reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

hejo :)

Widzę, że rozmowa o ciuszkach :-) Ja byłam mega gruba w 1 ciąży. Tzn. nie cała, ale brzuch i piersi ogromne. Nóżki dalej jak patyki, więc wyglądało to komicznie.
Przed porodem miałam 126 cm w obwodzie brzucha i +30 kg na wadze :zawstydzona/y:
Teraz jestem w 10 tc i już przytyłam 3 kg :-p

Nie wiem w co się będę ubierać, ale w pierwszej ciąży polowałam na ciuchy ciążowe na allegro i w bon prixie :-)

reklama
Witam majóweczki

U mnie ciut lepiej, burzliwe nastroje powoli mijają.

Ja tez mam wizyty co 4 tygodnie chyba ze cos jest nie tak to częściej. I według mnie to jest ok.
Też mam takie podszczypywania w podbrzuszu przez moment i mijają. Widocznie tak ma być :)
Na dniach mielismy teściom powiedzieć o ciąży ale z powodu kłótni przez najblizsze miesiące (pewnie do świąt) nie bedziemy sie widywać wiec bedą mieć niezłą niespodziankę jak mnie z brzuchem zobaczą bo juz sie robi widoczny a co bedzie w grudniu :p
Zaciekawiła mnie ta kurtka z pepko pewnie podjade zobaczyc na nią. Bo w mój płaszczyk to sie napewno nie zmieszcze :p heh

Mateusz śpi, obiad zrobiony to teraz chwila dla mamusi :D

Witam nowe majóweczki :)

Ostatnia edycja:
Mnie coś żołądek rozbolał znowu:-(
A już myślałam, że będe mieć spokój...

Bąbelek dokładnie. Odkąd mój mąż zaczął pracę nie ma nam kto pilnować Tomka. Jego przedszkole jest otwarte tylko 3 godziny dziennie, a rodzina za daleko mieszka. Dlatego pomyslelismy o tej kuzynce. Ja na zwolnienie planuje isc dopiero w 7/8 miesiące. Macierzyńskie powinno mi przysługiwać jeśli wypracuje sobie jeszcze te kilka miesięcy tutaj.

Lena no może faktycznie warto kuzynke zaangażować bo jeśli teraz popracujes to później bedziesz cieszyć się dzieciaczkami na macierzyskim :tak:

Co do ubioru- powiem Wam że ja byłam właśnie najbardziej w ciazy zadowolona ze spodni z h&m - ciążowych super leżały były miekkie- nawet dżinsy i uwielbiałam w nich chodzić . A ja należe do duuuużych kobietek ;-) a wchodziłam bez problemu w ich ciążowe chyba xl-e o ile dobrze pamietam

no ja nie weszlam w 46, w dodatku wszystkie te spodnie maja zwezane nogawki czego nienawidze - mam dosc duza lydke i te spodnie sa po prostu obcisle w lydce :/

Ja mam kilka spodni ciążowych z poprzedniej ciąży. Ale będę jeszcze szukać po lumpkach może coś się trafi :-)

Kurczę tak piszecie o tych badaniach. Czy możliwe ze mi lekarz jeszcze nie zlecił badań? Czy ja z przejęcia nie dosłyszałam :szok: Ale chyba bym dostała jakieś skierowanie nie? Miałam tylko cytologie.

no to może teraz sa całkiem inne modele niż jak ja byłam w ciąży ;) wtedy wlasnie nogawki były normalne proste- zadne zwezane. I jak ja nie mialam problemu w nie wejść to na prawde były obszerne :D haha:-D

Może wprowadza jeszcze normalnniejsza kolekcję - oby :tak:

Hello

ja już po pracy

co do ciuszków zostały mi po pierwszej ciąży ale zla jestem bo pozyczylam koleżance spodnie wlasnie h&m i mi oddala cale poplamione niby powiedziała ze jak mi będą potrzebne to ona mi pożyczy od niej ciążowych spodni do tego mam kilka bluzek ale tylko z krótkim rękawem z długim nie potrzebowałam

dziewczyny te co nie miały wszystkich badan może być tak ze lekarz żeby nie placic za dużo za jednym razem rozpisze po prostu te badania na kilka wizyt

reklama
Do góry