reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Niestety zauwazylam, ze wlosy mi zaczely szybko sie przetluszczac :( znowu wraca ten koszmar, a juz byl spokoj jakis czas. Chyba pora na zmiane szamponu... Polecacie cos?
ja używam z nivei i zadowolona jestem :) a też mi się przetłuszczają ostatnio bardziej niż zwykle.

wczoraj byliśmy na andrzejkach u teściów, w pewnym momencie teściowa siedząc przy stole mówi tak: "a może trzeba zrobić testy dna"? bo mąż był 3miesiące we Francji więc tak to skwitowała, normlanie myślałam, że ją rozniosę!!!
chyba bym jej krzywdę zrobiła... matko, jak ja bym jej wygarnęła, to by ona się na mnie obraziła na najbliższe 10 lat. nie przejmuj się :*

Dziewczyny, uroczyście i oficjalnie ogłaszam zakończenie I trymestru wśród majówek 2014 :-D Hip hip huuuuraaaaa :-)
gratuluję!

czuje sie nieatrakcyjna i do dupy dopada mnie handra, zle samopoczucie fizyczne przeklasa sie na psychke;/
zyczliwa ciocia P rzucila wczoraj tekst ze jestem gruba jak na 4 miesiac i gdzie tam koniec, a przytylam kolo kg;/, owszem do szczuplych nie naleze ale dziec wypycha mi sadlo do przodu stad zludzenie ze brzuch mam duzy ....i ze jestem gruba siadla mi na psyche..
głupia ciotka... po pierwsze to nie jesteś gruba, a po drugie jesteś śliczna :)

Dziewczyny mam głupie pytanie a propos badań moczu... Załóżmy że jest kolejka pół godzinna, do przychodni mam 10 minut piechotką, a mocz można chyba maksymalnie 20, 30 minut trzymać w tym pudełeczku... także pytanie jest czy to się jakoś zanosi bez kolejki a potem się czeka na krew ? :p Pytanie nr dwa... w mojej przychodni piszą że można tylko ze skierowaniem od lekarza z ich przychodni ;/. Więc chyba nie da rady, i będę musiała kawał drogi jechać po to tylko ;/. To nie wiem jak to zrobię wtedy dodatkowo z tym moczem jeszcze...
chyba nie... bo ja czasami budziłam się o 7 na siku i oddawałam do pojemnika, bo to musi być z pierwszego sikania, a szłam oddać 8-9 :)

ja dzisiaj z mamą pojechałam do SCC na to badanie usg 3d/4d. Zapisy od 11:00, my przyjechałyśmy o 9:50 już byłam 42 w kolejce :O tyle kobiet w ciąży, masakra. jak czytałam na fb to niektóre 100 km przejechały a nie udało im się zapisać. Od razu już kupiłyśmy z mamą parę prezentów :) w sumie spędziłam 5 godzin w centrum handlowym, gdzie ja nienawidzę tego typu miejsc i tłumów ludzi :p
potem pierogi ruskie u mamusi :D mniam mniam :)

w ogóle my też oglądaliśmy wczoraj "listy do M." :) super film :) M powiedział nawet że się wzruszył :p
dzisiaj oglądamy kolejny raz "Project X" i jak słucham tej muzy to od razu chce mi się iść na imprezę :D dobra domówka :D
a za chwilę kolejny raz "Teda" obejrzymy :D

a teraz pora na tosty i te pomidory bo mi smaka zrobiłyście ;)

naszym solenizantkom życzę wszystkiego najlepszego i zdrowo rosnącego dzidziusia :*

reklama
Dziewczyny mam głupie pytanie a propos badań moczu... Załóżmy że jest kolejka pół godzinna, do przychodni mam 10 minut piechotką, a mocz można chyba maksymalnie 20, 30 minut trzymać w tym pudełeczku... także pytanie jest czy to się jakoś zanosi bez kolejki a potem się czeka na krew ? :p Pytanie nr dwa... w mojej przychodni piszą że można tylko ze skierowaniem od lekarza z ich przychodni ;/. Więc chyba nie da rady, i będę musiała kawał drogi jechać po to tylko ;/. To nie wiem jak to zrobię wtedy dodatkowo z tym moczem jeszcze...

tez nie slyszalam o czyms takim

ostatnio obudzilam sie na sikanie 5-6 a zawiozlam do badania 8:30:tak:

nie dalabym rady trzymac do 8 :-)

Co do badań moczu. Ostatnio usłyszałam od koleżanki z pokroju tych "co wszystko wiedza najlepiej" o tym jak sie powinno sikac do pojemniczka. A mianowicie najpierw umyć sie dokładnie ( ciekawe jak sie umyć i nie popuścić jak siusiu sie chce rano niemiłosiernie ;) ), następnie troche wysiusiac i dopiero środkowym strumieniem nasiusiac do pojemniczka.

Witam Dziewczy:-)
Melduje, ze zyje. W biegu ciagle. Wczoraj bylam u gina, Potwierdzil juz na 100% chlopaczka. Bardzo sie ciesze:-)
Moj m wrocil w srode, jutro znow wylatuje. Ja we wtorek lece do Warszawy.

