reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Ja odstawiam migdaly, które z zapałem chrupalismy do spółki z mężem. Alergie obydwoje mamy, że szok! Także alergikom nie polecam, chociaż takie zdrowe są...

reklama
A ja się obudziłam i spać nie mogę więc was czytam :p na tel nie cofnę się, więc nie na wszystko odpiszę ;)
Co do ciuchów ciążowych to ja kupiłam na allegro wielką pakę używanych. Mam tam chyba 5 par spodni, kilka bluzek, sweterki, kurtkę zimową, koszulę nocną do karmienia, no naprawdę sporo rzeczy, i udało mi się wylicytować za 93 zł :) więc ja się już zaopatrzyłam na prawie całą ciążę ;)
Co do badań to ja wysłałam skorupce listę badań jakie trzeba zrobić w pierwszym trymestrze, więc jak któraś chce to niech da znać :)
Kwas foliowy mi lekarz napisał że do 24 albo 26 tygodnia brać, teraz dokładnie nie pamiętam ;)
saga, nic się nie martw, będzie ok :* tutaj kilka dziewczyn z podobnym problemem jest to może coś doradzą :)
A my byliśmy na tych warsztatach i powiem wam że super sprawa :) dużo się dowiedziałam, co dla mnie jako pierworódki, okazało się przydatne :) M też zadowolony bo był w strefie taty gdzie mu pokazali jak brać dziecko, jak wziąć w nocy po karmieniu żeby dziecka nie obudzić i jakieś inne rzeczy ;) fotelika nie wygrałam, ale wygrałam szlafroczek dla dziecka :D oprócz tego dużo prezentów, np. Smoczek, taka masa do odciśnięcia nóżki lub rączki, próbki kosmetyków dla mam w ciąży, śliniaczek i dużo bonów rabatowych do dziecięcych sklepów :) nawet nie wiem co jeszcze w tych torbach jest :p no i przyszła się zareklamować szkoła taty :D miś kuleczka, czy jakoś tak ;) super sprawa, ale M nie chce iść :p

No i to chyba tyle :) chyba spróbuję zasnąć więc do jutra-dzisiaj :D

Tak, ta kurtka z okladki gazetki - ale wg mnie w rzeczywistosci wyglada lepiej :)

co do foliku to juz nie pamietam, ale w poprzedniej ciazy bralam chyba do 12tyg - ale mozna chyba dluzej - nie zaszkodzi - wazniejsze zeby go brac przed ciaza i na poczatku

Witam dziewczynki :)

U nas dziś rano -3 masakra:szok:
Idę dziś do pepko zobaczyć na kurtkę mam nadzieje że bedą.
Dzisiaj i jutro mam zajęcia więc weekend mnie nie cieszy. I z tego powodu M musi brać wolne zeby zostać z Mateuszem.
Myślałam ze puki jest sam to spokojnie bedzie mógł zostawać u teściowej ale w obecnej sytuacji juz tam go zostawiać nie bede i nie od maja tylko od teraz M w weekendy bedzie musiał brać wolne zebym ja mogła iść.
Jeśli chodzi o dolegliwości to jakoś nadmiernych nie mam. W poprzedniej ciązy tez tak miałam, pierwsze miesiące super ale za to koniec nie dozniesienia. Tego się boje.:-(

Jak samopoczuje?

Hej kochane,

Podczytuje Was ale wciąż brak czasu żeby popisać. Wczoraj cały dzień w poznaniu, badania, do gin po l4, po wyniki i wieczorem do endo. Tsh mam piękne 0,79 więc dawki mi nie podniósł, a gin pozwolił odstawic luteine, duphaston i aspimag. Mówi że najgorsze zagrożenie minęło, jak będę sie zle czuła mam leżeć.

Dziś 11tc mi sie zaczął :-)

Zapisałam sie na te warsztaty o kt pisalas Aeshete, w poznaniu sa 19.10 tak jak targi HappyBaby ;-)

Witam dziewczynki

A jaj mam zły humor od rana z powodu niewyspania. Sąsiedzi kupili sobie psa, piętro niżej i on zaczyna wyć od 3-4 nad ranem bo oni wychodza do pracy . Jest masakra mała się budzi płacze , ja nie mogę później usnać. Później ten pies swoim szczekaniem budzi cała resztę psów z klatki i szczekają stereo :angry:

Kurcze kuzynka mnie podebrała bo mówi mi " słyszałam , że w ciąży jesteś... " a ja oczy wielkie i pytam skąd ma takie informacje a ona mówi, że od mojej mamy... Wiec wkurzona ,że mama pepla już wygadała... Okazało się że kuzynka wiedząc, że chcemy drugą dzidzie specjalnie mnie podebrała .... a ja głupia dałam się wkręcić :tak:

Aesthete super takie warsztaty , zawsze można się ciekawych rzeczy dowiedzieć a do tego jakieś fajne prezenty zgarnąć ;-)

Zosiasamosia my byliśmy na czymś podobnym miało być usg 3D wtedy , tez w centrum handlowym ale o god 7 rano kolejka byla taka ze byłam chyba 150-tą albo dalej! Podobno ludzie od 2 w nocy stali... dla mnie porażka to była ale może teraz już się ludzie na to tak nie rzucają jak kiedyś ;-)

reklama
Hej dziewczynki. Ja dziś do ginki ale tylko na badanie bez usg i po zwolnienie. Wczoraj cały dzień mdłości. Dzisiaj przeszło po .. kanapce z masłem orzechowym. Odrzuciło mnie od kurczaka i zupełnie nie wiem co ja będę jeść bo w sumie na nic nie mam ochoty. Przedwczoraj kupiłam pierogi jagodowo-serowe i pożeczkowo-serowe na wczorajszy obiadek. Mój M. ubijał śmietanę i ..zjadłam pół pieroga, łyżkę śmietany i po temacie. Może jakoś zdzierżyłabym pulpeciki gotowane z mięsa mielonego. Albo tartę z serem i porem. Najgorsze jest to, że dopóki nie stoi przede mną to nie wiem czy zjem czy będzie odrzut:/ Czekam na koniec pierwszego trymestru i mam nadzieję, że ta huśtawka hormonalna się skończy i że nie będzie takiego doła non stop. Wkurza mnie moja mama, która przychodzi i komentuje, że powinnam powiedzieć Jankowi, że.. powinnam dać mu do jedzenia.. i coś tam schować, przełożyć. Bierze zmiotkę i zamiata i pod nosem gada, że jak tam można cały dzień w domu i nic nie zrobić. a ja co się podniosę to rzyg:/ niewesoło.

Do góry