Bąbelek - ja też mam bezobjawową ciążę. Czasem mnie coś zakłuje tylko, ale nie częściej niż raz na kilka dni, bądź dużo rzadziej
ashette - ja też nie wykorzystuję, ale jakbym się źle poczuła w tramwaju że "muszę usiąść" a by nie było miejsc to poprosiła bym kogoś na pewno. Jeszcze się tak nie zdarzyło, bo jak się źle poczułam, miejsce znalazłam
. Aczkolwiek chętnie bym sobie to wykorzystała w przychodni jak by była taka opcja, bo nienawidzę czekać na coś takiego, przeżywam ogromny stres wtedy
.
U mnie też czwarte piętro bez windy i sąsiedzi z wózkami na parterze
. Dzięki za ten plan porodu! Przejrzę sobie (nawet nie wiem o co chodzi jeszcze)
.
ewelinka - ale mówię, na zachodzie praktycznie nie stosuje się nacięć, a kobiety rodzą. Myślę że kluczem jest tutaj pozycja plus wcześniejsze przygotowanie krocza przez masaż i przez rozciąganie też (siadanie z nogami zgiętymi na podłodze i stopy się stykają).
Ja nie mam pociech, ale mój pocieszny chłopiec może dostanie jakiś drobny upominek
.
bajka - a mieszkasz ze swoim chłopakiem i jego bratem ? Czy jak to wygląda ? No też bym była wsciekła, ale nie wiem dokładnie jakie są Wasze relacje (nie pamiętam wcześniejszych postów na ten temat, a z postu nie wynika to dokładnie). Koleś studiuje więc jest już na tyle dorosły żeby zostawić mu wstawanie na studia do jego własnej dyspozycji (jak spieprzy sobie życie to ostatecznie jego sprawa). Nie budzić go jak mówisz, nie robić nic dla niego i się nie przejmować jego życiem. A jeżeli jeszcze raz zrobi to z dywanikiem to włożyć mu do łóżka ;D. Ok, już odpisałaś na pytanko
. Nadal uważam że wkładanie mu rzeczy do łóżka to dobre rozwiązanie. Od brudnych garnków po inne rzeczy, może się nauczy. Drugi sposób to zabrać mu kompa xD.
brownagula - sytuacja jest bardzo przykra ://. Nie mam pojęcia co możesz zrobić, co na to Twój facet ? Czy próbowałaś jej wysyłać jakieś artykuły na temat FASu ?
Lena - my tak, ale za to mój mężczyzna szaleje
. A próbowałaś stanik typu sportowego ? Ja mam taki L, nie jest sportowy, tylko bardziej "wygodny", no ale pasuje pod mało bluzek raczej
. No i przy obcisłych bluzkach prześwitują sutki, więc nie lubię, ale zależy co ubierasz
.
Magda - hehe, śmieszna sytuacja z tą taksówką
. Ale to podobno normalne przy naszym stanie, aczkolwiek orzechy nie są złą podpowiedzią
.
ivon - ja używam Garnier ultra doux dla tłustych włosków i jest okej, bo mogę myć raz na dwa dni.
mi_lva - 100 lat!!
sagaa - nie przejmuj się takimi komentarzami
. Ciotka zazdrości młodości a pewnie sama z niej wielka gruba klucha
.
Aśku - eee tam, metka nie zaszkodzi
.
diabliczka - hmm, ja w sumie się jakoś nie przejmuję tym za bardzo
. A ze sprzątaniem itd. to racja bo jednego dnia dużo robiłam bez odpoczynku i naaaprawdę byłam zmęczona
)
Dziś super dzień
. Odpoczywam po naprawdę psychicznie ciężkich dwóch dniach... I już mi lepiej
. Zrobiłam na obiad kaszę gryczaną z paprykarzem, a do tego sałatka z sałaty, mozzarelli, pomidorków i papryki
. A po obiecie praktycznie od razu wzięłam się za słodkie bułeczki drożdzowe z dżemikiem i teraz je wsunęłam z mlekiem i jest mi super i błogo
. Może obejrzę sobie dziś ten film "List do M." bo ma wysoką ocenę na filmwebie, a Wy jeszcze polecacie więc chyba warto
. Jedyne co to zabraniam mojemu rozmawiać na ten temat, który mnie tak stresował przez te dwa dni, sytuacja jest już rozwiązana, ale wiadomo że się jeszcze chce pogadać. Wiec zawsze jak zaczyna to go ganię że ja nie chcę rozmawiać na ten temat bo mnie to stresuję... i staram się tak robić, nie myśleć i nie rozmawiać i to pomaga
. I dodatkowo zakupiłam kaszankę która od dawna za mną chodzi i dziś już za dużo, ale pewnie jutro wsunę na któryś posiłek dnia
.
Dziewczyny mam głupie pytanie a propos badań moczu... Załóżmy że jest kolejka pół godzinna, do przychodni mam 10 minut piechotką, a mocz można chyba maksymalnie 20, 30 minut trzymać w tym pudełeczku... także pytanie jest czy to się jakoś zanosi bez kolejki a potem się czeka na krew ?
Pytanie nr dwa... w mojej przychodni piszą że można tylko ze skierowaniem od lekarza z ich przychodni ;/. Więc chyba nie da rady, i będę musiała kawał drogi jechać po to tylko ;/. To nie wiem jak to zrobię wtedy dodatkowo z tym moczem jeszcze...