Co do siuskow, bo mi sie akurat udalo to przeczytac to:
wichurka ja tak robie zawsze:-)
Pampuszek ja tez ostatnio obudzilam sie o 5, nasiusialam do pojemnika, polozylam sie dalej i dopiero zanioslam kolo 9. Wyniki wyszly normalne.

Ostatnia edycja:
Co do badań moczu. Ostatnio usłyszałam od koleżanki z pokroju tych "co wszystko wiedza najlepiej" o tym jak sie powinno sikac do pojemniczka. A mianowicie najpierw umyć sie dokładnie ( ciekawe jak sie umyć i nie popuścić jak siusiu sie chce rano niemiłosiernie ;) ), następnie troche wysiusiac i dopiero środkowym strumieniem nasiusiac do pojemniczka.

to pikus - mi moja ginka kazala tak

umyc sie, wlozyc do pochwy tampon, rozchylic wargi sromowe i ze srodkowego strumienia do pojemniczka :)

to moja koleżanka, której oddaję ten mocz do badania, to nic nie mówi o tamponach ani myciu się wcześniej :p po prostu ze środkowego strumienia i tyle :D i tak zawsze robię i wyniki mam ok :) jakby były złe to może bym kombinowała jakoś inaczej :p

U mnie jest oddawanie od 7:30 do 8:30 stoisz w kolejce najpierw żeby oddać np mocz i oczywiście ze skierowaniem ( mi daje ginekolog na nfz, jeśli chodzisz prywatnie to płacisz za badania no chyba że pójdziesz do rodzinnego i Ci wypisze/taka zabawa) a potem stoisz w 2 kolejce na pobranie krwi...na początku stałam ale przeważnie słabo mi się robiło i teraz podchodzę do okienka daje karteczkę potem staje do pobrania też bez kolejki ( kobiety w ciąży nie obowiązuje czekanie) Staram się tego nie wykorzystywać bo głupio się czuje ale tutaj akurat nie da sie bo jest taki odór że masakra ... a co do czasu możliwe że jest ale nie sądzę żeby one tak szybko się śpieszyły z analizą...chociaż faktycznie ciągle są zabierane tzw "tace"

aesthete ale super że się załapałaś gratki :) dzisiaj właśnie lubemu mówiłam o tym 3D/4D :)

wichurka mają rację z tym "środkowym " strumieniem, też słyszałam o tym ale zawsze zapominam bo się stresuje że zapomnę w ogóle że od razu leci :)
Karoli4 no to przyjmij gratki za sisiorka :)))) niech rośnie zdrowo :)

to pikus - mi moja ginka kazala tak

umyc sie, wlozyc do pochwy tampon, rozchylic wargi sromowe i ze srodkowego strumienia do pojemniczka :)
o masakra ale mnie ubawiłaś :-D:-D:-D:-D:-D aż się popłakałam ze śmiechu lol Nie dość że Cię napiera to jeszcze tampon włożyć , było powiedzieć że to bardzo skomplikowane hehehe
Ja normalnie oddaje mocz i nie jest to godzina 5 rano tylko jak wstaje przed badaniem i szykowaniem się...na pewno jakoś wpływa pierwszy czy drugi strumień ale nie w jakimś znacznym stopniu...bez przesady Tak myśle

Ostatnia edycja:

To do powiewu moczu są takie specjalne wymogi :) do zwykłego badania wystarczy środkowy strumień porannego moczu :)

Ostatki. Mieliśmy siedzieć sami ale sie zwalili znajomi, po raz setny płyta z wesela i zakrapianie do tego. Wykorzystałam przywilej ciężarnej i przyszłam wcześniej do sypialni. To M sie zdoil, ze gdyby nie fakt ze nic nie będzie pamiętał, to chyba bym rozszarpala. Facet chyba nigdy nie ma takiej granicy w piciu :/ usnąć sie nie dało bo krocząc do sypialni zachaczal p wszystkie możliwe meble, aż sie boje zobaczyć ten syf w salonie :/

Tym miłym akcentem życzymy dobrej nocy! Mam nadzieje, ze u was spokojnie :)

reklama
Ja przyznam szczerze ze nie wiedziałam ze są takie wymogi co do tego moczu, zawsze po prostu wstawalam i robiłam do pojemniczka.
Teraz tak spróbuje bo cały czas coś nie tak w tym moczu.

Patka współczuje jutrzejszego widoku salonu, masz racje faceci nie znają umiaru ehh...

Mój M mówi do mnie "bąbelku" denerwuje mnie to strasznie. Ciekawe jak bedzie mówił za 2 mies jak brzuszek bedzie juz duuzzyyy. Na razie bawi mnie jego reakcja jak widzi takie kobietki w zaawansowanej ciąży. Oczy robią mu sie takie okrągłe i aż nie moze uwierzyć ze ja tez taka bede.

Do góry