociaz z moim nałogiem słodyczowym to niewiem czy mi wyjdzie;/;/

Dobrze, że już nie plamisz :tak:

Co do zakupów na allegro, to ja też tak planuję - nie stać mnie na spodnie za 100 zł :angry: Na allegro jest wiele używanych i można kupić je w przyzwoitej cenie. Poprzednią ciążę przechodziłam w cienkim, czarnym dresie, kupionym w go-sport i pod koniec ciąży już się zaczął przecierać w kroku, ale malowałam go tam czarnym markerem i dał radę wytrzymać do końca :rofl2:

Odzież ciążowa na Jesień/Zimę - odzież ciążowa Piękna Mama zobaczcie jakie ceny :szok:

Dziewczyny zobaczcie ten wątek https://www.babyboom.pl/forum/porad...zieckiem-matki-39112/index5.html#post10136845

Nie wiem jak wy, ale ja po przeczytaniu.... Nóż się w kieszeni otwiera!! Że niby stratny w urzędzie? Ona też?

No ja pitole!!

Ceny powalające! Dla mnie to pieniądze wyrzucane w błoto, no chyba, że ktoś planuje urodzić sobie drużynę piłkarską i takie spodnie czy bluzka to wtedy wydatek na lata :rofl2:

Co do wątku, to ręce opadają...

W drodze powrotnej zajechaliśmy do sklepu i...
Cóż, dobrze że tam mają krzaki. Obecnie pełne mojego zwróconego śniadania... I cieszę się, że akurat nikt nie szedł ulicą, bo chyba spaliłabym się ze wstydu!!! ;-)

nana7ma, niezła przygoda... ja zawsze się zastanawiałam jak to będzie wyglądało. Ja w ciąży, niedziela ok 12ej, rzygam na przystanku autobusowym bo nie wytrzymałam :szok: I ten wzrok ludzi: "nieźle dziewczyna poszalała w sobotnią noc..." :dry:

A u mnie dzisiaj nic ciekawego. Musiałam w końcu wyjść z domu i pojechać do ortodonty bo wypadł mi element z aparatu :/ Naruszyłam go migdałami, które jadłam na mdłości. Przewiało mnie i chyba coś mnie bierze, dlatego zaraz kładę się do łóżka.
Ps, na popołudniowe mdłości działa mi woda przegotowana, zimna z cytryną. Ciekawe ile podziała. Wieczorem działa jedzenie. W kuchni prawie już zwróciłam, na siłę wpychałam w siebie kanapki z jajkiem i majonezem, jedna za drugą, były pyszne! Przeszło :)

Ostatnia edycja:
jeżeli chodzi o spodnie ciążowe to całkiem przypadkiem kilka dni temu obkupiłam się w h&m.
akurat były przecenione na 30zł - różne modele - jak darmo :)
przykładowo ze 179zł na 30zł.
polecam

Dziewczyny, jak długo bierze się kwas foliowy?

Ptysia - Czy to ta kurtka z okładki gazetki? http://www.pepco.pl/gazetka

jeżeli chodzi o spodnie ciążowe to całkiem przypadkiem kilka dni temu obkupiłam się w h&m.
akurat były przecenione na 30zł - różne modele - jak darmo :)
przykładowo ze 179zł na 30zł.
polecam

Widziałam ze 3 tyg temu na ich stronie tanie spodnie - dwa modele (ok. 30-40 zł). Pojechałam do sklepu i nie znalazłam tych spodni :wściekła/y:

To jest promocja z ich strony, czy Twojego lokalnego sklepu?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie wieczornie
co do ubran mam z zeszlej ciazy dokupilam tylko tunike i legginsy ocieplane i rajstopy w nich mi najwygodniej, kurtke kupilam bo nie mam zadnej na zime stara poszla juz dawno kupilam tzw bombke na brzuszek na zime i normalnie ja wykorzystam na kolejny sezon jak nie wiecej ...
spodnie jakies mam wiec olewam system, poki co codziennie heftam najgorsze jest to ze rzadko mam odruch wymiotny i zeby se polepszyc i nie meczyc sie i nie czekac az sie pojawi musze se pomagac, nic nie pasuje mojemu zoladkowi nic ;(brzuch mi strasznie wywalilo i juz nie ukryje ciazy bo swoje kg tez mam na plusie, przynajmniej mam sie czym chwalic;)

Bylam dzis zalozyc karte ciazy po l4 i pokazac wyniki tsh i ft4 od razu tabsy jutro wizyta u endo i zobaczymy strasznie sie martwie;(
przepraszam ze tak ogolnie le weny mi brak czytam was codziennie..
.
pozdrawiam was i fasoleczki i dzieciaczki;-)

witam nowe mamy ;)

Ostatnia edycja:
Do góry